Ячев опонира на президента: Мерките дават резултат!

Според него икономическите се приемат добре
39

Пандемията от коронавирус удари много сериозно сектор "Туризъм". Той е един от най-ощетените отрасли от кризата в България.

Държавният глава Румен Радев заяви, че управляващите продължават да бягат от отчетност и контрол на публичните разходи. "Това е неуважение към труда на българите, които пълнят хазната и изплащат колосалните държавни заеми с цената на лишения", каза още той.

"Не мога разбера от прозореца на коя сграда в центъра на София вижда тези проблеми, явно, че той наблюдава живота от стерилна среда. Добре е да се разходи из хората и да види реално какви мерки се предприемат и как те дават резултат. В чисто епидемиологичен план България се оказа една от държавите, които се оказаха най-слабо засегнати от болестта кокоронавирус", каза зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев в предаването "Денят ON AIR".

Той подчерта, че страната ни има най-нисък процент смъртност и най-ниска заболеваемост.

"Това означава, че мерките, които превантивно бяха въведени в България, макар и не най-строгите, дадоха своя реален резултат. В момента виждаме, че някои съседни държави започват да прилагат онова, което у нас не е било забранено в периода на извънредно положение. А по отношение на икономическите мерки, които се прилагат за възстановяване на бизнеса, аз съм убеден, че всичко, което се предлага от наша страна и останалите коалиционни партньори, са добре възприети както от хората, така и от бизнеса", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Ячев нарече оценката на Радев "гола политическа".

"Имаме реалната оценка на хората, които са в бизнеса. По отношение на мярката 60/40, бяхме предпазливи и скептични от самото начало, защото това е мярка, която трудно сработва. Тя ангажира участието на работодателя в един момент, когато голяма част от средния и дребен бизнес изпитва затруднение. Още тогава пророкувахме, че от нея ще се възползват много представители на бизнеса в България", категоричен бе зам.-председателят на НФСБ.

По думите му тази мярка трябва да бъде предлагана на определени категории бизнес, тя не може да бъде прилагана за бизнеса като цяло.

"Преди 2 дни НФСБ внесохме законопроект, с който искаме промени на мерките за извънредното положение. В него е записано, че искаме прилагане на мярка 60/0 спрямо най-засегнатите, а това е туристическият бранш. Това означава, че за 3 месеца държавата трябва да поеме заплатите и осигуровките на 1/3 от персонала. През това време ангажимент към заплащането допълнително от страна на работодателя да няма", каза още Борис Ячев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има един който като се покаже по телевизора и говори само за Ада за хладилни камиони за чували за морги и т.н. него също трябва да го свалят от екран...
25
2
 
7
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Говорител и бл..ч на б.б.
24
4
 
12
 
! Отговори
Факт преди 3 години
В парламента трябваше да е Магдалена Ташева, но договорките между патриотите вкараха ето този *** на яслата!
23
6
 
12
 
! Отговори
чичо Пей преди 3 години
До Калеко Алеко Калеко Алеко не те ли заболя непрекъснато да се дупиш на боко.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се ,че дават, но...
21
8
 
20
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Такива *** се въртят около тиквата за коричка хляб , а това е най-гнусното и долно нещо, защото България е на дъното във всички класации !!
20
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът беше длъжен да свика съвета за национална сигурност и щеше са е на гребена на вълната, ама проспа ситуациятаСЗО обяви пандемия, а той агитираше старците да се мъкнат на Шипка.Животът натри носа на ,,главния военокомандващ,,.Да връща заплатата тоя мушморок.Той трябваше да е шеф на НОЩ. Затова е назначен, а не да опяна като вдовица
19
17
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната тиквена патерица!Апропо, вярно ли е, че фирми, които не са на гербави депутати и са се осмелили да кандидатстват за 60/40 са скъсвани от ревизии от НАП ?
18
12
 
18
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Тоя Алеко Калеко си настоява че е по туп от ъза на слона.плямпай си не пречиш ами напротив ,да имат хората представа що е простотия.
17
22
 
27
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
Като гледам на хората как им е писнало от тия простотии и как масово никакви мерки не се спазват, НОЩният щаб няма нищо общо с това, че тоя вирус не вирее у нас. Ще излезе накрая, че просто българинът има естественаустойчивост на тия вируси.Язък, че си съсипахме държавата само за месец и половина с тия глупави мерки!
16
3
 
24
 
! Отговори
Стойна преди 3 години
Срещу коронавирус се яде варен щъркел и се взема безлихвен кредит.
15
32
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Да се опонира на Радев е безпредметно, беквокалиста трябва да си прочете написаното както само той може, като срича, отсича и натъртва всяка дума, подобно на старшинка строил аскера на балаЛАтума преди караула ... !!!
14
46
 
19
 
! Отговори
Нищо не разбира преди 3 години
Тоя се прави на голям спец. Нищо не разбира от финансиЖалко за титлата - пРецедент.Може само да оплюва и правителство и профсъюзи и доктори. Това е политическият край на безхаберния Нищоправец от Дондуков.
13
11
 
24
 
! Отговори
агитпроп-2 преди 3 години
В България, засега, за попълване са предвидени седем броя декларации, като още не е известно дали те няма да станат 17, и дали изобщо ще ви отпуснат кредит, и още колко ще чакате. Политиката е да се протака и да се поставят бюрократични бариери, до момента в който вие да се откажете от кредита. Comprende companero?
12
7
 
24
 
! Отговори
агитпроп преди 3 години
Само за сведение. В Швейцария се попълва само един формуляр от една страница, без излишни проверки, за да ви отпуснат безлихвен кредит, гарантиран от държавата, за помощ на малки и средни фирми (KMU), за преодоляване на кризата. Половин час, след като сте пуснали формуляра, парите са вече във вашата сметка. Формуляра се подава във вашата банка и тя веднага ви отпуска кредита, след което тя си урежда сама отношенията с държавния фонд, без вие да се намесвате. Целта е бързо да ви помогнат. Разбира се има риск от колатерални щети, но този въпрос ще го разглеждат едва след като мине кризата. В Бъл
11
11
 
35
 
! Отговори
Киселяка преди 3 години
Какво работи този Ячев.
10
32
 
16
 
! Отговори
GG преди 3 години
Наведете глава, червени *** ! Власт кога ?
9
17
 
45
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Не можах да разбера Кой е този Човек който оспорва Мнението на Президента ?За 60 на 40 единствено Лудогорец и Мутавчийски заедно с Плевнелиев и Домувчиев и Пеевски Взеха ПАРИ . Президента намеква Точно Това .
8
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че Президентът не казва нищо по същество и все едно не е оттук, е ясно.Обаче, че този "патриот" не му е ясно изобщо какво става, също е очевидно. За това 60/40 ни надуват главите от два месеца, но чак сега ще започне да действа, когато нещата са на финал с извънредното положение. Реално обаче икономическите проблеми си седят, всеки може да поеме по 2-3 месеца, но докато нещата се завъртят ще мине поне година. Какво правим до тогава !?
7
4
 
3
 
! Отговори
Олд преди 3 години
До ШопоАбе ти само питаш или искаш да знаеш.