700 хил. лв. струвало лечението на болни от коронавирус на НЗОК

Обемът на дейността на болниците с 25% намаление през април
30
700 хил. лв. струвало лечението на болни от коронавирус на НЗОК
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 700 000 лева е платила НЗОК за лечение на болните от коронавируса у нас до този момент. Това съобщи проф. Петко Салчев, управител на НЗОК.

Още по темата
В момента се сключват договори с лаборатории и ще започне заплащането на тестовете за Covid-19, определени от РЗИ. За тях са отделени 6 млн. лева, каза той пред БНР.

Това означава средно по 2200 теста на ден. Бързите тестове не се заплащат от НЗОК.

С около 25% е бил намален обемът на дейността на болниците през изминалия месец, а за този месец се очаква спадът в обема да е около 30%.

"Приходите от здравни вноски не показват намаление за последните два месеца... В разходите се движим в нормите, определени в Закона за бюджета", обясни той.

По думите на проф. Петко Салчев досега никой не е благодарил на министъра на здравеопазването и на неговия екип, че успяха в тази ситуация да предприемат необходимите мерки, за да защитят здравето на хората.

"Не можем да занулим заболяването. В течение на времето болните с коронавируса ще се появяват и ще изчезват. Пик на заболяването, който да окаже влияние върху здравната система, не се очаква", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всеки прекарал вируса го водят излекуван не знам какви заслуги си приписват за това освен ако не си на аспиратор.от друга страна не е препоръчително да си опитно зайче в търсене на лечение.
25
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
последният..донесъл малко пари от робството си в чужбина,отрекъл саможертвата на дедите си,обрекъл децата си на безродие и робство...да изгаси тока...Анатема
24
0
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Майка България не е спохождана от по-смъртоносен "вирус" от политическата ни класа,алчни,неграмотни,некомпетентни,зависими,обслужващи чужди интереси...национални предатели...и им плащаме...и не ви е срам...вие ги избирате...вие им се кланяте...за келепира...отричате се от рода си...от децата си...за келепира...Анатема
23
0
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До ГГЗза какво лекуване говориш нещастнико...пращат те у дома под карантина...и като започнеш да риташ те возят в линеката докато издъхнеш...няма лекарство,оставени сме на Божията воля...700 х. са смех...за толкова разпъвахте леглата в залата...безбожници...плащаме над 5..да да над ПЕТ МИЛИАРДА за здравеопазване...ама професорите си купуват имоти в чужбина и си пращат децата да живеят там а на нас ни разправяте басни...Нема правда нема мир
22
5
 
1
 
! Отговори
ГГЗ преди 3 години
Безсрамни ***, писали всякакви гадости, позор за вас!700 000 лв са много пари, минали са два месеца досега и никой не знае кога ще спре броя на заразените. Което значи още пари до пълното им излекуване, евентуално. Дори и само един заразен повече е в огромна тежест на всички нас, защото тези пари идват от нашия джоб, а някои бръщолевят колко малко заразени сме имали. Мислете с главите си, а не със задниците си!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се даде точен разчет за тези 700000лв и за всички датения постъпили в болниците. Да се вижда колко лъде и какви пари са превъртяни през мними фирми!
20
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
700 хиляди от нашите пари за нашето лечение са смешна сума след всичките апокалипси които ни чертаеше "държавника" Борисов и ония ...апропо кой осигури неплащането на 700 милиона данъци от Божков,осигурявайки му законен грабеж...пирамида в 21 век във ЕС,фашизъм и безкомпромисни "законни",мъчителни убийства на човешки същества от алчни политици и чиновници...финансирани от ЕС..аз не искам да живея в не Справедлив съюз..разбирам британците..Нема правда нема мир..не признавам властта ви..
19
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
няма сфера в която да има ред и справедливо отношение,/осигурявам се разбира се,ограбват ме и мен/не осигурените плащат косвени данъци..а от бюджета се дофинансира БГ здравеопазването ежегодно,демек неосигурените до плащат лечението на осигурените...като попове,ама са черните овце...и било справедливо,гладният дохранва децата на преяждащият...и било дИмокрация..ЕС се превръща във финансираща фашистки и несправедливи режими на престъпници в Източна Европа,аз не искам да живея в такава Европа...
18
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
аз не плащам вече здравно,ако се разболея ще ме лекувате ли?..остарях и нямам пари да плащам просто...та питам
17
3
 
0
 
! Отговори
Доплащане преди 3 години
Според мен тъй като от Коронавирус се лекуват безплатно, трябва всеки който се разболее и е здравно осигурен а съответното лечение изисква доплащане да се приспада от доплащането средната сума за лекуване на здравнонеусигурен! Само така всички ще сме долу горе с равни права!
16
1
 
4
 
! Отговори
do 1 преди 3 години
Не ги е дал, ами ги е прибрал в сметката си - да са насигурно
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тия пари в Щатите щяха да излекуват 6 болни от коронавирус, може би дори 10, ако са по-икономични.
14
1
 
16
 
! Отговори
Сузане преди 3 години
С нашите осигуровки се лекуват ромите.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пеевски нали плати за всичко? Пълни с измами..Боко още в началото на шмекерията каза,че ще даде 1 милиард за здравето? Къде е? Циркаджии мазни бре..Сега и на Меркел не й трябват бг гладници.И Испания заедно с Италия..Всеки да се спасява сам.Боко видя,че за короната пари няма да получи-и веднага я овладя!
12
0
 
14
 
! Отговори
Алелуя преди 3 години
Шестица от тотото! Сега вече имат оправдание защо и празна НЗОК.До края на представлението ще платим пълен пакет изследвания на по-цветните братя.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекуват се основно неосигурени индианци...Спи народа...спи...
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Пик на заболяването, който да окаже влияние върху здравната система, не се очаква." А Боко и д-р Смърт друго говореха. Тюю, язък...
9
1
 
19
 
! Отговори
Жълтите павета преди 3 години
Боже, Иисусе, какви са тези суми. Това са невероятни крадци. Ние плащаме, а те крадат. Надявам се на Денят на възмездието.
8
2
 
9
 
! Отговори
бай х преди 3 години
куче влачи диря няма ......
7
2
 
8
 
! Отговори
бай х преди 3 години
куче влачи диря няма ......