Радев писа до папа Франциск година след посещението му

Светият отец бил пример в дните на огромно изпитание
39
Радев писа до папа Франциск година след посещението му
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев изпрати днес писмо до Негово Светейшество папа Франциск, в което изразява увереност, че споделените послания при апостолическото пътуване на Светия отец в България през месец май м.г. са трайни и особено актуални и днес.

Българският държавен глава заявява, че папа Франциск продължава да е пример в дните на огромно изпитание, пред което е изправено човечеството.

"Всички заедно трябва да следваме съвестта и грижата за спасението на най-светлото във всяка човешка душа - вярата, човеколюбието, достойнството", посочва Румен Радев, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава отбелязва и жеста на високо признание за българските католици и за цялото ни общество с въздигането на Католическата апостолическа екзархия в Католическа епархия "Св. Йоан XXIII" за католиците с източно-славянско богослужение в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
ayyyyy преди 3 години
абе кой се снима и го гали борисофф бре, тия на които се надупва и им дава, те му се отплащат с потупване по рамото.Ам нали сте уфце к'во друго да кажете, я си дръжте борисов, никой не ви пречи, още да ви намачка затова сме го сложили да работи за нашите интереси а вас да ви дои..
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герберските медии си пишат к'во им кухата банкинска тиква нареди. Писмото е традиционно за 24 май, и споменаването на посещението му е именно в тази връзка, а не специално Писмо за посещението му, както го изкарва нарочно статията че да си заработи заплатата, иначе аут, както домуса изрита всички от ТВ-то дет са критикували бащицата. Ама на кой му дреме простия българин какво е разбрал. Я да си държат борисов и да му се кланят, всичко им е наред, икономика, заплати, пенсии, друг не им трябва.
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вся власт герберска, всички медии герберски, ТВ-та, кметства ,администрации, спонсори, полиция,армия, прокуратура,никой не смее да критикува Баце. Бай Тиквун събира нашите пари и си ги раздава на своите да го крепят, а форума цензуриран, глас народен никой не чуе. Само Президента Радев и Нинова не се кланят на бащицата и той горкия бесен зеленее.Всичко свестно отдавна е избегало от тез земи.По администрации и министерства са набутани мижитурки дет иначе ще стоят без работа и затова робски се навеждат.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя папа що не помага на италианците а само циври за африканци и араби?Кажете ми сега че не е хомосексуалист.Само за мъже реве и само за черни мюсюлмани.
28
8
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
м/у другото,ИСТЕРИЯТА напоследък против Радев не е случайна.Така или иначе предстои "КАРТИТЕ ДА СЕ СЛОЖАТ НА МАСАТА",ако разбира се Шофера от Банкя не въведе военно положение когато дойде време за избори.И тогава ще се види кой държи "козовете"..А "чифтето двойки" в ръцете на Банкянския мосю *** ще лъсне....Но,да даде Бог да поживеем,за да видим...Защото никой не знае утре какво може да стане..
27
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен24опита ти за сарказъм е .."прАдня из ***",скъпа!"ПроСоТо" НА НИКОГО НЕ СЛУЖИ,НИКОЙ НЕ МУ ПЛАЩА за да пише тука!!!!!!НАБИЙ СИ ГО ВЪВ ФРИЗИРАНАТА ГАВАНКА НАЙ-ПОСЛЕ!!!!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф теб папата никога няма да те погали по главата!Много си малък!
25
0
 
3
 
! Отговори
писарят на румен преди 3 години
Здравей бай Георги,пиша ти бавно защото знам,че четеш бавно и сигурно още ти дращи на гърлото от студената бира,чипса и голямото викане пред телевизора кога гледахме мача.Кога ще се съберем пак на компания да се напием както трябва?Трябва да отбележим една година от голямото напиване и края на карантината в един исъщи ден такаче се стягай за купон щот съм загорял кът каубойски тиган и едва издържам вече.Бойко няма да го каня щот немоа го дишем но ще извикам Волен,ти доведи Силвио Чао и доскоро!
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, голям си ***
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просото, извинявай, ако не е тайна разбира се, колко копейки ти дават на пост? За един приятел питам, че го е окъсал доста.
22
1
 
15
 
! Отговори
Шойгу преди 3 години
Простено му е той е бивш военен и е бавнозаряващ
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На папата пише, а тия в палатките пред президенството заобикаля ли ги, или влиза с маска да не го познаят?
20
11
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
господин Президента Радев е нещо специално в нашия така наречен "полически живот".Боковите пуделчета го лаят като побеснели,но всъщност тоя човек има заряда на истински политик...няма да се спирам на ..уникалната БЕЗУМЩИНА че бил военен преди и за това "немало начин да бъде политик".Дивотии на кутии.ПОЖАРНИКАРЯ-шофер на брониран джип,така наречения Б. Тиквата,какви "допирни точки има с политиката"?-НИКАКВИ!..-Ама вие му гледате сеира вече над 10 години.Един СЛУГА без капка мозък
19
2
 
9
 
! Отговори
!: преди 3 години
Пак не е късно....все пак, като от оня виц за Бай Иван - " Кой е тоя до Радев?". Докато държавни глави дават мило и драго за аудиенция при Негово светейшество, нашият му пише година по-късно. Няма такъв профан....Всяка изява му е гротескна. Ама почва да ни излага и пред света!
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев отдавна е в изолация. Никой не го брои за сливa. Като се пенсионира, може да стане пазач на паркинг, поне да има кой да го нaпсува.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А утре Радев да се залее с кофа студена дезинфектант и да създаде ново интернет предизвикателство от скуката, която го мори
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво му е направил Папата, та да го наказва толкова жестоко!
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В депресия е зеления чорап, защото няма да може да отиде на прада в масква
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какви тъпи3ми е сготвил зеления чopап?
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислех че го бара повече по речитативите коремното, а то било и писател.