Маските остават задължителни в градския транспорт, носят ли ги хората?

Автобусите се дезинфекцират сутрин и вечер
28

Задължението за носене на маски на открито, донесло глоби на над 15 хил. души, вече е в историята. Градският транспорт обаче е едно от местата, където носенето на маски остава задължително.

Спазват ли обаче пътниците тези разпоредби?

Мерките, взети от Столичната община, продължават да са в сила – автобусите се дезинфекцират сутрин и вечер, а пътници в близост до водачите не се допускат. Редица от хората обаче не спазват ограниченията и се возят без маски.

"Ето я при мен маската, как да си я сложа? Аз съм стар човек, на 70 години, не мога да се въздържа. Имах един акт заради маската, че нямах в момента маска. Сега си я сложих", каза един от пътниците пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Носенето на предпазни маски в магазина също е задължително.

"Повечето спазват разпоредбата. Ние сме се постарали да информираме клиентите, че маските в магазина са задължителни", каза зам.-управител на хранителна верига магазини Борис Стефанов.

А облекчените мерки на открити пространства накараха стотици хора да излязат навън за разходка. Със заповед на здравния министър от петък паднаха бариерите за посещения на национални и природни паркове и планини.

За зелените пространства в градовете обаче ограниченията се налагат и премахват от местната власт. Така парковете в София днес останаха достъпни при досегашните разпоредби, а върнатите от разходка не бяха малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да,напечелиха милиони от глоби!!!но пък алчните печелбари на маски ще ги продават по след време по 40 Ст.)
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я стига сте ни давали за пример Германия окупирана,васална държава ,там е заложена такава бомба която ще избухне след 40-50 години когато новите,, германци'' ще придобият сила,а що се отнася до това ,че сме последна икономика ,това е в резултат на управлението ни от неадекватни продажници,крадци и слуги ,без изключение !
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Превозните средства на градски транспорт по време на пандемия би следвало да се дезинфекцират след всеки курс не само сутрин и вечер.
19
5
 
5
 
! Отговори
От Германия преди 3 години
При нас в Германия маските са задължителни само в магазините и в градския транспорт. Но всички безусловно го спазват и са с маски. Не като хората в България дето са на принципа "те ще ми кажат на мене" и "то и така може". За това Германия е първа икономика в Европа а България е последна.
18
4
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До ЖОАми дай тогава по твоята логика да носим маски цял живот?
17
3
 
3
 
! Отговори
. преди 3 години
Откакто станаха задължителни си имам една в колата и си я ползвам като ходя на пазар :)
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До здрасти Точно ти какви данъци и заплати плащаш, като се вижда какъв ти е правописа.
15
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпрос на култура е да предпазваш другите от болести и ненужни грижи.Носенето на маска на публично закрито място трябва да остане.
14
5
 
12
 
! Отговори
gr преди 3 години
До Анонимен 19Кво го питаш Жото логични въпроси, не го ли виждаш, че е гербераст, те не са способни на умствена дейност много много, само краднене, корупция тук-там някое убийство...
13
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Жо "Всеки от нас може да е заразоносител, без да има симптоми."Като няма симптоми и нито киха нито кашли и няма хрема как заразява тогава. Нали вируса е респираторен и се предава по въздушно капков път, но ако не отделя капки...Освен това какво пречи да спазвате дистанция, точно тя трябва да е задължителна.
12
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото другари, гледайте клипчето от днеска с великия вожд, вашия идол Ким Чен Ун. Всички дето му пляскат щастливо и веят знаменцата бяха с маски. Значи ако обичате лидера и искате да сте като щастливите северно корейци трябва да носите маски. Нещо неясно има ли?
11
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако маската предпазваше нямаше да има заразени доктори.
10
4
 
7
 
! Отговори
здрасти преди 3 години
а ние детоплащаме данъците и заплатите след 18.30 хахаха срам! ОСТАВКА
9
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарим на Жо за смислен и информативен коментар. За съжаление са рядко такива тука. Повечето е профанщина от полуграмотните отряди на Корнелия.
8
6
 
20
 
! Отговори
Бубето преди 3 години
МаМунчо прекрасен, привет! :) То самото извънредно положение е незаконосъобразно, защото, за да се обяви то, трябва да има обявена епидемия, която трябва да достигне до 200 заболели на 10 000 души население...
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауБългарина е свикнал да избягва забраните.Така сме устроени.
6
19
 
21
 
! Отговори
Жо преди 3 години
До Анонимен 4МАСКАТА не служи за защита на вас!МАСКАТА служи, да пазите другите от вас.МАСКАТА служи вие да не можете неволно да разпръсквате слюнки, когато говорите и кашляте!Всеки от нас може да е заразоносител, без да има симптоми. Може да се е заразил 5 минути след като си е направил отрицателен тест в лаборатория.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В един магазин не могат да направят нищо ако някой няма маска.Да го изгонят няма как понеже печалбата ще падне.Така че неофициално е паднала и забраната за носене на маски в магазините.
4
8
 
5
 
! Отговори
До Маймуната преди 3 години
Брей ти си много сербез бе, да не се скараш на някой.
3
6
 
17
 
! Отговори
MaйMyната преди 3 години
А кой и на какво основание разпореди, да се маскираме?