Гурбет в криза: Все повече българи с отказан достъп в чужбина

Карантинните мерки са пречка за емигрантите
119
Гурбет в криза: Все повече българи с отказан достъп в чужбина
Снимка: БГНЕС

Все повече българи срещат трудности да се върнат в страните, където работят заради извънредното положение и наложените в тях мерки.

В различни селища на Смолянска област има хора, които работят в Испания, Англия, Германия и други страни в Западна Европа.

Още по темата
Емигранти от девинското село Стоманово, трудещи се в Германия, заявиха пред БНР, че вече два пъти са връщани от границата.

Мирослав Илиев се е върнал в България, за да си смени личните документи, малко преди да бъде обявено извънредното положение. Неговата майка Гина се е завърнала седмица преди него.

Стигат до границата с кола, която е с немска регистрация, но не ги пускат да излязат от България. Категорично им отказали, въпреки че имат адресна регистрация в Хановер.
 
На границата представили декларация от фирмата-работодател, но и това не помогнало.

Заради извънредното положение е останал в Стоманово и младеж, който от 5-годишен живее с родителите си в Испания, където работят и още 120 души от селото.

Пресен е случаят със 70 наши сънародници, които бяха върнати от Франция, след като прекараха няколко дни на летище "Шарл дьо Гол". Те заведоха и иск срещу властите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
investitorite v bg izbiagaha li?! ili niamat strah ot pojari?
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61Защото това са хора без здравни и социални осигуровки в съответната държава на които правителството предложи безплатно връщане. Те нямаха работа в момента и нямаше за какво, а понякъде и къде да стоят
70
15
 
7
 
! Отговори
¡Viva Madri преди 3 години
Взех майка си при мен в Мадрид. Влязох с джип с испанска регистрация. На "Калотина" един реши да ме сурвака, ама го благослових с едно "ей, лaйнян hijo de рuta"! 250 ? искаше. На излизане само показах личните карти и застраховката на джипа и минахме (Стрезимировци). На влизане в Испания лични карти за 20 секунди. На влизане в Мадрид - "Hola"! "Dónde vives"? "En Chamartin". Това беше.- Идване - 30.04. , прибиране - 03.05. Испания - моя любов!
69
3
 
4
 
! Отговори
f преди 3 години
ВСИЧКОТО ВИДЕОКАМЕРА КАТО ДОКАЗАТЕЛСТВО СРЕЩУ ХОРАТА ПО ЗАТВОРИТЕ Е МОНТАЖ! ИЗПОЛЗВАТ ФОТО СФЕРА ДА ПРАВЯТ ТРИИЗМЕРНИ МОНТАЖИ И ТРИ ДЕ ЕФЕКТИ, ОПОРОЧИЛИ И ИЗБОРИТЕ! НЯМА КОЙ ДА ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ, ТЕ ЗАЩИТАВАТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ В БГ, ТОЕСТ ГУГЪЛА И ХОЛИВУД, В БГ ГОЛЕМИ НЯМАМЕ, ГЕРБ СА ВРЕДНИ! И ТУР-ЦИТЕ НЕ СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ, И ТЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗАЕДНО С ГУГЪЛА. ИСКАЙТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ, И С БЮЛЕТИНИТЕ ИМА ВИЗУАЛНИ ИЗМАМИ!! ВЪРТЯТ ВЪТРЕШНИ ЧАСОВНИЦИ НА КАМЕРИ,ПРАВЕЙКИ МОНТАЖИ!!И КИНО МНОГО ЛЕСНО СЕ ПРАВИ
68
0
 
6
 
! Отговори
Бай Ганю преди 3 години
Абе що нещо немога да разбера. Два пъти прочетох статията, прегледах достаот коментарите и пак не ми е ясно как така не им разрешават да напуснат БГ. ТЕ всъщност искат да излязат през да отидат в друга държава нали така?! Ако имат някакъв проблем би трябвало да е на границата с държавата в която искат да отидат. Ако другите държави спаси затворили границите би трябвало те да ги връщат. Не нашите гранични. За отиващите в Гърция и Турция пак ли е така ? Или само на западната граница....
67
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и едни други поставени под карантина се опитаха да излязат, ама сега са с обвинение. Не като Холандците, дето ги пускат доказано с установен положителен за Ковид в обикновен полет. Като си мислят че са прави и не са нарушили никакъв закон, да съдят съответните служби които са им отказали. Но не го правят а лъжат пред медии. От там насетне медийни работнички забиват опорни точки. Е да ама, който е изряден си влиза и излиза. За тях що няма проблеми?
66
6
 
3
 
! Отговори
f преди 3 години
и прокурорите в бг с нечестни дипломи са малко. дипломите прокурорски са много малко, дори и с измама и слушалки не могат да ги вземат, толкова са зле. варненският е единственият с честна диплома и още няколко на брой в бг чрез измама взети дипломи. Още една или две. Прокурорите в бг нямат дипломи и са назначени само като помощници,и русенската прокурорка не си е взела напълно дипломата а е една от главните.Силистренският мръс.ен тур-чин е националният прокурор в сянка, холивудски!
65
9
 
15
 
! Отговори
Като гледам, преди 3 години
повечето умирате просто от завист и злобеете,а нищо не сте разбрали от статията-проблемът е в напускането на България,а не влизането в друга страна.Няма вариант с адресна регистрация да не го пуснат да влезе в страната,където е регистриран.А причини да се прибере някой в България много-като се почне от семейните...Но защо ви е да мислите,като по-лесно е да се плюе...
64
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Навън само ни излагат, и без това сме достатъчно компрометирани"Аз предпочитам да ни излагат навън отколкото да са в България. Особено всички роми трябва да бъдат интегрирани в Германия. Би било расизъм и ксенофобия ако Германия откаже да ги приеме и интегрира и България трябва да се възползва от това. Нека да дадем на ромите възможност за един по-добър живот и бъдеще за децата им. В Германия. Всички роми в Германия!
63
1
 
4
 
! Отговори
f преди 3 години
националната силистренска и националната прокуратури са нелегалният холивуд в България! нападнете тях!Как така прокурори без дипломи???? Варненският прокурор е единственият в бг с честна диплома, но власт у него няма! Всичките останали са или с холивудски слушалки работещи за няколко часа в годината, и пак и с други измами! И купени дипломи, и иван гешев пак няма пълната диплома, затова има друг национален прокурор в сянка.холивуд е военната машина на сащ,чрез която избиват омразните българи
62
4
 
4
 
! Отговори
до 65 преди 3 години
напално си праф. тука е мафияа. ас кандидадстваж за работа 200 пари и ништо. виждати че пишия гаромотно и ас имам виши убразувании от унисисе. нияма да стана таия мафиа.
61
0
 
2
 
! Отговори
до 63 преди 3 години
Абсолютно вярно!
60
0
 
22
 
! Отговори
2 дини под мишница.. преди 3 години
Тези,които си стоят в чужбина с редовни документи.Не пътуват,спазват местн. закони и наредби- защо нямат проблемчета?Само питам.Не може и тук и там бе, другари...
59
1
 
2
 
! Отговори
До 54 преди 3 години
Гроздето е кисело,нали...:))
58
0
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
Не си мислете, че да се прави кино е нещо трудно, да се пресъздава е като детска игра!тия от сащ с колко много пари, и пак нищо не правят, филмите им са прекалено скъпи защото само крадат, и не продават добре! само по нелегалните кина и телевизии вървят на политическа основа! холивуд краде от малкия като не си плаща данъците! че и по други силови начини и през гугъла и уиндоуса.Има си компютри с триизмерни ефекти, всичко се пресъздава много лесно, и физиономията се променя, очите се лепят..
57
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тоя гурбет бе, мухльовци! Излизайте на улицата да изметем Боци и Шиши, после няма да имате нужда от гурбет!
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нашите мекотели във властта разрешават всякакъв трафик идващ отвън, щото са по-големи европейци от останалите...
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До fМоже, ако само магарета са ти в главата. Гроздето е кисело, нали?! Ама един път стъпиш ли там няма и да помислиш повече да говориш простотии.Гастарбайтерите няма ли кой да ги образова малко, да попрочетат сводките на МВнР. Всичко си пише там - как все още границите са затворени... Зор...
54
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ас искам да работия в чожбина!!!!! заваршил сам ониверситет- унсс. искам работа!!! много пари сам ходил на горбет искам пак. на бригата неме зеха заштото ниямах англииски изик и заштото цереу не изка интелигентни бобени хора като мене там в сашт. искам да работия. тука неме искат на работа кандидадстфах на 100 меса имама много добро сисви и неме искат. мафиа и вразкари!!!!!!!!!!! ас даже са испалнителен директор биях кандидадстфал.
53
0
 
16
 
! Отговори
до 61 преди 3 години
върнаха се тези от "сивия" сектор, по принцип безотговорните...там нямат нито социални, нито здравни застраховки...тези, които отговарят на твърдението, че "чужбина не е за всеки"....да си стоят там, където са. Навън само ни излагат, и без това сме достатъчно компрометирани...