Слънчев бряг бил подходящ за лечение на вируси

БХРА иска летният сезон да започне на 1 юни
54
Слънчев бряг бил подходящ за лечение на вируси

Голяма част от туристическия бранш не може да се възползва от мерките на правителството за запазване на заетостта. Това създава притеснение в бизнеса. Нашето желание е летният туризъм да започне от 1 юни, заяви Веселин Налбантов, член на Изпълнителното бюро на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Мерките на правителството не са приложими за морския туризъм, тъй като това е сезонен туризъм. Никой не може да се възползва от тях, защото обикновено назаначаваме служители от март", посочи той.

Налбантов коментира, че морският туризъм традиционно започва от 1 юни и че секторът цяла зима се подготвя за това. "Голяма част от сектора има желание да отвори от юни. Някои нямат да отварят поради неясноти, а секторът дава работа на 400 хил. души".

Според него всички мерки от здравното министерство трябва да бъдат съгласувани с бранша.

"Мерките за половинчати отваряния с правила за социална дистанция са неприложими. Малкият и средният бизнес трудно ще се справят. В кухнята е невъзможно да се носят маски през работния ден при високи температури. Икономически неизгодно е малките ресторанти с 10-15 маси да могат да отворят само с една маса", категоричен бе той.

По думите му Слънчев бряг е място, подходящо за лечение на вируси и не трябва да се свързва с алкохолен туризъм. "Може да създадем сертифицирана зона, като ще се съобразим с всички предписания".

Той изрази мнение, че България е предпочитана дестинация, тъй като има малко починали от коронавирус.

Видео с целия разговор вижте тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние които работим в Сл. Бряг неможим да си представим как ще дойдат туристи тоа не се чува като говори и сам си противоречи да се съобразят с бранша после ние ще се съобразим с МС
11
1
 
12
 
! Отговори
Зевзек преди 3 години
Глупости! При ханджийския бранш - 400 000. При дюлгерския 200 000. (вчера). Да се съобразяват мерките и ДДС с тях. Цяла България при тях ли работи?
10
1
 
8
 
! Отговори
Да дааа преди 3 години
Подходящ е!Една жена казА, че Приперът унищожавал короната.На таз жена й го казал калекото на учинайка й.И както чух на опашката пред супермаркета - блият прах и тревицата били спомагателни средства за лечение ;)...За пари тия не знаят вече какво приказват...
9
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слънчев бряг е място, където човек отива да хване вирус, а не да се лекува от него.
8
1
 
23
 
! Отговори
i'm преди 3 години
Бил подходящ... С какво е подходящ слънчака за балнеолечебен център срещу Короната? С евтиния алкохол и като цяло евтиния алкохолен туризъм? Или с дилърите по нощните заведения? Големи наглеци!
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според него всички мерки от здравното министерство трябва да бъдат съгласувани с бранша.Тоя *** нещо се е самозабравил... Те трябва да се съобразяват с министерството, а не обратното.
6
1
 
31
 
! Отговори
Ужасът преди 3 години
Глупости,тези искат да пламне цялата страна зада могат те да лапат...
5
0
 
34
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Няма и един хотел ,който да не се управлява от крадци и мафиоти !
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахахахахаха, ако ще да обявите, че сте открили извора на младоста сред ***, пак няма да дойде никой при вас.
3
0
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Лечението ще се извършва олл инклузивна водка и бело.
2
0
 
32
 
! Отговори
ужас преди 3 години
Сега от целият свят ще дойдат алкохолици и наркомани да се лекуват !! Ама тези хора наистина не са добре !! В името на парите бетонирахте всичко бе , ***-оти !!
1
0
 
36
 
! Отговори
The Ghost преди 3 години
"сектора цяла зима се подготвя за сезона..." Я пак? Това как да го разбираме - ядат пръжки с лук на Банско