Страх във Видинско от нарастващия брой заразени в домовете за възрастни

Транспортирани са пациенти до инфекциозни отделения в София
5 май 2020 22:20, Анисия Иванова
8

Напрежение във Видинско след нарастващия брой заразени. Само за седмица починаха четирима души от Дома за стари хора в село Гара Орешец, които бяха настанени в болница.

Междувременно има и пето огнище на заразата в Дома за възрастни хора в град Кула.

От всички заразени в Дома за стари хора в Орешец са останали трима души, които не са хоспитализирани.

"Тримата болни, останали в дома, са добре, с нормална температура. Другите са отделени", каза медицинската сестра Виолетка Йосифова.

Местната власт в Димово настоява за нови тестове на останалия персонал в социалната институция. А от тази сутрин започна извеждането на заразените с коронавирус обитатели и персонал от дома за възрастни хора в Кула.

"16 позитивни от домуващите. Всички останали са с отрицателни проби", посочи кметът на Кула Владимир Владимиров за Bulgaria ON AIR.

Заразата се разпространява, след като 92-годишна жена от дома е изписана от хирургичното отделение на Видинската болница.

"Всички с положителна проба нямат субективни оплаквания. За момента са добре, но това не се знае колко ще продължи", добави кметът Владимиров.

Първите 6 пациенти вече са транспортирани в инфекциозни отделения в София. Очаква се до утре сутрин, 6 май, специализирните линейки да се върнат за останалите. Масовата зараза в дома в Кула доведе до страх сред местните.

Към момента е нормална ситуацията в дома във Видин, в който бяха заразени 13 души. Очакват се резултатите от тестовете на другите два общински центъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
НЕМА ВИРУС, БЕ... преди 3 години
СПЕТЕ СПОКОЙНО.... ХАХАХААА.....
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да се влезе в старчески дом,не трябваше ли да се препише имотче.
5
1
 
4
 
! Отговори
ТАКА Е преди 3 години
Заразата се разпространява от болниците и от дофторите.Под мъдрото ръководство на Т ... , чичото и чичовото, и НОЩ.Кандидат-Толуп
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старите хора измират като мухи, а лекарите се карат със социалните кой трябва да ги храни и лекува като ГЕРБ и Гешев гледат сеира и усвояват.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започна да лъсва безхаберието в редица социални заведения като някои болници и хосписи, където се обработват на самотек само пари, без полза! Ако приемем, че се изпълнява желанието на 2, по-долу и се приложи круто контрол, пак няма да се отчете резултат, защото няма с кого да се заменят съществуващите по места некадърници и тарикати!
2
6
 
7
 
! Отговори
Триумф преди 3 години
Мангъров беше прав!!!!!!!.... или?
1
10
 
14
 
! Отговори
Както е тръгнало преди 3 години
БСП ще остане без електорат