Още 10 нови случаи на коронавирус, 72-годишен почина в Силистра

Мъжът е страдал от сърдечна и белодробна недостатъчност
Обновена: 10 май 2020 17:32 | 10 май 2020 17:18,
69
Още 10 нови случаи на коронавирус, 72-годишен почина в Силистра
Снимка: БГНЕС

1965 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, към 17 ч., днес, 10 май. През днешния ден са доказани още 10 нови случая - в областите: 3 в Разград, 2 в Благоевград, 4 в София и 1 във Видин. Лабораториите продължават да работят.
 
385 са лицата с потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения. От тях 58 са в интензивни отделения и клиники.
 
209 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция, или 11 % от всички установени случаи на COVID-19.
 
По отношение на общата картина: 957 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 1008 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 48,6 г.
 
Починалите лица, при които е установен COVID-19, са общо 91. В МБАЛ Силистра е починал 72-годишен мъж. Пациентът е бил със злокачествено заболяване и е страдал от сърдечна и белодробна недостатъчност.
 
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалия мъж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Марго НалчоНе е до парите.Такива хора са дразнител за обществото. Никой не говори за пари, а за това, че те живеят някакъв измислен живот, базиран на измама (тарикатлък). В момента в който станат нормални, ще бъдат и приети от обществото. Иначе не. Гонене по устав.
55
1
 
7
 
! Отговори
хммм преди 3 години
Още 10 нови случаЯ не случаИ бе награмoтни. Като искам да чета спортни новини, влизам в гонгбг, като искам да прочета интересни анализи отварям уебкафе, като искам да се посмея влизам в днеса да чета авторски статии.
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Марго НалчоТези, които искат да са тарикати, и се гордеят с това. Горди са, че не плащат данъци, че са на "минимална", а останалото шефът го дава в плик, че не си плащат осигуровки, че не внасят във фонд безработица, а после искат от него, че се водят в бюрото по труда и получават помощи, а междувременно работят нелегално, без трудов договор.Няма конкретни професии, почти навсякъде има такива "играчи".Другата каста са "надценилите се". Яко кредити, всичко на ръба, нерви на макс...
53
0
 
1
 
! Отговори
Марго Налчо преди 3 години
И кои са тези посредствени маргинали които вие умните и красивите ще поставите на място? За простолюдието vs мафията с бели престилки и главанаците от ГЕРБ ли става на въпрос!?
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПустинякИма полза от "пандемията", но от нея се възползват абсолютно всички световни лидери.Целта е светът да се изчисти от посредствеността, която наш министър правилно назова като "маргинали". Това е добро и трябва да стане. "Милиончетата" ви никого не вълнуват, защото целите и задачите са други.Пари се печатат, пари се изземват. Динамика.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПустинякКратката версия - няма такава съдебна практика.Дългата версия - може да оспорват ако са медицински лица, ако са извършили аутопсия, вземане на анализи, лабораторна проверка, като това всичкото е било документирано и т.н.С други думи, трябвало е при приемането да оспорят диагнозата "заразен с COVID-19", която е вписана в съпътстващите документи. След настъпване на леталния изход, ако документацията е изрядна, то няма какво да оспорват. Още повече - през медиите :)
50
1
 
0
 
! Отговори
Пустиняк преди 3 години
Ами ако близките оспорят диагнозата пред медиите или пред съда? Може да стане напечено, особено ако чакаш едни милиончета да дойдат всеки момент от бюджета на ЕС за борба с т.н. "пандемия"!
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПустинякПоредна градска легенда. Никой не пита близките и роднините каква диагноза да се пише в смъртния акт. Съществува хипотеза, че близките и роднините могат да поискат ДА ПЛАТЯТ за определена диагноза, но никога не е имало вариант да им се плаща.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Готин, моля те, ползвай препинателни знаци. Може и да е умно това, което си написал, но като е трудно за асимилиране, то как да станем съпричастни към него?
47
3
 
1
 
! Отговори
Пустиняк преди 3 години
"Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалия мъж."Тези хич не са за съжаление, ако са шамаросали едни 1000 лв. Май по толкова вървяла тарифата ако роднините на неизлечимо болен пациент се съгласят да го пишат за починал от коронавирус.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото до имитацията на работа да са лидери с години че са стоели ми то по тоя начин ти убива желанието и после защо млади нямало ми няма да има след като са изнервени за нормални неща които са без значение не виждам никакъв смисъл да работя по добре да си ида на борсата и да си лежа една година отколкото да си късам главата с глупости от рода на нощем с белите коне и да не казвам какви други чее жалко
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз по се питам парите от здравните къде са в момента че няма пари питах веднъж питах втори път отговор няма също като едни Деси гледат себе си господа съвет от мен несе занимаваите с глупости Господ вижда всичко лично съм преживял доста но живота учи и всекиго поставя на мястото колкото до измислените им проблеми са в техен интерес не може да казваш на човек чее тои след като нее знаете може дасе види
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всеки пристигнал от вън на хотел с изхранване за негова сметка за 14 дни.така е било за всеки влизащ в Китай
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И друго има. Човек си плаща, защото счита, че трябва да компенсира полученото, ако то е с очакваното от него качество.Ако пациент е склонен на посредствена услуга, а ромите искат точно такива палиативни грижи, то и той става посредствен човек. Даже и в собствените си очи.Малко хора искат да са неуспешни в разбирането за себе си. Грижата за здравето се разбира като атрибуция на престиж и повишава самооценката.
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНТИНе се заблуждавай. Толкова ги и лекуват, а и пари си им искат, както на всички други.Ако пациентът иска нещо качествено, то трябва да докаже, че го заслужава. Или да предизвика емпатия или да си плати, за да компенсира неприятното усещане от породената от него арогантност. Има и вариант да предизвика емпатия и прекрасно да осъзнава, че услугата има своята цена и той ще я заплати, ако е по силите му.За биене и качествена медицинска услуга едва ли може да се говори.
41
0
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
до до АНТИНа ромите що не им искат пари, да си избият нервите ?!Ще ги лекуват безплатно, ще ядат бой и пак ще продължават да ги лекуват.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНТИ - чети внимателно колегаНали ти е ясно вече, защо първата реакция на лекарката е била да се развика.Назидателният тон, подчертаването на твоята нужда, както току що се обърна и към мен, не те правят привлекателен обект, на когото спонтанно да се иска да му се помогне.Спокойствие, плавност в действията, приемане на неизбежното... Ако нещо не можеш да си го позволиш, било и медицинска услуга, значи не можеш да си я позволиш и търсиш алтернатива, а не конфронтация.
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНТИ - Попаднах и на добър лекар, който НЕ ми иска пари за операцията на баща ми.Не е до честност, а до възможността да си позволи такова нещо. Не всички са склонни да помагат без да демонстрират своята значимост. Искането на допълнително заплащане за дадена услуга компенсира донякъде психическият стрес, на който са подложени постоянно. Лекарите се страхуват да не сгрешат, знаят, че един "да им умре на масата" и приключват с кариерата, без значение колко са вложили. Избиват нервите с пари.
38
0
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
до до АНТИчети внимателно колегаПовиках Спешна помощ, баща ми имаше нещо м/у треска и гърч. После разбрахме че е било рак."Добрата" медичка още от вратата взе да ни се кара, само дето не ни напсува,не искаше да му помогне никак и добре, че се спрях,за секунда щях да я размажа на стената !Защо плащам данъци ?!Длъжни са да доидат и да помогнат, колкото и да ги чакаме !Попаднах и на добър лекар, който НЕ ми иска пари за операцията на баща ми.Видях го да си тръгва със стара кола ... честен
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - А докога ще пазите капацитета на болниците, питам аз?Слагаш знак за равенство между леглова база, реанимационна апаратура и подготвен персонал, който да има нормален график на трудова заетост.Легла много, апаратура има (но вече безкрайно замърсена), персонал не. Цели болници вече спират по тази причина.Значи кривата ще се корелира с най-слабото звено, в случая - персоналът.