Починалата лекарка в Сливен е била инфекционист

Българският лекарски съюз стартира дарителска кампания
Обновена: 2 май 2020 14:49 | 2 май 2020 13:56, Елка Василева
60
Починалата лекарка в Сливен е била инфекционист
Снимка: архив, БГНЕС

Доктор Илияна Иванова е първият починал лекар в страната с коронавирус. Тя е на 43 години, инфекционист и е част от лекарите на първа линия в сливенската болница.

Д-р Иванова от няколко дни е била интубирана и въпреки усилията на колегите й е починала. Тя е имала астма, но към момента не е имала никакви проблеми със заболяването и то не е било обострено от вируса. Влошила се е внезапно и сърцето й е спряло.

Д-р Иванова е първия починал лекар у нас, заразен с коронавируса. За нея колегите и пациентите казват, че е добър човек и професионалист, предаде БНТ.

Още по темата

В социалните мрежи близки и познати на д-р Иванова се организират с аплодисменти да отдадат почит към нея.

Българският лекарски съюз стартира дарителска кампания за набиране на средства за семействата и близките на починалите медици в битката с COVID-19.

Първата вноска по сметката в размер на 5000 лева ще бъде направена от съсловната организация за семейството на д-р Илияна Иванова, която загуби битката с болестта. Обшо 174 медици у нас са с положителни проби за коронавирус. През последното денонощие те са се увеличили с четирима.

Екипът на Dnes.bg изказва съболезнования на близките и семейството на д-р Иванова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ананиев като излъга лекарите ай сега на дарения да караме
57
0
 
3
 
! Отговори
Ицо преди 3 години
Живейте си живота .Твърде кратък е да се карате за глупости
56
1
 
1
 
! Отговори
до 51 от славянин преди 3 години
''И тука ще го напиша, бългаеина не заслужава и малкия си пръст да мръднеш за него. Не заслужавате и това си е. Дори като ви чета коментарите ще почна да се радвам, като почнете да ***. Определено няма да ми е жал, колкото повече андрешковци, толкова по-добре.''Повечето от вас също не заслужавате много неща, ако започна да ви цитирам примери само с мои близки и приятели как сте ги ''лекували'' и третирали в болниците и имате малко срам ще скриете вдън земя!
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега ли пак някой ще каже, че тя тъй и тъй щяла да умре от астмата си?Даа, обаче след около 40 години!Горката, светла ѝ памет...
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В началото нищо и нямаше, сега пък астма. Я да вземат да и направят една аутопсия,че накрая ще се окаже инфаркт.Абсолютно сигурен съм, че в статистиките случаите на смърт от инфаркт, рак, инсулт, диабет и подобни са намаляли в сравнение с предни години. Сега и да се спънеш те пишат болен от корона. Щото иначе няма с какво да оправядат безумията, дето сътвориха.
53
3
 
4
 
! Отговори
Анон преди 3 години
Отишъл един дядо на лекар и онзи го започнал заради "домашнярката"и свитите ръчно цигарки.Ама,без тях,ще откарал още поне 20г.С чайче и преварени треви.Дядото го погледнал и му казал"е,б,м ти живота от 80 до 100".Та и с тази коронка...Пазете си белия дроб,живейте в Наблюдателницата до 100.При моя средна възраст от 40,колко брифинги или сменени маски до края на здравословността прави.Колко пътувания до село ,при умряла Европа.Ама,че мреме здрави.Новината не коментирам,съболзнования,но е опорка.64
52
2
 
2
 
! Отговори
До 49 от edna преди 3 години
Съчувствам на жената, но не мисля, че е егоизъм! Астма, белодробни и сърдечно-съдови заболявания казаха, че са рисков фактор за COVID-a. Какво грешно съм казала?
51
7
 
5
 
! Отговори
лекар преди 3 години
И тука ще го напиша, бългаеина не заслужава и малкия си пръст да мръднеш за него. Не заслужавате и това си е. Дори като ви чета коментарите ще почна да се радвам, като почнете да ***. Определено няма да ми е жал, колкото повече андрешковци, толкова по-добре.
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не е ясно дали е лекувана с новите хлорохинов сулфат и разни на тази основа, сърдечните изрично предупредиха че имат странични ефекти и удрят сърцето, един сърдечен искаше разследване за други починали ама набързо го скриха, щото това ще удари по герберските бизнеси с това лекарство.
49
3
 
16
 
! Отговори
до edna преди 3 години
Бах си егоизма ви, госпожо!!!!!!!!Знаете ли, че :- Всеки един от нас има "съпътстващи заболявания" за които дори и не подозира, а лекарката въпреки това е на първа линия в борбата с вируса!Поклон пред д-р Илиана Димитрова!
48
13
 
8
 
! Отговори
edna преди 3 години
Защо ни го спестиха в новините днес по всички телевизии, че е с АСТМА? Аз се паникьосвам цял ден, защото съм и наборка, а те да крият такова важно рисково съпътстващо заболяване, за да ни плашат още повече! *** журналисти!
47
3
 
15
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Най-сигурния начин да установиш компетентността и морала на белопрестилковците е сам да попаднеш в техните ръце - аз бях в тях в началото на 90-те, когато нямах и 20 години и за малко да премина в ''по-добрия свят'' - хем не можеха да ми помогнат, хем не ми даваха и да се откача от тях, защото лекарския им престиж и лично его щяха да катастрофират - успях с голям зор да се откача, казах им ''сбогом'' и се заех да изучавам и да се лекувам със съвсем различни от техните методи.....и се излекувах!
46
1
 
1
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
Прав си пич, но овцете няма да го разберат.
45
8
 
11
 
! Отговори
до 41 от славянин преди 3 години
''понеже много Мангър философи питат, има ли починал само от вируса. Този случай е показателен. Без вируса жената щеше да си пръска пролетно време спрейчетата и щеше да живее и да лекува. Мангър това ли ти е естествения подбор. Менгеле- Мангър''Винаги има капка, от която прелива чашата, но такива като теб странно защо не отчитат всичко под последната капка, ако него го нямаше, последната капка щеше да е на дъното на чашата! Когато не се грижиш за здравето си все последната капка ти е виновна!
44
2
 
2
 
! Отговори
до 43 от славянин преди 3 години
Твоето развитие пък е на ниво ''биологичен продукт на гьобелсова пропаганда'' - каквото му каже телевизора - в това вярва!
43
10
 
19
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Абе вие дето толкова циврите, че някой в бяла престилка умрял - да не би да ви е толкова кокоша паметта че да не знаете и да не помните колко умрели има всяка година от ''лекарска'' немарливост, некомпетентност и безотговорност!? И колко от тези ''лекари'' понасят съдебно наказание за тези си дела!? Почти нула! Ама сега ситуацията била друга - белопрестилковците геройски се борили за всеки свиден живот да не го вземе коронавируса! Нашият живот не им е свиден, за собственото си его се борят!
42
3
 
3
 
! Отговори
защо преди 3 години
"славянин"Ако ти си критерий за "СРЕДНА ОБЩА КУЛТУРА ", много трудна работа. Развитието ти е на етап "чехълче или зелена ***", но дерзай. Съжалявам, че писа, но не издържах.
41
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
понеже много Мангър философи питат, има ли починал само от вируса. Този случай е показателен. Без вируса жената щеше да си пръска пролетно време спрейчетата и щеше да живее и да лекува. Мангър това ли ти е естествения подбор. Менгеле- Мангър
40
0
 
11
 
! Отговори
Здравна каца преди 3 години
А хилядата лева допълнително, така щедро отпуснати от правителството като допълнителна финансова стимулация към огромните заплати на лекарите, дали ще покрият погребението?
39
2
 
2
 
! Отговори
до 35 преди 3 години
хайде посмали цифрите на тази твоя статистика стъкмистика.