Без дискотеки и ресторанти... Как ще празнуват абитуриентите тази година?

Те имат надежда, че ще има тържества след извънредните мерки
47

Абитуриентски балове през май няма да има заради епидемиологичната обстановка в страната. Дванадесетокласниците приеха новината с разочарование, но с надежда, че все пак ще има тържества след края на извънредните мерки.

Докато родители и учители се притесняват как ще се проведат изпитите на техните деца, за завършващите по-голяма тревога предизвикаха тези думи на просветния министър. "Балове никой не препоръчва на този етап".

Без дискотеки и ресторанти абитуриентите със сигурност няма да могат да отпразнуват края на училищните години подобаващо. И докато момичетата са разочаровани, че роклите им ги чакат на закачалките вкъщи, за момчетата тази емоция се преодолява по-лесно.

Още по темата
"В такива моменти, когато приоритет е здравето на хората, това е малко излишен кич, който, ако няма как да се случи – за по-хубаво няма как да се случи", сподели абитуриентът във Френската езикова гимназия Марио Николов.

Въпреки новината, че дванадесетокласниците трябва да имат повече търпение за баловете, не липсват и креативни идеи как завършването все пак да бъде отпразнувано. "Имаше някакви идеи да се събираме на двора на училището да люпим семки в костюмите, имаше идея в момента да наемем националния стадион целия випуск – да си празнуваме там псевдобал. Постоянно се обсъждат някакви такива варианти, но ако стане – стане", разказа Марио пред Bulgaria ON AIR.

А освен за абитуриентите – трепет има и в родителите, макар и по-различен.

Не са различни и младежките копнежи по бъдещето, които за последно поглеждат назад към класните стаи.

"Когато още ходихме на училище още преди да обявят това положение – ние не знаехме, че това ще ни е последният учебен ден и всички бяхме много леко настроени, защото бяхме сигурни, че ще имаме още близо 2 месеца училище. Мисля, че тази ситуация ни накара да се замисляме затова, че трябва да живеем на момента и да сме горди от това, което правим в момента", смята абитуриентката в 119 ОУ Анна Чернева.

Макар и не през май, завършващите се зарекоха, че тържества ще имат и ще броят годините, които ще запомнят вечно.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и оператора Мартин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
13
 
12
 
! Отговори
ако им е толкова преди 3 години
До Пазар на труда в Бг?акъла, че да останат в тази жалка помийна яма наречена България и да живечт под мутренската бухалка на вашия Ттиквоч,то тогава - да, това ги чака
21
2
 
17
 
! Отговори
Пазар на труда в Бг? преди 3 години
Идва ново попълнение любовници на мутрите.Ще има голяма конкуренция със старите куртизантки.
20
2
 
18
 
! Отговори
Митко 19см преди 3 години
до До КолевДа използваш думата "интелигенция" като става дума за абитуриентски балове е все едно папата да говори за мерки срещу педофилията. Чудя се ко е по-абсурдно.
19
2
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Тържества ще има за...випуска,но след 5 или 10-сет години.Бързо ще минат -висше,бригади в Хамерика,миене на чинии на Запад с...магистратура,търсене на работа в България и пак...някъде на Запад и годините се...изтърколили.Честит...празник мили абитуриенти.
18
9
 
13
 
! Отговори
До Колев преди 3 години
Подкрепям Ви, г-н Колев.Не мога да разбера каква е тази злоба към абитуриентите и наистина ли толкова много хора не разбират, че тя бе изкуствено създадена преди доста повече от 30 г., когато беше важно да бъде осмивана и обиждана интелигенцията. А за да станеш интелигент, трябва първо да завършиш средно образование ,за да имаш някаква основа.Изисканата елегантност също беше недолюбвана. Затова избраха кичозната пр.ост.акеса като еталон за абитуриентка, като че ли няма умни, елегантни момичета
17
5
 
14
 
! Отговори
Какъвто го направиш преди 3 години
Балът не е кич за едни, кич е за други, господине Марио Николов от Френската гимназия.Балът е такъв, какъвто си го направиш. Дали ще ти се възхищават, или ще ти се смеят, или ще плашат малките деца с теб - това зависи от теб самия.
16
5
 
9
 
! Отговори
bree преди 3 години
Ste ima gang bangove i krimpaiove po vili i kushti na selo
15
2
 
10
 
! Отговори
vlady преди 3 години
По-важно е спортистите да могат да отработват финтовете по масите в чалготеките.
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък едни дискотеки, чалготеки, юардон...
13
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много важно, пълни глупости са тези балове
12
2
 
36
 
! Отговори
А преди 3 години
Тея да мислят как ще си намират работа следващите пет години. Иначе бал мое и догодина да си направят.
11
2
 
13
 
! Отговори
морски преди 3 години
Знаем как празнуваха досега на брега.Собственици на най-малки хотелчета, го разбраха по трудния начин.Да одат на Шмъркало бийч !
10
24
 
10
 
! Отговори
Колев преди 3 години
Абитуриентският бал е един от най-запомнящите се и щастливи моменти за човека,а те хич не са много - първи учебен ден, бал, сватба,раждане на дете...Всеки заслужава да изживее тези моменти,най-малкото,защото лошите неща в живота са в пъти повече от добрите.Дано тазгодишните зрелостници да успеят да го изживеят,ако не тази година,то следващата.Нищо не пречи да го отложат докато бъдат отменени всички мерки и да могат да празнуват както подобава.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И що така?
8
6
 
26
 
! Отговори
идея преди 3 години
Да наемат централна баня за една нощ.И да си спретнат една римска оргия по чаршафи и маски!
7
3
 
27
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Добре дошли в реалността... заплата (не седмична) - 1000/ 1500 лв.Разходи за живота - 2000лв.---Затова са измислени бързите кредити и талончетата за търкане.
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са различни и младежките копнежи по бъдещето...* * *То копнежите не стават реалност с публични оргии, вклюващи просташка музика...
5
2
 
38
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Тъкмо родителите ще спестят няколко хиляди лева от ненужна суета в момента. Най-добре да ги инвестират в курсове и образование.
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-малко селяния и показност.
3
4
 
20
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 3 години
Добре дошли в реалността... заплата (не седмична) - 1000/ 1500 лв.Разходи за живота - 2000лв.Избор : кол център, продавач/ка, общак, шофьор....