Отлага се посещението на Радев във Ватикана за 24 май

Ще търсим нова дата за него съвместно със Северна Македония
64
Отлага се посещението на Радев във Ватикана за 24 май
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Посещението на президента Румен Радев във Ватикана по случай отбелязването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост се отлага.

Причината е ситуацията в Италия, породена от коронавируса.

Делегациите от България и Република Северна Македония ще търсят нова дата, за да отбележат заедно в Рим делото на светите братя Кирил и Методий, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

През последните години делегациите от България и Република Северна Македония установиха практиката заедно да отдават почит пред паметта на Св. Константин-Кирил Философ.

Президентските институции на двете държави са постигнали съгласие да търсят нова, подходяща и за двете страни дата за това.

Очаква се посещението на делегациите от България и Република Северна Македония да бъде през втората половина на 2020 г., след уточняването на датата с Ватикана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е....е Деса се размина с италиянската мода.А можеше и някое фото с Папата да си щракне.Десито много пострада вируса.
48
1
 
3
 
! Отговори
Тюууу преди 3 години
Язък. Семейство Радеви се размина с един приятен воаяж...
47
2
 
14
 
! Отговори
Бахти Каръкен преди 3 години
През целия май Радев удря гредички.За Гергьовден (6 май),за 9-и в Москва липсваше в новините, сега и за 24-и във Ватикана отново!Голям зарар :-)
46
6
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До АнонименЕ!..Не съм съвсем съгласен с теб..."Деситу" може да си купи секакви "парцалки" когато си поиска БЕЗ да ходи където и да било.ВСЕКИ може,не само тя....така че НАДЯВАМ СЕ ДА МЕ ИЗВИНИШ,но няма да приема обяснението ти....Впрочем,като стана дума за "покупка на парцалки":-ВЯРНО е,че ВСЯКА жена изпада в треска,когато попадне в некой шикарски магазин.Но пък има възможност да си напазарува по интернет.Особено сега,с тая ПУШИЛКА ,наречена"корона",ВСЕКИ може да си достави ,стига да им
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къв зор ли?Ми Деситу требва да си купи некои западни парцалки.Как да се сетиш кат си простУ мУмче?
44
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
абе...вие сички знаете,че съм просто момче,нали?..И като такъв некакси не мога да си обясня две неща:-1.От какъв зор нашия Президент требе да оприпка при папашата заради 24-ти Май-така наречения "Ден на славянската писменост"?..(или вече не го наричат така?)..и второ:-2.От какъв зор па требало БАРАБАР със северомакедонските северомакедонци да било щяло да са осъществи това посещенее?Верно,че Светите братя са действали и в територията на сегашната СМ,но тогава тя е била БЪЛГАРСКА територ
43
1
 
6
 
! Отговори
Стоедин преди 3 години
Няма смисъл да ходи. По принцип. Още повече жена му на ***.
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя *** що не отиде на майната си!
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посещението на Радефф във Ватикана се отлага за 24-ти май.Значи ще ходи чак по-другата седмица, ако правилно сме разбрали заглавката на Веска.
40
0
 
3
 
! Отговори
Къде са тръгнали преди 3 години
баш на 24 май да се кланят на шефа на балдуиницата. Да отидат в родното място на Кирилос каи Методиос. Не е лош паметникът.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отлагат срещата с президента до след изборите за нов.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПрофесионалистЩо не се преселиш в Русия? Там свободата на словото е супер! Е, нета е "леко цензуриран" и за псувня за Путин вкарват в зандана ама нейсе....
37
0
 
7
 
! Отговори
Dio преди 3 години
Тц тц тц. На красная площадь не можа да отиде, сега и в Рим ... Горкият ...
36
9
 
2
 
! Отговори
yes преди 3 години
да си министър председател е мечта за българските мутри - всички пари на народа в джоба и раздаваш на твоите хора на твоите бизнеси на малцинства - те те крепят и прикриват и така си векуваш.А народа - да го д'уха, на *** народ такъв министър председател, нека им е, нека си векува човека и да им харчи парите безотчетно както си му харесва.
35
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ууу бре, герберските *** на линия и нямат почивка кога е за Президента Радев, поне изкарахте ли за хлебец или сте само на водица.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сам ли ще ходи или с поп Киро цигарения бос дето му дърпа ушите?
33
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре че няма да ходи пунта мара че както ни излага по света направо умирам от срам да кажа че съм Българин. Евала на Президента Радев, навън ни представя на висота, жив и здрав да е. Знаеме че пунта мара е болен че Президента казва истината за Бг и все се чуди как да го махне да сложи герберски послушко дет да не смее да го критикува. Да ама на нас послушко ни не требе, така че пак ще е Радев, таман да пукаш от яд.
32
0
 
3
 
! Отговори
До House MD преди 3 години
На северно-македонски диалект, от долното поречие на р. Йода, по известна с името вселенско си - Вардар.:-)
31
0
 
9
 
! Отговори
мдаааа преди 3 години
Папата много ше го е яд !
30
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
уж сме демокрация и всеки си е в която партия иска, а само у нас герб луди станаха че Президента Радев не е гербераст, толкова плюене, мачкане само щото не е от техните - цялата държавна машина впрегната - медии, институции, чак герберските депутати и техните патерици и министри, Борисов сън не го хваща че няма герберски Президент.