15 хил. абитуриенти с молба – искат си поне изпращането

МОН е категорично, че за сега това е невъзможно
Обновена: 12 май 2020 08:29 | 12 май 2020 08:28, Нели Христова
70
15 хил. абитуриенти с молба – искат си поне изпращането
Снимка: БГНЕС

За випуск 2020 г. краят на средното образование ще изглежда по-различно от преди - няма да има нито пищни рокли, нито скъпи коли. Министерството на образованието реши, че балове тази година няма да има, заради опасността от COVID-19, а това не се хареса на много младежи, които цяла година се подготвят за този последен ден в училище.

В специално създадена група във Facebook близо 15 хил. абитуриенти са написали писмо до Министерството на образованието, с което молят правителството да разреши изпращанията във всяка българска гимназия. Младежите посочват, че церемониите са на открито в училищния двор, където би могла да се спазва дистанция. 

"Това е голямо, открито пространство, а ние искаме изпращане, не бал. Знаем, че балът не е разумно да се проведе и няма как това да се случи", казва Симона Бонева, която създава групата "Изпращане 2020", пред Нова тв.

Но засега Министерството на образованието не може да си позволи да поеме отговорност за здравето на над 50 хил. зрелостници.

"Най-ценното според мен не е да броиш до 12, а да предадеш училищното знаме. Това може да стане и виртуално", казва зам. министърът на образованието Таня Михайлова.

"Няма как в момента да кажем нещо, което евентуално не би се случило", допълва тя.

А обстановката в момента не позволява струпването на хора в училищния двор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари