Божков проговори от Дубай, властта му отговори подобаващо (ОБЗОР)

Бизнесменът заяви, че не познава певицата Лилана и не се интересува от еврофондове
9 май 2020 00:01, Екип на Bulgaria On Air
118

Бизнесменът Васил Божков проговори от Дубай. Той заяви пред bTV, че е готов да продаде акциите на "Левски" или да ги подари на феновете, ако те докажат, че могат да издържат клуба.

Божков обвини премиера Бойко Борисов за ситуацията в "Левски". Освен министър-председателя, Васил Божков атакува и министъра на финансите Владислав Горанов, като поиска неговата оставка.

Още по темата
"Не разбирам аргументите на г-н Божков да иска моята оставка. Аз не нося вина за това, че негови служители, заедно с членове на комисията по хазарта са прилагали грешно закона. В резултат на което се дължат 700 млн. лв. Ако той е получил подобна консултация от мен да не плаща данъци, нека да го докаже и тогава ще произнеса своята отговорност, не само политическа. Много е лесно, когато си обвиняем, да обвиниш цялото общество, че не функионира, защото не ти е изгодно", коментира Владислав Горанов.

Васил Божков разкритикува и действащото законодателство. По неговите думи законът за хазарта не е равен за всички. Премиерът му отговори през вестник "Сега".

"Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 г. Тогава хазартът изцяло беше пропуснат. Ние въведохме такси", посочи премиерът Бойко Борисов.

Хазартният бос Васил Божков отрече да има нещо общо със задържаната певица Лилана, която е в ареста за злоупотреба с евростредства.

"Не я познавам! Aз съм печели достатъчно пари, за да не се интересувам от еврофондове. 2-3 милиона не ме интересуват", каза той.

Божков призна, че има намерение да се върне у нас и да поддържа връзка само със сина си Антон, който е разследван за пране на пари. Припомняме, че Божков е в Дубай от средата на февруари, а срещу него са повдигнати 11 обвинения.

Той разкри също, че е завел дело в съд в Лондон за конфискуването на частната му колекция.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя кърлеж, да не говори за правова държава, защото едва ли щеше да е най-богатия ако бяхме такава, а иначе че ни управлява хунта, е напълно прав. Гешев е сложен да изпълнява политически поръчки, но това ще им се върне на тия които дърпат конците, колкото и за хитри да се мислят и колкото и дарения да направят.
92
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно Пеевски иска хазарта, сигурно е обещал да си плаща на когото трябва(забелязахте ли покрай прословутия вирус какъв филантроп стана). Води се война между групировките в България.Ние какво ще правим?
91
2
 
5
 
! Отговори
f преди 3 години
Прокуратурата кога ще направи проблем на нелегалния холивуд в България, или тя самата е нелегалния холивуд?? Простите май-му.няци от сащ нараняват и убиват актьорите!Няма филм , който да се е разминал без нараняване! Да ги изгоним от България! В много от хорърите които гледаме са осакатявали българи заради красивата им външност, и не всички хоръри ги качват в замунда, дават по отделни стриймове наживо убийства по телевизията и в ютуб!
90
0
 
12
 
! Отговори
Край преди 3 години
Странно племе е българина - гледа как тия дето са го обрали се карат за това кой е по голям престъпник и даже вика за единя или другия
89
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков не е виновен.Той е един от продуктите на държавата наречена България,създадени от криминалния преход.Част от пирамидата.Не е здравословно за създателите и,защото може да рухне цялата пирамида.
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таз комисия по хазарта към коя власт е,че прилагали грешно закона приет с гласуването,потвърждението,изпълнението от властите в законов ред независимо от не/постоянното му разрешение за ред с отчет във финансово значение как ставки на задължения обявени,променени за време приведени за изпълнение как режим за събираемост,обложения според други основополагащи закони за държавно устройство с начини на управление в административно отношение с функционирането им в органи по структурно разпределение..
87
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак пък подобаващо да са му отговорили...Бяха като попарени с вряла вода и се чудеха какво да кажат.Бойко:"какво сме му взели?-Ами всичко,бе!Горанов:"Един богат българин не си е плащал както трябва"Ами ти къде спа бе?И,ти беден ли си?
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интиресно струва ли си да живееш 20 години на гърба на другите и останалитят ти живот да се криеш като мишок. Дами и господа на онзи свят отиваме сами и така както сме дошли без нищо
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бездомникът-кога в затвора!?
84
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 96Какво е платил та не знам Горанов ти казва че дължи 700 мио. Бил си си платил както бензиностанцийте преди 10 г. Само прибираха всяка година бяха на загуба на Калотина има още седи като паметник Shell плаща тарикатите като Божков не като е невинен защо не се върне ами се крие като мишка да си плати и да работи като нормалния бизнес данък трябва да се плаща да отиде в китай там да му резнат Черепа. Там където се плащат данъци там е добре Германия правиш се на тарикат аре в кафеза.
83
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Мда,а твоята тиква какъв е.
82
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
До БАБА,, ти избра тиква.
81
0
 
16
 
! Отговори
Днес преди 3 години
Загубихте ме стова заглавие !
80
12
 
4
 
! Отговори
БАБА преди 3 години
Учиндолски селянин или Череп? Изберете сами. От трън та на глог.
79
0
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
До срамотаА за NOVA нещо или само btv е на дневен ред?Аз съм на години,ама младите щом НЕ ВДИГАТ ПО ЕДНА СОПА и да ги нулират тия,значи ТАКА ВИ ХАРЕСВА!
78
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Властта му отговори(подобаващо) .Това ако не е жалък медиен слугинаж на една жалка поръчкова медия на властта здраве му кажете....Иначе ще ви кажа какъв е (подобаващия) от властта.Вчера след интервюто с бизнесмена Васил Божков хиляди хора възмутени в социалните ,режи започнаха да призовават за оставка на финансовия министър и организиране на протести .И отговора на властта не закъсня,веднага започнаха да блокират профили на хора във Фейса които не са съгласни с линията на управляващата хунта
77
2
 
29
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Васил Божков всяка година си е отчитал данъците и финансовото министерство му е заверявало отчетите. А сега Горанов нищо не знаел.Гербаджийска работа. П'люят му в лицето а той ти казва, че било божа росица.
76
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това правителство и герб е политически труп, на медиите предлагам да преосмислят на кого да се подмазват :P
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехе хахо,гледай тогава,изкуфялата тиква.
74
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-80 като седне на стола,си мачка увисналите дисаги.