Български работници бедстват на летище Шарл дьо Гол

Не ги допускат до среща с работодателя им
Обновена: 6 май 2020 15:40 | 6 май 2020 15:40, Веселина Йорданова
155
Български работници бедстват на летище Шарл дьо Гол
Снимка: БГНЕС, архив

Български работници, които са заминали да си изкарват прехраната във Франция, не могат да напуснат летище Шарл дьо Гол от вчера сутринта.

Те са кацнали във Франция към 10:00 часа, като трябвало да бъдат посрещнали от местен работодател, с когото имат легален договор. Българите били около 100 души, като 30 успели да напуснат летището, тъй като техният работодател успял с адвокат да ги освободи от властите.

Други около 60 души обаче и до този момент продължават да са на летището, разказа пред Dnes.bg Сулия Адемова. Сред задържаната група са нейната майка, брат и леля.

Техният работодател не е допуснат от граничните власти до хората, независимо, че имат сключени договори.

"Вчера са ги разпитвали, независимо от мерките за социална дистанция са държани по 10 души на 4 кв. м. Няма столове, пейки, държат ги като животни. Взети са им документите, на повечето и телефоните. Заключени са в сейфове", твърди Адемова.

Тя допълва, че са нощували на самото летище, в нещо като пансион.

"За храна са им дали някаква каша и по една бутилка вода. Всички носят суха храна в случай на нужда, но тя им е била взета. Багажите им са отваряни. Граничните полицаи са им давали да подписват някакви документи, а представител на Червения кръст им е казал, че могат да се върнат в България при желание с утрешен полет. Защо да се връщат, след като имат подписани договори за селскостопанска работа", пита Адемова.

Тя се е свързала и с Външно министерство, като от там са й казали, че ще се свържат с посланика ни на място.

"Искам само някой да помогне, да не се държат властите там към хората като към животни. Не са крадци, а хора, които са подписали да работят в селското стопанство", завършва Адемова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
1
 
! Отговори
До до А какъв го тъ преди 3 години
Гл.аванак, като не знаеш как да коментираш, защо си напъваш пилешкият мозък? Като си разбрал, че България е опоскана, защо хленчите за помощ от бедният българин, нали работите сред "цивилизацията", нали сте станали богати, защо хленчите тогава, защо не се спасявате сами, а се натътрузихте на гърба на бедният българин?
121
0
 
1
 
! Отговори
Да, не са овце, преди 3 години
но будалите които плащат данъци тук и парите им отиват да се спасяват тези тарикати, те са овцете. Знаят, че навсякъде има забрани за влизане на чужденци, за къде са тръгнали тези печелбари? Тръгнали от алчност, сега ние трябва да ги спасяваме с нашите пари. Имали дългогодишни договори!?, а плащали ли са си осигуровки в България, сега каква помощ искат? Същите са като нашите ., нищо не плащат а ползват най много услуги от държавата, до кога така? Като измрат будалите, кой ще ги храни?
120
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кедесте от външно , къде е посланика , тия хора не са овце
119
0
 
1
 
! Отговори
Диабло преди 3 години
О В Ц И И И .!.
118
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
държали са ги без храна и вода дни наред а изглежда и са били изтезавани от тайните служби, режима в франция мина всички граници! това е отвратително
117
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
не съм съвсем наясно, но все ми се струва, че тези сезонни работници не са си опекли нещата, т.е. подходили са 'урголешката', или пък някой ги е излъгал.Във всеки случай, следва да си платят прибирането обратно. Има начини за това. Държават организира репатрацията, но защо данъкоплатецът да плаща пишман бизнес-начинанията на някои. Та, като им се бръкне в джоба, следващият път ще си помислят...
116
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кой ги кара да ходят на маййййййната си
115
3
 
4
 
! Отговори
Вижте Тиквуции преди 3 години
какъв тен е заформил,а ние в къщи му слушаме глупостите.Обижда българските граждани със всякакви епитети и се мисли за бог.Маската обаче 2 мес.не се научи да си носи.
114
8
 
6
 
! Отговори
до А какъв го търсят преди 3 години
Ами как да те коментирам.... Сега и малкото интелигентни хора в бг работят за чужденци или чужди фирми и пътуват. А тези дето си стоят в бг и плюват по всички останали които пътуват или работят в цивилизацията, имат ли нужда от коментар? Нали се видя състоянието на бг! 2 седмици карантина и свършиха парите, държавен резерв се отвори, за заеми се заговори...... с една дума уревахте се като вдовица за
113
3
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Френското високомерие и надменност нямат равни на себе си в цяла Европа, а може би и в света. Даже по международните полети на Ер Франс стюардесите говорят само на френски и само в краен случай проговарят и на английски. Мислят се за най-фините и изискани хора, а не се виждат, че повечето са ограничени и прости ***. Боготворят Наполеон Бонапарт, който им е национален герой, въпреки, че всъщност той е един военнопрестъпник, не по-добър от Хитлер.
112
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не извратен тип---------------------------------------------Борисов дъщеря няма. Това момиче е родено от бившата му жена след развода.Следователно и внуци няма.
111
1
 
4
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Ненормалници защитени от "светата" комунистическа Конституция !
110
2
 
13
 
! Отговори
Ромул и Рем преди 3 години
Български граждани са всички родени в България, независимо от етноса им. Българи могат да бъдат не само български граждани, но и мнозинството от хората живеещи в източна сърбия, македония, Банат, Бесарабия, Северна Гърция, Северна Добруджа, Одринска Тракия. В случая явно не са такива, ами български граждани от лилав произход.
109
3
 
14
 
! Отговори
обективен преди 3 години
--- ми търсят там . Така им се пада ама сега да не ги прибират.
108
7
 
29
 
! Отговори
anon преди 3 години
Е чак пък да бедстват. Бедствие имало ли е? Наводнение, земетресение, нещо там извънредно положение. Може да имат малко неудобства ама чак пък да бедстват?
107
25
 
3
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Българските имигранти не отстъпват на руските туристи,сега със кеф ще наблюдавам предстоящия летен сезон как ще върже двата края със гладните Ганььоввци.Щот аз лято дето да не съм оставил 5000 евра по плажовете на гетото от 10 години нямам
106
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взели са им бурканьете и не са ги пуснали да влязат без да са граждани - какво нарушение на човешките права само. Пояечето държави са по-внимателни с приходящите, не миже като в София да си кацнаеш, да понаплюеш народа из летището, после в някой междуградски автобус да си покашляш 6-7-8 часа, и накрая и в селската болница да изпонатръшкаш персонала.
105
16
 
25
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Защо дъщерята на Бойко Борисов след като е дошла във България за велик ден от САЩ ,не е била поставена под карантина а е оставена да сее заразата
104
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО ИЗВРАТЕНИЯ,НА БОРИСОВ ДЪЩЕРЯ МУ ЖИВЕЕ ОТ МНОГО ГОДИНИ С НЕГО БЕ ***...НАР,ТУКА СИ РОДИ И ДВЕТЕ ДЕЦА И ЖИВЕЕ В БАНКЯ С БАЩА СИ,МЪЖА СИ И ДЕЦАТА СИ!!!
103
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е това е карантина, а не като нашите КПП-та.