Забавени доставки и такси, какви са нелоялните търговски практики

Търговията се премести в онлайн пространството
30 апр 2020 20:15, Нели Христова
5

Коронавирусът доведе до бум в онлайн пазаруването. Но това даде поле за много нелоялни практики в сектора - фирмите или дълго време бавят пратките, или нямат капацитета да ги изпълнят, но искат заплащане, а някои дори начисляват такса коронавирус.

Какви са най-честите нарушения по време на извънредното положение и как са гарантирани правата на потребителите – коментирахме с председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

"Има само една фирма, която е използвала такса коронавирус. Всъщност, това е разговорен термин и означава, че търговецът вдигнал цената на предлаганата от него услуга, като се мотивира с настъпили затруднения в логистично естество, които са предизвикани от извънредната ситуация. Това, което е проблем, е, че в офиса, в който е извършена проверката, не е имало иформация за подобен тип разход. Тя е публикувана на електронната страница на търговеца", обяснява Маргаритов пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Маргаритов, това е нелоялна практика и търговеца трябва да бъде глобен.

Какви са другите нелоялни практики на търговците вижте във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами явно българина трябва да забрави за технополис.
3
0
 
0
 
! Отговори
Бубето преди 3 години
И аз ще чакам две седмици за една книга. :)
2
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Аз си поръчах машинка за подстригване от Технополис. Една седмица не се свързаха с мен. Звъннах им аз да питам какво става с поръчката. Една много любезна дама много финно ме държа 10 минути на телефона - номер на поръчката да ми продиктувате и др. Ще ви се обадят куриерите, предали сме я. КУРиерите пак аз ги потърсих, да ще дойде....и така три пъти звънях. И накрая хепиенд - след 2 седмици поръчката дойде, обаче дойде и сметката за телефона. 10 лева за платените телефони на Технополис и куриери
1
0
 
7
 
! Отговори
Легендата преди 3 години
Никога не предплащайте!