Блокираните в Париж българи ще се върнат у нас

Консулът ни Милена Узунова ги е посетила на място
33
Блокираните в Париж българи ще се върнат у нас
Снимка: БГНЕС

Предстои блокираните българи на парижкото летище „Шарл де Гол“ да бъдат върнати у нас. Както е известно 73-ма български граждани не бяха допуснати до Франция, а дипломатът Милена Узунова обясни пред bTV, че те не са предоставили достатъчно доказателства, за да бъдат допуснати.

Още по темата

Всички наши сънародници са сезонни работници, като са кацнали във френската столица на 5 май. Сигнал за случващото се подава Хюлия Адемова от Дулово, която дълго време няма връзка с майка си.

Българският консул в Париж Милена Узунова заяви, че тази сутрин предстои полет, който да прибере българите у нас. По думите ѝ френските гранични власти са поискали от авиопревозвача, довел пътниците във Франция, да ги върне обратно в България, тъй като не отговаряли на условията да влязат в страната.

„Многократно разговарях с представител на групата. Вчера ги посетихме на място. Становището на властите е, че те не са успели да предоставят достатъчно доказателства. Самите ни сънародници признават, че някои от тях идват за първи път или са тук за втори летен сезон“, обясни Узунова.

Тя уточни, че след проверки групата е настанена в административен център за чужденци, където условията са добри и са имали храна и мобилна връзка.

През първите няколко часа обаче отношението към българите е било лошо. Имало е случай на хора, които се нуждаят от лекарства и не са имали достъп до тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
23
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ПОНЕ ДА ГИ РАЗХОДЯТ ИЗ ПАРИЖ ДА ВИДЯТ АЙФЕЛОВАТА КУЛА И ДА ПИПНАТ ВИРУСА ТА ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ ПРАЗНИ
3
2
 
28
 
! Отговори
The Ghost преди 3 години
Първо плащат разходите по връщането, после се прибират
2
2
 
30
 
! Отговори
Ленин преди 3 години
Джебчии сезони работници?
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си седят там.