От Щаба обмислят кога да бъдат разхлабени и други мерки

Следваме тенденцията на поетапно либерализиране, заяви доц. Димов
35

Изненадващото прекратяване на брифингите на Оперативния щаб беше съобщено не от неговия председател проф. Венцислав Мутафчийски, а от съветника по връзки с обществеността на Министерския съвет Севдалина Арнаудова.

"Мотивите за спирането на редовните брифинги е, че българското обществото вече е добре информирано за пандемията от коронавирус, а и гласове на критика, според които щабът привлича повече критика", каза Арнаудова.

А от щаба съобщиха - обмислят как и какви други мерки да бъдат разхлабени.

"Следваме тенденцията на постепенно, поетапно либерализиране на ограничителните мероприятия като ще се анализира в следващите дни дали тези мерки дават необходимия ефект , независимо дали е в положителна или негативна посока и същевременно последващо либерализиране или възвръщане към част от мерките. Това е моделът, който следват всички страни, това е моделът, който прилагаме и в България и както бяхте свидетели вчера- първите две мерки, които либерализирахме вчера", заяви секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Три са международните сценарии за развитието на заболяването COVID-19, посочи той.

Още вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой може ли да ми обясни в какво се изразява подобрението на епидемологичната обстановка? Аз не виждам положителна промяна в никакъв аспект. Или решението да се отменят мерките е политическо с цел да се запази статуквото защото народа реве и се оплаква и рейтинги падат... може би не само...С две думи има ли опасност за здравето на хората наистина или се подиграха с нас? Сега по-малко болни и по-безопасно ли е отколкото преди 30 дни?
30
2
 
3
 
! Отговори
Да падат мерките преди 3 години
че хората работещи несъществени професии да се върнат на работните си места, че вече ми писна да ги издържам 2 месеца. Съществените професии така или иначе ще продължат да работят от вкъщи. Болни от Ковид да не се лекуват, защото няма как да се лекува несъществуваща болест.
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охххх смърди на страх. Горките гербери, чукът скоро ще ги удари.
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормален човек не иска да е заключен, да ходи с маска, да иска разрешение да види родителите си на село, да слуша глупости в 8. Ако някой иска и се моли за някои от изброените да си запише среща с психиатър.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обществото е по-добре информирано, отколкото би им се искало на хората от щаба и властта като цяло. Там е цялата работа. Скоро да се закрива и парламент и правителство.
26
16
 
6
 
! Отговори
Математик преди 3 години
Какво охлабване? Ние вървим към пик на заразата. Сега трябва да се затягат мерките, а не да се охлабват.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се направят точно 2, а може би три мерки: (1) Незабавно спиране на влизането на хора от чужбина. (2) Премахване на КПП-та и евентуално (3) Разрешаване на народа да се разхожда на открито и сред природата. Ама откъде толкова акъл?
24
1
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
И само да добавя нещо за щаба:Нищо не могат да обмислят, защото това не са хората, които би трябвало да мислят за такива неща. Все едно да имам нужда от мозъчна операция, а да ми пратят коремен хирург, а вместо анастезиолог да ми отпуснат специалист уши нос гърло.. Такива мити работи за щаба.
23
1
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Просто си изразявам мнението. Такава реакция буди силно подозрение за 'непоръбеност', както се изразяваш.Явно съм засегнал нечия изкривена представа за реалността :) А относно кой съм аз.. Ми просто един от многото, които си позволяват да споделят какво мислят.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност статията е подвеждаща - щабът сам по себе си не е понасял критики, тъй като е един препоръчителен орган. Колко и какви от препоръките са спазени е отделен въпрос. Критиките към щаба са по своята същност критики към Борисов.
21
7
 
9
 
! Отговори
Ранд преди 3 години
За съжаление вожда ни, си е един Барба Ганьос!
20
13
 
24
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Излиза, че от щаба нищо не обмислят, а просто съобщават това, което е наредено от тиквата. В тая държава нищо не се случва без голямата, плътна и куха кратуна да одобри. В противен случай.. Някой вече плакаха :)
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болни от чужбина няма ли да спрете да карате
18
3
 
7
 
! Отговори
мислителя преди 3 години
От ЩабЪ всъщност могат ли да МИСЛЯТ?!
17
3
 
18
 
! Отговори
историк преди 3 години
ами нищо няма да правятдостатъчно са наплашени от геерал Майтапчискии ще си стоят вкъщи по дупките като лалугери.В стремежа си да угоди на Бойко да вземе милиарди от ЕС заради ковидтака психира народа, че няма оправянеНе можеш да ги изкара с нищо!Ще стоят докато вожда индианеец не им каже по телевизията да излязат
16
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е сега като отпаднат извънредните мерки с какво ще се занимавате, кой ще оплювате и кой ще е виновен за вашето нещастие? И не си мислете, че живота ще продължи по стария начин! Животът ще бъде друг, но вие мрънкачите пак ще си бъдете все така нещастни.
15
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой ще яде големият съвсем скоро! В Китай и Виетнам маските са задължителни,в Япония, Южна Корея, Сингапур, Тайван и Хонконг са препоръчителни за всички граждани! Точно тая мярка не трябваше да се маха в България!
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами реваха, реваха, плюха по Мутафчийски и всички останали им бяха виновни.Аде сега радвайте се, тръгвайте на работа, дано се успокои държавата.
13
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С мерки или без, не бъдете мушици еднодневки, пазете себе си и семействата си, преценявайте дали, къде и кога да ходите и как да общувате с околните!Щото от собствената ни безхаберност и глупост никакви мерки не могат да ни опазят!
12
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само КПП-тата няма да паднат, подозирам, че ще си останат дори когато вече няма нито един новозаразен. Просто милиционерите си намериха повод да направят досие на всеки и докато не изпълнят тази своя цел, КПП-тата ще ни следят и всеки пътуващ ще пише декларация.