Родителството понякога ни изправя пред изпитания

Коментар на авторa на книгата "Птичето и дървото"
1 май 2020 11:58, Екип на Bulgaria On Air
3

Книгата "Птичето и дървото" на Вера Асенова с илюстрации на Свилен Димитров е създадена от емоционален, личен момент, когато тя приспива дъщеря си Нора.

"Родителството понякога ни изправя пред изпитания, едно от тях е заспиването на децата, които са толкова емоционални и искат да бъдат с нас, че често се налага дълго време да им разказваме. Бяхме на един плаж през лятото преди 2 години и там не бяхме взели със себе си книжки. Наложи се да започна да разказвам нещо свое. Бяхме под едно огромно дърво – първо се появи дървото, след това до него долетя едно птиче. Те заживяват заедно, преминават през различни трудности и перипетии", каза за "България сутрин".

По думите ѝ едно от посланията на книгата е, че заедно, с общи усилия можем да победим злото.

Относно участието на дъщеря ѝ в книгата, Вера посочи, че такова е имало при направата на промоционалното видео, в което тя озвучава птичето.

"Завърших текста, след което беше много важен въпросът кой ще го нарисува. Трябваше да е художник с чувствителност към детското възприятие. Свилен, освен че оживи всяка дума от моя текст, той изобрази и моментите, които са между редовете", посочи още Асенова за Bulgaria ON AIR.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Понякога"???????Ха ха ха, вие родители били ли сте?Не понякога, постоянно!Не лъжете хората, които още нямат деца!
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баща ли ме караше да чета Достоевски, като бях на 7. Тогава много го мразех, но сега съм му благодарен.
1
1
 
4
 
! Отговори
Вилмерс преди 3 години
Много приятна, невинна история и е толкова хубаво да прочетеш подобна новина насред лавината от "световни драми" напоследък! Ние също сме в очакване на бебенце и сигурно по същия начин ще ми се налага да си измислям и съчинявам собствени приказки.