Глобиха 33-ма пътници без маски в градския транспорт

От следващата седмица контрольорите ще следят за гратисчии
12 май 2020 12:04, Ния Христова
45
Глобиха 33-ма пътници без маски в градския транспорт
Снимка: БГНЕС
33-ма пътници отнесоха глоби вчера, защото се возили без предпазни маски в градския транспорт. 
 
Един се сдобил с два акта, защото не носил личната си карта. Санкцията за липса на маска е между 300 и 1000 лева. Съвместната акция между полицаи и контрольори започна в понеделник. След въвеждането на извънредното положение контрольорите не глобяват нередовните пътници, а само им продават билетчета от 1,60 лева.
 
От следващата седмица обаче пак започва да се следи за гратисчии и ще им се съставят актове, предупредиха от Центъра за градска мобилност. 
 
Пропуснатите приходи на дружеството за последния един месец са 12 млн. лева. Това съобщи Директорът на ЦГМ Димитър Дилчев пред комисията по транспорт към общинския съвет. Според него затварянето на синята и зелената зона е предизвикало загуби от 400 000 лева седмично. Миналия четвъртък бяха възстановени зоните, ато само през първия ден бяха поставени скоби на 700 нарушители. Отделно се отчита и огромен спад при продажбата на превозни документи. 
Още по темата
 
До края на май шофьорите в превозните средства няма да продават билети. Дотогава ще бъде забранено и качването от първата врата. Очакванията са, че през лятото пътниците в градския транспорт да са едва около 35-40% от тези през миналото лято. Най-оптимистичният сценарий е през септември този процент да достигне 80 на сто, когато учениците и студентите ще се върнат, допълни Димитър Дилчев. По думите му ще се наложи да бъде направена нова икономическа рамка на транспорта в столицата, а тя ще бъде представена до края на юни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
славянин преди 3 години
''Един се сдобил с два акта, защото не носил личната си карта.''И на чие име са били тези два акто след като не е носил личната си карта!? На неизвестно лице ли!?
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цитат: ...затварянето на синята и зелената зона е предизвикало загуби от 400 000 лева седмично. ?Вчера писаха, че загубата била 4000 лева седмично. Кое е вярното.
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди се деляхме на БСП и ГЕРБ , сега на Маски и без маски
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
надиплиха пачки адския транспорт
36
5
 
13
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
До ДаМен вирусът не ме притеснява и няма да нося маска.Теб вирусът те притеснява, носи противогаз!Нямам нищо против. Така е справедливо, а не да ви уйдисваме на налудните фобии.Ходете на психиатър.
35
0
 
2
 
! Отговори
мхм преди 3 години
като е толкова скъпо, как да си плащаме. И как броите загуба на пари от зоните, при положение, че печелите пари от нищото? пфф
34
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дртпрч сам не си вярваш, някой ти е поръчал да представяш ужким плурализъм че да се разсейват нещата, много си явен.
33
1
 
0
 
! Отговори
Таласъм преди 3 години
До АнонименНа теб даже цип трябва да ти пришият. Поздрави от Италия!
32
6
 
2
 
! Отговори
Да преди 3 години
"Демократите"да ходят пеш а нормалните хора сме с маски в транспорта,там е най опасно даде заразиш.
31
7
 
8
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
За мен маската е символ на потисничество и отказвам да я нося.Предлагам, който го е страх от вируса, да ходи с противогаз и да ни освободи от мрънкащата си особа като спазва 5-10 м дистанция от нормалните хора.Аз няма да ви пазя, защото съм *** и Бай *** (БГ). Пазете се сами. Носете противогази!
30
5
 
7
 
! Отговори
до 19 преди 3 години
До (-_-)Не, не е просто настинка. Имам близък заразен. 1 месец в болница. 1 седмица без никаква вест, защото не е можел да диша без кислород. 1 месец на лекарства, които увреждат всяка една органна система, бели дробове, черен дроб, сърце, съдова система, бъбреци. После лекуваш щетите от лечението. Някои ще останат хронични. Заплатата ти ходи само за лекарства. Щастлив живот, нали! Искате ли го? Аз не!
29
0
 
16
 
! Отговори
48 преди 3 години
A циганит**е глобихте ли ги? Че по новините се вижда как си слизаха и никой не ги закачаше дори и пред камерите.Миш*оци на*срани
28
2
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 3 години
до 22Аз така го тълкувам- ако не носиш в себе си изобщо маска- 1000 лева!Ако носиш маска, но си я пъхнал в джоба на панталоните си- 500 лева!Ако носиш маска окачена на врата ти, но не е поставена на устата и носа ти- 300 лева! )))))К'во да ти кажа? Няма такава държава!
27
7
 
4
 
! Отговори
Мислете преди 3 години
Ей хора за съжаление гробищата са пълни с дървени философи и "безсмъртни"Щом има заповед трябва да се изпълнява който не иска маски,да ходи пеша,нали?
26
1
 
6
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Чуват се слухове за задължителни ваксинации в бъдеще, че няма да можем да пътуваме със самолет, без да сме си сложили ваксина за коронавирус. Някои дори стигат до там, че искат да ни правят татуировка, за да не може да лъжем, че сме ваксинирали.Казват, че някои политици на отговорни постове са адмирирали такава идея.
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една маска била хомот ох леле каторга за вас трябва и без молитва никаква храна
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една маска била хомот ох леле каторга за вас трябва и без молитва никаква храна
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай носят маски с голяма степен защита , не марля или шал . Също така пръскаха здраво дизенфектант!
22
12
 
8
 
! Отговори
Ясно преди 3 години
Все още има *** който най нахално пътуват без маски и застрашават другите хора,това трябва да спре...
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво означава глоба от 300 до 1000 лева ако не носиш маска в градския транспорт? Що за идиооотия?