Божков проговори от Дубай, властта му отговори подобаващо (ОБЗОР)

Бизнесменът заяви, че не познава певицата Лилана и не се интересува от еврофондове
9 май 2020 00:01, Екип на Bulgaria On Air
118

Бизнесменът Васил Божков проговори от Дубай. Той заяви пред bTV, че е готов да продаде акциите на "Левски" или да ги подари на феновете, ако те докажат, че могат да издържат клуба.

Божков обвини премиера Бойко Борисов за ситуацията в "Левски". Освен министър-председателя, Васил Божков атакува и министъра на финансите Владислав Горанов, като поиска неговата оставка.

Още по темата
"Не разбирам аргументите на г-н Божков да иска моята оставка. Аз не нося вина за това, че негови служители, заедно с членове на комисията по хазарта са прилагали грешно закона. В резултат на което се дължат 700 млн. лв. Ако той е получил подобна консултация от мен да не плаща данъци, нека да го докаже и тогава ще произнеса своята отговорност, не само политическа. Много е лесно, когато си обвиняем, да обвиниш цялото общество, че не функионира, защото не ти е изгодно", коментира Владислав Горанов.

Васил Божков разкритикува и действащото законодателство. По неговите думи законът за хазарта не е равен за всички. Премиерът му отговори през вестник "Сега".

"Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 г. Тогава хазартът изцяло беше пропуснат. Ние въведохме такси", посочи премиерът Бойко Борисов.

Хазартният бос Васил Божков отрече да има нещо общо със задържаната певица Лилана, която е в ареста за злоупотреба с евростредства.

"Не я познавам! Aз съм печели достатъчно пари, за да не се интересувам от еврофондове. 2-3 милиона не ме интересуват", каза той.

Божков призна, че има намерение да се върне у нас и да поддържа връзка само със сина си Антон, който е разследван за пране на пари. Припомняме, че Божков е в Дубай от средата на февруари, а срещу него са повдигнати 11 обвинения.

Той разкри също, че е завел дело в съд в Лондон за конфискуването на частната му колекция.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
8
 
! Отговори
д-р дулитъл преди 3 години
До Анонименако си кажеш името,Б.Б. ще те назначи я за министър,я за началник щаб
72
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май и Днес бг.получи гранД?И как му отговори подобаващо?Заваляха оставки ли? Мисирка вирус е по-страшен от корона вирус!
71
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
..." властта му отговори подобаващо " ! и това ако не е натегачество и подмазвачество здраве му кажи
70
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
споко бре африканци що се пенитесега сте на нивото на африка а предстои още падениес управник комунист и слугите му дето се барят срещу комунизма пътят е ясен
69
1
 
2
 
! Отговори
Kiorsufra преди 3 години
Vsi4ko e vapros sa parite na Bojkov.No upravliava6tata mafia ne rasledva privatisaciata/krajbata po vremeto na rasdarjavavaneto.Te sa nedosegaemi sa BG sakonodatelstvo,I imat pol.4adar.
68
6
 
31
 
! Отговори
срамота преди 3 години
Вече няма истинска журналистика, а добре платени поръчкови момчета и момичета със съмнителен морал. Такава е телевизия БТВ и затова не я гледам. Всички там са *** на комунистите, крадците, приватизаторите, защото имат много пари да им плащат. Защо не отразяват протеста срещу безделникът от Дондуков 2? А мед. сестри ги даваха по телевизията на всеки кръгъл час. това ли е обективна журналистика? Затова БТВ има нисък рейтинг, загуби много зрители.
67
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горанов отдавна трябваше да си подаде оставката ,ако бяхме нормална държава още за апартамента в който живее без пари щеше да е аут.Не разбирам само защо перат имиджа на Пеевски,ама сме на първия ред и ще гледаме.
66
5
 
15
 
! Отговори
хърбел преди 3 години
Присмял се гангстер на хунта, а те от един дол дренки.
65
10
 
43
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Черепа може да е всякакъв, но казва истината. А това, което каза е:1. Гешев е поръчков прокурор, назначен от Пеевски.2. Прокуратурата се използва като бухалка срещу поръчаните бизнесмени.
64
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай Бойко!
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кореспонденция между мафиоти единия в чужбина другите у нас и българския народ мълчи
62
20
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ще ви кажа само едно. ЧЕРЕПЪТ Е СВЪРШЕН! Каквото е крал, крал. Това му ще му остане. Вече никога, ама никога няма да печата талончета, да си има футболен клуб или да прави бизнес в България. Дори и БСП да дойде на власт (а това няма да стане), ако го амнистира и му позволи да се върне в България и не го дадат на съд, Народа ще ги линчува и ще ги изгони, както изгони правителството на Орехчо
61
7
 
14
 
! Отговори
хех преди 3 години
с такива БГ олигаарси /мутри/ - такъв подход /мутренски/ Бойче хубаво запука Бг олигарсите ама ако им раздаде парите на народа като Робин Худ знаш как ше го преизберът пък той гледа за себе си и за онзи Дебелян да заграби и накрая кат осъдят държавата пак народа че плати .
60
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До The Ghost,***,добре би било,снощи,да си гледал предаването "Евродикоф",там щеше да разбереш,кой е престъпник,и кой не е.
59
2
 
14
 
! Отговори
абе преди 3 години
аабе то ясно че Бойче прави мутренски раути ама като знаете Черепа къф' е закво ви е затрябвал та той е поръчителя на убийствата на толкова хора. Беше ми интересен оня хазартен иноватор дет го гръмнали насред Благоевград ли беше - абе начинаещ престъпен умник също добър в математиката дето станал представител на бет компания. и черепо го очистил, онзи манол вельо и куп знайни и незнайни и кво верно завод ли е построил кво хляб и работа на хората ли дал кво Лотарията дори не е раздавала печалби
58
2
 
8
 
! Отговори
абее преди 3 години
не го интересуват 2 3 мильона еврофондовеее човека
57
7
 
17
 
! Отговори
пожелание преди 3 години
Горанов трябва да влезе в затвора , а Божков да му заеме мястото !
56
18
 
7
 
! Отговори
The Ghost преди 3 години
Търсен за престъпление човек, изнуд а правителството....СмЕх
55
1
 
4
 
! Отговори
до 55, 69 преди 3 години
Ама коя е победената страна.
54
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДрОгаре спонсУра е в песЪка......дерзайте!!!