Синдикалист: Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора!

Димитър Манолов предупреди, че не може да се живее за един търбух
92
Синдикалист: Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора!
Снимка: БГНЕС

Президентът на КТ ''Подкрепа" Димитър Манолов отправи от студиото на БНТ призив към всички: "Каквито и пари да имаш, ако ги няма хората с двете ръце, сте за никъде. Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора. Внимавайте с хората! Дано да си научим урока от тази ситуация. Целият свят трябва да си научи урока от това, което се случва, че не можем да живеем така. Не може да се живее за един търбух и за неговите околности".
Димитър Манолов коментира и как пандемията е повлияла върху някои сектори.

Още по темата

Според него специално сектор земеделие се нуждае от преосмисляне на механизма по разпределение на евросредствата: "Производителите трябва да помислят как да си помогнат сами в бъдеще, т.е. да си помагат взаимно. Механизмът на взаимопомощта е този, който крепи земеделието. Организирайте се бе хора, направете си свестни организации, за да може да участвате там, където се обсъждат мерките".

За формулата 60/40, с която да се изплаща пълният размер на заплатата на работника Манолов обясни, че забележката на синдиката е била, че тези 60% не се дават директно на работниците, а минават през работодателите и могат да се използват за друго.

Според него като цяло мярката дава не лоши резултати.

„Не малко хора, които се регистрират са българи, които са били в чужбина. Изцяло се затвориха цели сектори туризъм, ресторантьорство. Хубавото е, че тези сектори бързо могат да се възстановят", посочи той.

За мярката за излизане от кризата с теглене на кредит Манолов коментира: "Тази идея за подпомагане на калпак, изглежда на пръв поглед добре. От друга страна, познавайки деликатния нрав на българина, имам достатъчно причини да не я харесвам. Ние имаме това изкушение като част от народопсихологията си да прецакаме държавата. Само че така не се прецаква държавата, драги прецаквачи, а прецакваме останалите, които плащат за тази работа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те хората идват сами. Парите обачеееее ... ахаааа!
53
1
 
19
 
! Отговори
До 61 преди 3 години
Приходи от данъци 2018 година около21-милиарда:ДДС-9.3 милиарда,сума която се плаща не от "частника" а от всеки един потребител на стока и услуга! Мита и акцизи-5 милиарда,сума която се плаща не от "частника " а от всеки един потребител основно на цигари, алкохол и горива!Данък върху доходите на физически лица-5.6 милиарда,сума която се плаща не от "частника " а от всеки един индивид който извършва трудова дейност! И КАКВО ОСТАНА-1.1 МИЛИАРДА ЛЕВА КОРПОРАТИВНА ПЕЧАЛБА,ПЛАТЕНА ОТ ЧАСТНИКА!
52
3
 
12
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 3 години
Хаха, българско земеделие.... От 30 години такова няма. Всичкото потомствен земледелец се изнесИе у градо, у офисчИто...За това и нямат условия, защото не ги интересува.А да не говорим за 20% ДДС за храни и лекарства....Това вече е истинското престъпление.
51
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58 личи си че представа си нямаш от данъчната система в БГ и как се пълни бюджета. Фирмите плащат 20% ддс на всичко което продадат на краен клиент - за безумно високите осигуровки няма да говоря щото сигурно още си мислиш че здравеопазването е безплатно. Следват акцизи, мита етц. Проблема не е че фирмите внасят малко а че много са накачулени на държавната хранилка - включително и този празнодумец от синдикатите....
50
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъпи работници и комунисти! Не можете да ядете без пари! Затова сведете скормно глава и си потърсете работа на заплата, колкото пазарът ви дава! Ако изобщо пазарът има нужда от вас!
49
2
 
5
 
! Отговори
До "частниците& преди 3 години
И колко"напълнихте"бюджета на България със тоя смешен корпоративен данък от 10%Хайде "пълначо"вземи отговори?
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До45А сега всичкото неприкосновен"частник" нададе вой Държавата да го спасява!нададоха вой червените капиталисти - хотелиери и ресторантьори. Нямало руснаци по морето и щели да ***.
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Димитър Манолов предупреди, че не може да се живее за един търбухе как да не може, той за какво живее другаря Манолов?
46
2
 
13
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
До От частницитеТака е но защо няма съкращения при чиновниците в партийните хранилки на държавна издръжка а страдаме само ни я?това да каже!
45
0
 
3
 
! Отговори
Ясно преди 3 години
Четете по долу какво пита 22,това е основният въпрос и проблем в тази жестока криза....
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепа на (ГЕРБ) , колко национални протеста направиха за 3 мандата на режима Борисов???
43
1
 
16
 
! Отговори
От частниците преди 3 години
До До45А кой пълни бюджета и хрантути хиляди търтей на държавна служба,от къде мислиш са парите?!
42
1
 
15
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
До 45 То и днес има такива дето само се " пробват"! А не търсят начина! Е аз взех и кола и жилище тогава! И първата ми заплата след казармата беше 360 лв! Работех в АПК тогава! Искаше се работа и работа! Младите бягаха от тази работа. А точно там бяха парите а не зад бюрото!-:) Пика на заплатите бяха лятото! И днес 30 г по късно пак съм добре!-:) Честит празник!
41
4
 
15
 
! Отговори
До45 преди 3 години
А сега всичкото неприкосновен"частник" нададе вой Държавата да го спасява!Що така бе Миме?
40
1
 
13
 
! Отговори
Мите преди 3 години
Плюни у пазвата,че роботите идват,а те членски внос не плащат.Дори и по ведомост!
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До GURUА ти лоялен ли си към твоя работодател като японците?
38
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПомнещРаботил си при социализма за себе си, ама друг път.180лв цялата ми заплатаот тях давах за лихвоточки уж да взема жилищеНе взех.Давах и за кола.Не взех.За мене остана само трамбоването по манифестациите.
37
4
 
12
 
! Отговори
GURU преди 3 години
Българските "капиталисти" така и не разбраха, че трябва да не са алчни и да развържат кесиите с парите. Бизнесът е споделено преживяване , а не угояване. Вземете пример от Япония - там работника е лоялен към работодателя все едно е част от семейството му.
36
0
 
2
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Така си е !
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Злoто беше внедрено със замах като се раздадоха куфарчета и ги "назначиха за милионери". До ден днешен ефектът е :акъл море - глава куфарче. Резултат: нула до нула. Логично, почваме сега от нулата. И по-умната! Юздите...