15 хил. абитуриенти с молба – искат си поне изпращането

МОН е категорично, че за сега това е невъзможно
Обновена: 12 май 2020 08:29 | 12 май 2020 08:28, Нели Христова
70
15 хил. абитуриенти с молба – искат си поне изпращането
Снимка: БГНЕС

За випуск 2020 г. краят на средното образование ще изглежда по-различно от преди - няма да има нито пищни рокли, нито скъпи коли. Министерството на образованието реши, че балове тази година няма да има, заради опасността от COVID-19, а това не се хареса на много младежи, които цяла година се подготвят за този последен ден в училище.

В специално създадена група във Facebook близо 15 хил. абитуриенти са написали писмо до Министерството на образованието, с което молят правителството да разреши изпращанията във всяка българска гимназия. Младежите посочват, че церемониите са на открито в училищния двор, където би могла да се спазва дистанция. 

"Това е голямо, открито пространство, а ние искаме изпращане, не бал. Знаем, че балът не е разумно да се проведе и няма как това да се случи", казва Симона Бонева, която създава групата "Изпращане 2020", пред Нова тв.

Но засега Министерството на образованието не може да си позволи да поеме отговорност за здравето на над 50 хил. зрелостници.

"Най-ценното според мен не е да броиш до 12, а да предадеш училищното знаме. Това може да стане и виртуално", казва зам. министърът на образованието Таня Михайлова.

"Няма как в момента да кажем нещо, което евентуално не би се случило", допълва тя.

А обстановката в момента не позволява струпването на хора в училищния двор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До една женаЕ, ти явно си изключението, което само потвърждава правилото.
58
0
 
3
 
! Отговори
До 10, продължение преди 3 години
Най-накрая направо ни креснаха, че в Софийския университет нямало традиция да се прави официално изпращане на дипломиралите се висшисти, какво само досаждаме, още ли не сме се пръснали из страната там, където сме разпределени и други подобни "любезности".Само че сред нас имаше и такива, които не се гордееха с неграмотността на бабите си и не се биеха в гърдите, че са деца на работници с основно образование. Знаехме как са били изпращани бащите и дядовците ни, когато завършвали висше образование
57
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 3 години
Не 10 ноември е била причината за такова "изпращане".Аз завърших СУ в спокоен период. Имахме абсолвентски бал, както вероятно си имал и ти.Неколкократно питахме кога ще стане официалното връчване на дипломите. Мислехме, че ще бъде в Аулата и че лично Ректорът ще ни поздрави. Бяхме виждали как става това по света - с тоги и шапки, тържествено, дори когато става въпрос за най-обикновен двугодишен провинциален колежДва-три пъти уклончиво ни казаха, че не се знае. После направо ни креснаха, че ..
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като бях малък баба ми се караше,че ходя на Янтра да ловя риба-имало змии,било опасно,имало крадци и т.н.Сега съм голям, ходя зарина, но ме страх,защото разбрах,че баба била права.
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама драги абитуриенти. Светът винаги е в промяна. Съмнява ме, дали в Япония или Южна Корея ще има такива молби от абитуриентите към правителството...Да не говорим за Китай и Северна Корея.Общество изпълнено с хора които все искат да заобиколят, не е на добре.
54
3
 
9
 
! Отговори
hah преди 3 години
Да, щото е супер важно да се издокараш и да се покажеш на бала си колко си хубава. Суета на суетите...То пък големия повод, все едно са учили само за това.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35Далеч от тая ***, дето в момента е България.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 43Аз ще празнувам, каквото си искам с когото си искам. На теб може да ти е и тересно, ама на мен ми е все тая.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 48Има злоба, но вече не е смущаваща. Все пак ... Къде живееш :)
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 55Абе да ти кажа, повечето все са с нови рокли ми ... Женски работя.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само като шаферки. Макар и рядко, но някои младоженци канят за кумове приятелите си от детските години. Случвало ми се е да видя млада кума в същата рокля, с която беше абитуриентка преди няколко години.
48
4
 
4
 
! Отговори
До М даа (52) преди 3 години
Не са за по веднъж. Предстои им период от 4-5 години, в рамките на който ще се изпоомъжат повечето от приятелките, съученичките и братовчедките им. Всяко момиче има през ранната си младост поне няколко участия в сватби, на които е главна шаферка и повече от десетина случаи, при които е една от групата на шаферките. Това са все поводи да си облечеш красива рокля и абитуриентската върши добра работа.По сватбите на съученички свикваш да виждаш повечето от момичетата в абитур.им рокли по 4-5 пъти
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ех,ех,баба е мъдра жена и винаги казва:децата са огледало на родителите,а родителите на техните родители.възпитават се от родители,училище и т.н. като малки искат да приличат на герои от комикси, а като станат по-големи - на български звезди.А в България е пълно със звизди,ах, само какъв небосклон
46
2
 
18
 
! Отговори
АбитЮренТ преди 3 години
Ама как така . То за повечето кифли и кифльоци това е единствената причина да ходят толкова дълго време на училище . Сега как ще си покажат бутиковите ризки и роклята дето е шита от личния шивач на кралицата ... или обувчиците от Долче и Габана ... и чантичката на Шанел .... Що зор са видели докато изтъркат надписите Маде ин Чайна. ...Щот Чайна не е фешън тая година .
45
0
 
7
 
! Отговори
м дааа преди 3 години
Мен ме дразнят дрехите които им купуват на повечето, прекалено крещящи, за едно носене и толкова, Аз поне успях да си износя костюма в университета, обувките и тях- докато ми паднат от краката.
44
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43Дъщеря ти едва ли е спечелила тази стипендия само поради това, чене е отишла на бал.Фактът, че някои момичета са били на бала, но после са станали сервитьорки, не е достатъчен повод те да бъдат заклеймени, подиграни и оплюти. Доказали са, че не мислят да мързелуват и да чакат някой да ги храни наготово. Коя какъв късмет ще има в живота, ще се види занапред.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая година ще броят до 19. Кооооо - Вид... 1..2..3..4..5....19 .Ееееееее ...
42
2
 
8
 
! Отговори
Разстроен преди 3 години
Ееее тая година няма да има пияни, полуголи девойки.
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде хващайте се на работа, довечера пак ще дискутираме. Но толкова много злоба по адрес на хлапетата е смущаваща.Всеки има право да отпразнува края на детството и навлизането в живота. Няма нищо странно в това, че всички зрелостници не са еднакво интелигентни и нямат еднакви виждания дори по отношение на празнуването.Да са живи и здрави и дано имат късмет занапред.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** 33Около поредния комплексар родители масово наемат къщи извън големите градове! Ако не знаеш! Не съм мерудия, а шарена сол! И тук не си в час! Подправка съм само за изискани селски манджи!