Влияе ли коронавируса на хората с диабет?

Диабетиците са склонни да развиват инфекции
4 май 2020 11:42, Ния Христова
13
Влияе ли коронавируса на хората с диабет?
Снимка: Pixabay
"Диабетиците в България не се явяват нито в кабинетите на ендокринолозите, нито в болниците. В момента ситуацията е лоша за всички нас, но за тях още повече", каза д-р Анна-Мария Борисова, председател на Българското дружество по ендокринология, в ефира на Нова ТВ. 
 
"Диабетиците са склонни към инфекции. Тези хора, поради високата кръвна захар, са склонни да развиват инфекции, в частния случай сега – COVID-19", изтъкна тя.
 
Д-р Борисова твърди, че стресът, изолацията и намаляването на двигателната активност са сред факторите, които имат негативно влияние върху диабетиците.
 
Тя призовава хората с диабет да посещават болничните заведения, тъй като нейни колеги съобщават за много случаи на усложнения на диабета. 
 
Д-р Борисова препоръчва болните да посещават ендокринолозите си и да се правят изследвания. "В момента диабетиците трябва да имат специална диета, за да изработват антитела", допълни председателят на Българското дружество по ендокринология.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
до Анонимен, номер 12. Ето, че нашия диалог започва да става културен, без ирония и майтапи. Когато се движа усилено из планините, ям шоколад, бонбони, за получаване на енергия. Изкачи 1500 височинни метра и ги спусни за около седем часа. Ще видиш, че и двеста грама шоколад да си изял, докарваш с апаратчето по-малко от 6 (или 108 по другата скала). Същото е ако нацепиш 3-4 кубика дърва. Познавам човек, който си сваля захарта до нормална като играе по 1 час на ден с гирички. Потене му е майката .
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ташунче, за диабета полза от движението разбира се, че има. Разбира се, че сваляш почти винаги нивото на захарта. Въпросът е, че само движението не е достатъчно. Например пробвай да изядеш кутия бонбони насред движенията, които правиш и ако останеш жив ще ме разбереш.
10
0
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Съзнавам, че моето предложение към възрастните диабетици да се движат и полагат физически усилия е непопулярно, трудно и безинтересно. С годините всички мускули се топят и човек губи желание да се движи. Изпитал съм на собствен инат ползите от движението. Успявам да свалям захарта до нормалните стойности с около 1000 часа физически усилия годишно. Опитайте и вие колеги, болни от диабет, тип 2. А на младежите предлагам нещо, също непопулярно за тях. Да мислят повече, а не да вършат глупости.....
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ташунче,Момченце ще викаш на правнука ми.
8
1
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
до 8, Анонимен. Момченце, благодаря за оценката, знам, че приказваш с ирония. Ясни сте ми всички млади, докато не остареете и поумнеете. Пожелавам ти никога да не се разболяваш от диабет. Имам го от 2 десетилетия, получен от стрес, и съм опитал до сега всички възможни медикаменти и процедури, при най-добри мюнхенски специалисти. Само физическите усилия помагат срещу тази болест, изпитал съм всичко на собствен гръб. Бъди здрав, диабет не пожелавам и на най-големите си врагове!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Ташунче, сложи в малкият си джоб всички специалисти по диабета в света. Откри универсално лекарство за диабет.....
6
0
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Мили диабетички и дибеатици, единственото лекарство срещу тази коварна болест са физическите усилия. Правете гимнастика, клякайте, ставайте, изкачвайте стълбите в кооперацията (къщата). Многократно, с воля, много пъти на ден. Който има възможност, нека изкачва баири и баирчинки. Това е единствената успешна рецепта! Човек 10 пъти да легне на пода и да се изправи, пак има смисъл. Пожелавам на всички диабетици здраве!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Написаното за диабетиците е истина, но вчера пристигна от Нидерландия самолет с 4 човека болни от вирус. По време на 3-часовия полет въздухът в самолета е циркулирал и нищо чудно поне 1/3 от пасажерите да са се заразили. Очаква се нов полет Холандия, предполагам отново със заразени.Вчера от ВБр пристигна самолет, в който над половината пътници са били роми.И оттам очакваме главоболия.Като добавим и шофьора и пътниците 6на таксито,закарало майка и дъщеря до хасковско село,не зная какво ще стане
4
0
 
0
 
! Отговори
До #4 преди 3 години
До Анонимен#4: Аз чета и //флагман.бг. Опитай и ти. Нищо няма да ти липсва!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия си пазят пълните членове за други места. Няма да ги хабят в заглавието я!
2
0
 
5
 
! Отговори
учен преди 3 години
Пълен член в заглавието, неграмотници.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влияе ли усложнението от конвекционален ежегоден грип или друга инфекция, или вирус на хората с диабет?