Синдикалист: Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора!

Димитър Манолов предупреди, че не може да се живее за един търбух
92
Синдикалист: Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора!
Снимка: БГНЕС

Президентът на КТ ''Подкрепа" Димитър Манолов отправи от студиото на БНТ призив към всички: "Каквито и пари да имаш, ако ги няма хората с двете ръце, сте за никъде. Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора. Внимавайте с хората! Дано да си научим урока от тази ситуация. Целият свят трябва да си научи урока от това, което се случва, че не можем да живеем така. Не може да се живее за един търбух и за неговите околности".
Димитър Манолов коментира и как пандемията е повлияла върху някои сектори.

Още по темата

Според него специално сектор земеделие се нуждае от преосмисляне на механизма по разпределение на евросредствата: "Производителите трябва да помислят как да си помогнат сами в бъдеще, т.е. да си помагат взаимно. Механизмът на взаимопомощта е този, който крепи земеделието. Организирайте се бе хора, направете си свестни организации, за да може да участвате там, където се обсъждат мерките".

За формулата 60/40, с която да се изплаща пълният размер на заплатата на работника Манолов обясни, че забележката на синдиката е била, че тези 60% не се дават директно на работниците, а минават през работодателите и могат да се използват за друго.

Според него като цяло мярката дава не лоши резултати.

„Не малко хора, които се регистрират са българи, които са били в чужбина. Изцяло се затвориха цели сектори туризъм, ресторантьорство. Хубавото е, че тези сектори бързо могат да се възстановят", посочи той.

За мярката за излизане от кризата с теглене на кредит Манолов коментира: "Тази идея за подпомагане на калпак, изглежда на пръв поглед добре. От друга страна, познавайки деликатния нрав на българина, имам достатъчно причини да не я харесвам. Ние имаме това изкушение като част от народопсихологията си да прецакаме държавата. Само че така не се прецаква държавата, драги прецаквачи, а прецакваме останалите, които плащат за тази работа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
36
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
А другарят Манолов работил ли е друго, освен длъжност на държавна хранилка?
13
0
 
44
 
! Отговори
Край преди 3 години
В България синдикати?1? Да бе да! Българските синдикати КНСБ и Подкрепа паразитират единствено върху малкото останали държавни предприятия и са си организирали добро преживяване - работни дрехи, ваучери за храна и пр. без тях не могат да се купуват.Стачка в частна фирма кога?????
12
2
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Да го покажат по CNN! Само той ги разбира нещата, всички други мислеха да ядат ... пари ...
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капиталистите могат да ядат и да карат вносни неща от Германия, Китай, Франция, САЩ.Работниците ще ги дадат на държавата, докато не дойде новият балон, който пак да надуят и пукнат.
10
4
 
10
 
! Отговори
Star54 преди 3 години
Роботи, машини и изкуствен интелект - това е бъдещето бе синдикалисти. Все по-малко хора ще са необходими. AI е новата работна сила движеща света
9
0
 
12
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
При нас всичките започнаха с популизъм да се занимават и този не Е исключение и как правило трескат глупости покрай популизма и този не Е исключение. Например :Туризма и ресторантите бързо щяли да се оправят- 70-80 % няма и да помислят тази години за море , а пък ресторантите могат да започнат да се възстановяват есента и то при положение, че мерките започнат да се премахват поетапно след 11 май.
8
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само не разбрах как така ресторантския и въобще туристическия бизнес ще се въстановят бързо при положение че хората ще са по бедни от преди даже и на запад.от къде ще дойдат тия клиенти някой да обясни а не да се говорят празни приказки.
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То па една"помощ"досега по схемата са похарчени едни шест милиона лева!
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом не може значи не може, айде по.бързо да се свършва с тоя вирус, че отиваме на Кайманите да мрем.
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това само говори колко откъснати от реалността са тези писачи и коментатори. Светът влиза в 4-та индустриална революция, където хората ще са все по-малко необходими за ръчен труд.
4
1
 
23
 
! Отговори
Шаро преди 3 години
Поръчано му е малко да полае на този "празничен ден" на тема трудещи се.Всички са на къса каишка при Домуса!
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъпи синдикалисти не може да живеете със една заплата и за един търбух - .работещи бедни Парии презрени, роби на труда...
2
3
 
33
 
! Отговори
Ако бяха истински преди 3 години
синдикалисти, до днес трябваше 100 стачки да направят, а те само лаят като кучетата в кервана. Ако гърците заживеят като българите-война щяха да вдигнат.
1
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми ние не живеем за един търбух ,бедните живеят за един търбух Ние живеем за яхта и Бентли добре дошъл във цивилизованите общества.