Коалиционният съвет съгласен за здравните мерки, решават за туризма

Туризмът ще бъде подкрепен, но въпросът бил кога ще започне сезонът
Обновена: 5 май 2020 14:02 | 5 май 2020 13:15, Веселина Йорданова
66
Коалиционният съвет съгласен за здравните мерки, решават за туризма
Снимка: БГНЕС, архив

Коалиционният съвет е постигнал консенсус за предприетите до момента епидемиологични мерки и за повечето, свързани с икономиката. Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев след заседанието на партньорите.

Дончев посочи, че разговорите продължават в посока на обсъждане на предложения за социално-икономически мерки. Предложения можеш да даваш само за работа, в която смяташ да участваш, цитира обаче той Гьоте.

Ние сме на позиция, че българският туристически сектор трябва да бъде подкрепен. Причината да нямаме решение е кога, как и какъв летен сезон ще има, посочи вицепремиерът. Затова ще се работи следващите дни с няколко алтернативни хипотези.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов припомни, че двете партии от Обединени патриоти са внесли предложения в подкрепа на туризма и не е без значение как икономиката ще излезе от кризата, която по думите му ще се отрази не само на доходите, но и на демографията.

Тези, които не намерят възможност за препитание в България, ще се качат на първия самолет за някъде. А след година или две отново ще имаме проблем с работната ръка, посочи той.

Ще се прилагат ваучери за туризма, а конкретиката за приложението им ще се обсъжда допълнително, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Засега има съгласие, че ползващите ги трябва да са внасяли осигуровки и да не дължат данъци.

Той изрази надежда от 1 юли да се отвори туристическият сезон и възможността за достъп до нашите курорти.

Министърът на земеделието Десислава Танева каза, че позициите между ГЕРБ и Обединени патриоти в областта на земеделието са в една посока, изключително близки и сходни. Към момента се справяме успешно. В процедура сме за обществен дебат и комуникации по допълнителни мерки", каза Танева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
о .... преди 3 години
Този Томислав Дончев вместо да опъне онази с която живее, да се заима с една каруца деца, той постоянно сее бисери!От един ялов мъж нищо хубаво не трябва да се очаква.
35
0
 
1
 
! Отговори
моля? преди 3 години
Много ми се иска да отскоча при този яловец от Габрово, Томислав Дончев.Ей така, да видя онази неговата която обича да ходи в черни кожи, онази дето мрази малцинствата, ама тя как готви, как си пере гащурите, било нейните , било на нейния ... яловец.Да ги гледам и да ги слушам ...Море през 2020, нито през 2021 не искам да ходя на море, та било и ваучери!Писна ми от лобисти, като Дончев или ... Шкембе Министър Какарачанов ...без глупости моля ..!
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айде не се правете, че в тези съвети, шабове и тем подобни говорилни се решава нещо. На всички е ясно, че каквото каже главния *** от Банкя , това става
33
0
 
2
 
! Отговори
Бойкоеб преди 3 години
Бойко раздаде по още един черпак от курбаня в казаня и "патриотите" са доволни. Но, най-доволен е Каракачанов! Ей, ни съ наеде, тоя човек! Бойко раздава с черпака, а Каракачун гледа как го пълни - по-малце пълен ли е или повече и най-веке, на кой сипва с усмивка, а на кой леко нацупено;)))
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bez ikonomicheski, zdraven i sporten analiz s grafiki na bg proizvodstvo v 10 godishen otriazak pone, targovia, uslugi, bg zdraven status, bg sporten obem na trudovata bg sila, kakto i bg levovi kolichstva...tesi lenivi, marzelivi muhliovci gi uvolnete nezabavno. Te sa doshli samo da sediat. Ne mogat da stoiat pravi daje. I nikoi ottiah ne se e pohvalil s hubava vakancia na bg kurort, a si vaobrasiavat zorlen da prastat shefa si suveren bg narod. Basta. Chupka! Koi ste vie, be?! Uvo!
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
валерко лобира за големите хотели -там ще се Източат Милиони от бюджета за ваЛчери малките семейни къщи няма да приемат с ваЛчери Корупцията иде с "невиждана ярост" !
30
2
 
1
 
! Отговори
Цени парно ток преди 3 години
Готвят ви нова секира парно и ток, парно задължителни дистанционни уреди, всички ползватели на дистанционни уреди се оплакват от драстично вдигане на цени с 20%.Не само че не ви намаляват цената на тока с 40% - на парно с 50% - защото газ падна с 58% общо, а нефт с 400%, а кър$лежите искат от 1 07 ново увеличение на нощна със 70%, дневна 2%.ГРАБЯТ ВИ НАГЛО, ЦИНИЧНО И АГРЕСИВНО, същото е с цената на масов бензин.
29
1
 
1
 
! Отговори
Цени парно ток преди 3 години
1 май, цена газ падна с нови 12%, общ спад 58% - защо цената на парното не намаля с 50%? (един от компонентите ви бил мазут- производно на нефта, барел петрол падна от 120$ на 25$ - 400% - намаление)Защо цени на ток не падат с 40%, а искат от 1 юли нощна увеличение 70%, дневна 2%.ВЕЦ-овете са със 70% печалба, на перки и слънце плащаме гарантирано,с ХИЛЯДА се увеличиха играчите на скъп ток, не закрихте ТЕЦ1 и 3.Народът трябва иска цена парно с падане с 50%, ток с 40%.Кър$лежите ви ГРАБЯТ
28
0
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Да почват съкращенията в НАП или в неплатен. Какво правят вече 2 месеца тези дето преди обикаляха кръчмите - кожодерите?
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименкакто казваше един мой преподавател в университета-колеги,когато говорите с друг човек,запомнете,че става въпрос за две неща-секс или пари!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
цунамито идва с пълна сила от америка-виждате какво се случва в най-мощната държава на света.десетки хиляди дори милиони вече се редят на опашки за безплатна храна.всякакви бели,черни,азиатци...всички са в кюпа.а бай *** си мисли,че ще му се размине и,че ще кара вечно с неплащането на сметки и тарикътлъците!
25
1
 
4
 
! Отговори
Само питам.... преди 3 години
Ама дека е главнио *** на татковината....да не би да....А!!!!
24
0
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Мдааа, а преди време Станишев и Масларова пращаха зимата пенсионерите на море "без пари" в техните и на приближени хотели :)))))))))))))))))))))
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е батмана днес не ни е наритвал ,не ни е овиквал сега пратиха този да говори за Гъоте да тушира изцепките на Винету ,но няма полза ,защото ние стадото не можем да заспим ако не е батмана на екран по няколко пъти на ден да ни назидава !
22
1
 
3
 
! Отговори
$Баш $ шефа$ преди 3 години
Дайте безплатен хотел храна и джобни и съм там ще взема и родата!!!
21
2
 
3
 
! Отговори
- преди 3 години
Слепец води инвалиди - още колко ще ги търпим???Времето на короната изисква своите смели лидери! Хора със замах, с проглед и решителност. Тези не са! От тях нищо голямо неможе да излезе! И всеки час повече начело са месец пропуснат шанс за нормално развитие!
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За кога се напъват? То не остана.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви помощи за туризма? Повече от 10г. почивам на море в малки хотели и нито една фактура или друг фискален документ.
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ и строшените патерички решили да има Безплатни Чадъри ???Те ще бъдат Платени от ..."държавата"..което сме Ние Данъкоплатците/работещи ..не са ГЕРБ !!!Държавата ще вземе Милиони от Нас ...ще ги даде на своите Хиени по морето..за да получат тези Няколко които не са в Гърция...безплатни чадъри .Концесионерите на ГЕРБ..с пълни гуши ,а ние в Гърция ,но плащаме на концесионерите ????Служебното правителство на Президента Радев ще реши проблема с Мафията която ни управлява !
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като свалят карантината ОП и ГЕРБ трябва да предупредят че ако се заразят 1 милион ще умрат най-малко 100 хиляди българи. На никой не му се иска да е в тоя 10 % процент.