Гурбет в криза: Все повече българи с отказан достъп в чужбина

Карантинните мерки са пречка за емигрантите
119
Гурбет в криза: Все повече българи с отказан достъп в чужбина
Снимка: БГНЕС

Все повече българи срещат трудности да се върнат в страните, където работят заради извънредното положение и наложените в тях мерки.

В различни селища на Смолянска област има хора, които работят в Испания, Англия, Германия и други страни в Западна Европа.

Още по темата
Емигранти от девинското село Стоманово, трудещи се в Германия, заявиха пред БНР, че вече два пъти са връщани от границата.

Мирослав Илиев се е върнал в България, за да си смени личните документи, малко преди да бъде обявено извънредното положение. Неговата майка Гина се е завърнала седмица преди него.

Стигат до границата с кола, която е с немска регистрация, но не ги пускат да излязат от България. Категорично им отказали, въпреки че имат адресна регистрация в Хановер.
 
На границата представили декларация от фирмата-работодател, но и това не помогнало.

Заради извънредното положение е останал в Стоманово и младеж, който от 5-годишен живее с родителите си в Испания, където работят и още 120 души от селото.

Пресен е случаят със 70 наши сънародници, които бяха върнати от Франция, след като прекараха няколко дни на летище "Шарл дьо Гол". Те заведоха и иск срещу властите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
значи българите могат да слагат карантини на всеки влязал от чужбина за по 2 седмици и да не пускат чужденци в страната си , а като идат в чужбина и им били отказвали да ги пускат да работят веднага защото..? много са специални и велики ли?
91
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мъжът ми е механик на кораб,в морето е от 4 месеца,има моряци от 6-7 месеца .казали са им за сега няма смени.та ,те ще се побъркат на работа по 8 месеца...море море..и как ще се върнат някога?представям си ако кацнат във Франция сигурно вериги ще им сложат и карцер на летището.
90
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западният концлагер няма нужда от робите си.
89
0
 
0
 
! Отговори
От 99 преди 3 години
Да се чете До 79,моя грешка
88
3
 
10
 
! Отговори
До 97 преди 3 години
Не е трудно за разбиране-всичко зависи от кефа на милиционера,който те проверява...Ако някой си мисли.че за 30 години нещо се е променило,много се лъже...Милиционерщината в най-грозния си вид никога не си е отивала,а дори продължава да управлява държавата...
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 97Става въпрос за пребиваване. Постоянно пребиваване е когато си установен там и там плащаш данъци. Иначе не трябва да стоиш по цяла година и затова някои ходят, връщат се и пак заминават, и така
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен86Каква резиденция те гони???
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
pilotite izmiha li pone wc na letisteto?ami mnogo rajdivo tva letiste vrajdebna, da chistiat po-hubavo s frenski preparati...parfumi imat li oste? da praskat po-kachestveno virusite...
84
7
 
9
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Взимайте ги...---Е що бе? Щом немците могат да ги интегрират, то и вие, представителите на най-умнокрасивата и кадърна раса на всички времена и вселени, ще се справите. Или?Не ви ли трябва работна ръка да си оправите кoчинката?
83
1
 
12
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
До германец 92Не можеш да си представиш колко много ни радват тези твои думи. Взимайте ги щом като толкова добре се интегрират. Има още много, това го казвам в случай, че ви трябва още работна ръка. И ти очевидно си българин! Поради що толкова се геманееш?
82
0
 
7
 
! Отговори
Едни бягат преди 3 години
От скука, други търсят смяна на средата, трети развитие, четвърти да изкарат някой друг лев. Така е в живота.
81
6
 
13
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Особено всички роми трябва да бъдат интегрирани в Германия.---Всъщност доста успешно се интегрират тук "българските граждани", както обичате да ги наричате.Това, че вие не можете да се справите, не ме учудва.
80
2
 
4
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Хм...може би, все пак в крайна сметка мултикултурализмът и отворените граници не са чак толкова за предпочитане...или не, чакай, това е расистко...ох, обърках се вече? Хаштаг меченце, хаштаг цветенце, да ни е мирна главата!
79
2
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
както направиха французите с българите така трябваше и българия да постъпида затвори границите и никои да не влиза сега които излиза повече да не севръща
78
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко сте високи? Аз съм 1,98.
77
11
 
14
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Ще ви връщаме и още как. Напълни се тука с такива като вас. Хич не тръгвайте.Молете се да дойдем лятото да ви напълним хазната с евра.
76
0
 
8
 
! Отговори
До неразбиращия преди 3 години
Разбираме защо са заминали.Разбираме и защо се връщат.Протестираме срещу селските тарикатлъци, ясно! За останалите нищо против.
75
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 85Абсулютни глупости , ако имаш резиденция в държавата ,в която работиш няма никакъв проблем.Ако обаче си "забравил" да си изкараш легални документи , гризеш дръвцето......За легални документи се иска език а повечето нашенци не могат да се разделят с българския.:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
74
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсулютни глупости , ако имаш резиденция в държавата ,в която работиш няма никакъв проблем.Ако обаче си "забравил" да си изкараш легални документи , гризеш дръвцето.
73
0
 
17
 
! Отговори
до 79 преди 3 години
Няма и да разбереш. Статията не е логична, а опорна. Цели внушения. За това случая е странен. А как излетяха за Франция сезонните работници? На изхода никой не те пита на какво основание ще влезеш в другата страна. Тези ако са върнати причината е друга. Така е в страната на мисирската журналистика. Не се разбира, но се напомпва обществено мнение.