Синдикалист: Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора!

Димитър Манолов предупреди, че не може да се живее за един търбух
92
Синдикалист: Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора!
Снимка: БГНЕС

Президентът на КТ ''Подкрепа" Димитър Манолов отправи от студиото на БНТ призив към всички: "Каквито и пари да имаш, ако ги няма хората с двете ръце, сте за никъде. Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора. Внимавайте с хората! Дано да си научим урока от тази ситуация. Целият свят трябва да си научи урока от това, което се случва, че не можем да живеем така. Не може да се живее за един търбух и за неговите околности".
Димитър Манолов коментира и как пандемията е повлияла върху някои сектори.

Още по темата

Според него специално сектор земеделие се нуждае от преосмисляне на механизма по разпределение на евросредствата: "Производителите трябва да помислят как да си помогнат сами в бъдеще, т.е. да си помагат взаимно. Механизмът на взаимопомощта е този, който крепи земеделието. Организирайте се бе хора, направете си свестни организации, за да може да участвате там, където се обсъждат мерките".

За формулата 60/40, с която да се изплаща пълният размер на заплатата на работника Манолов обясни, че забележката на синдиката е била, че тези 60% не се дават директно на работниците, а минават през работодателите и могат да се използват за друго.

Според него като цяло мярката дава не лоши резултати.

„Не малко хора, които се регистрират са българи, които са били в чужбина. Изцяло се затвориха цели сектори туризъм, ресторантьорство. Хубавото е, че тези сектори бързо могат да се възстановят", посочи той.

За мярката за излизане от кризата с теглене на кредит Манолов коментира: "Тази идея за подпомагане на калпак, изглежда на пръв поглед добре. От друга страна, познавайки деликатния нрав на българина, имам достатъчно причини да не я харесвам. Ние имаме това изкушение като част от народопсихологията си да прецакаме държавата. Само че така не се прецаква държавата, драги прецаквачи, а прецакваме останалите, които плащат за тази работа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари