Абитуриенти при Борисов, подготвят протокол за изпращането им

МОН и МЗ ще разпишат мерките, които ще се спазват
Обновена: 13 май 2020 11:42 | 13 май 2020 11:40, Веселина Йорданова
135
Абитуриенти при Борисов, подготвят протокол за изпращането им
Снимка: Правителствена пресслужба

Ще има Протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на зрелостниците през настоящата учебна година.

Решението е било взето днес след среща на министър-председателя Бойко Борисов с представители на завършващите 12-и клас. Протоколът ще бъде изготвен от Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката.

Още по темата
Премиерът се срещна със Симона Бонева и Дарина Георгиева, след като те се обърнаха към него с писмо, в което отправят молба да бъде разрешено провеждането на изпращане на учениците от 12-и клас за учебната 2019-2020 година в цяла България, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Нашето желание е да се съберем в училищния двор, всеки в съответното училище, да се събере випускът на зрелостниците, да имаме възможността да отброим до 12, и да изпратим уважително изминалите години“, отбелязват в писмото си до премиера Борисов зрелостниците.

Те специално подчертават, че изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал.

"Всички ние приемаме ситуацията зряло, отговорно, съвестно и разбираме, че абитуриентският бал ще се проведе тогава, когато обстоятелствата позволяват това", се посочва още в писмото.

По време на разговора в Министерския съвет двете дванайсетокласнички отново изразиха желанието на своите съученици да проведат в двора на училището си тържествено изпращане на завършващия випуск, което се състои в края на всяка учебна година. Заявиха още, че имат готовност и желание да предложат на своето училище различен подход за завършването тази година, с което едновременно да бъде спазена традицията и да се съблюдават противоепидемичните мерки.

Премиерът Борисов разпореди на министрите Кирил Ананиев и Красимир Вълчев протоколът да бъде изготвен в най-кратни срокове и да бъде изпратен до директорите на всички училища в страната, които изпращат своите зрелостници в края на настоящата учебна година.

В срещата участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този как се е нагрухтял, а уж два месеца бил без заплата.Запретнал ръкави като пехливанин.Ще се бори ли с ученичките или ще се ....
108
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Матури за четвъртокласници и десетокласници забранени, защото е опасно, обаче да викаш до 12 и да си показваш силиконите е разрешено с личното позволение на Винету
107
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Барба *** се мазни на пиклите, защото ще могат да гласуват март месец.Всички абитуриенти са на по 18 години и по този начин си осигурява гласове.Малките деца обаче не могат да ходят на ясли и детски градини защото не могат да гласуват.
106
0
 
22
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Покъртителна снимка! Подобаваща за държава от третия свят - племенен вожд-тиранин, оял се до невъобразимост, седи и нарежда нещо на поданиците си.Какви протоколи, какви 5 лева!? Всичко е проформа! Нищо никъде не се спазва вече, какво ще пишат? Препоръки не спазва почти никой. Я се разходете по заведенията, по парковете, в градския транспорт. Каква дистанция се спазва, кой носи маски, как са наредени масите. И си отговорете каквито и препоръки да има, как ще се спазват занапред.
105
1
 
4
 
! Отговори
б преди 3 години
До аЩом Цв.Бориславова има милиони и 5 ненужни апартамента в центъра на София,аз да нямам право на костюм или рокля?Ай сик,да ви го...Много се взехте на сериозно,но не сте богове,а чеда на дявола и ще си го получите.
104
2
 
8
 
! Отговори
а преди 3 години
До АнонименЩом имате 1000 лева за рокля за бала няма да ви мислим. Продайте я в OLX :)
103
2
 
13
 
! Отговори
а преди 3 години
До АнонименИ какво ще ви стане ако сте първите без бал? А между това какво си решил да учиш и между това да те приемат, да го завършиш и да го работиш има много голяма разлика! Макар че като действащ юрист, като гледам младите колеги, които излизат, направо ме е страх...
102
0
 
20
 
! Отговори
a преди 3 години
Каква е тая идиотия! Който иде при Бойко и той веднага съгласен на всичко. Значи щом могат да си правят изпращане, могат да си идат и на училище, и на матури, и на изпити, а не да реват по всички телевизии. Отваряйте направо всичко и да се свършва, то се е видяло, че всичките ви мерки са парлама и няма да ни спасят от вируса, ама защо тогава ни държахте само 2 месеца затворени! Никаква последователност няма в действията на правителството никога!
101
2
 
19
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
Аре стига с тия глупости!Престанете непрекъснато да ни занимавате с този ***!Самозабравил се нарцис.Който отдавна трябваше да търка наровете в СЦЗ.Ако бяхме нормална държава с народ, а не със стадо.
100
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха Абитуриентите при Борисов, подготвят протокол за изпращането му, би било по подходящото заглавие.Той така или иначе е пътник.
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джиросания популист пак кани гости в конака.
98
1
 
9
 
! Отговори
причината преди 3 години
До До 97Ако трябва,ще вдигнем бойко с кран на лоста.Сам няма да може.
97
0
 
2
 
! Отговори
haha преди 3 години
До Анонименмного точен коментар ..
96
8
 
4
 
! Отговори
До 97 преди 3 години
Същите кадри ги има и в Президенството. С тази разлика,че Радев е във въздуха! Все още виси на лоста......
95
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв покъртителен кадър - само двете ученички с маски, министрите - без маски (в затворено помещение, в нарушение на закона), ученичките - в поза "наказани за преписване или лошо поведение", министър председателят - в поза пи.к.аеща крава с виснал тумбак до земята, министърът на образованието - курдисан отзад на табуретка като беден роднина, и една жена встрани - оставена права, кършеща пръсти, явно класната на ученичките... И този фото-шедьовър е разпространен от Правителствената пресслужба
94
2
 
22
 
! Отговори
Не разбрах преди 3 години
Матури няма да има, защото някой може да се зарази, но балове задължително трябва да има, така ли?
93
2
 
20
 
! Отговори
Пазар на труда в Бг? преди 3 години
След баловете, мутрите чакат ново попълнение техни любовници.Ще има люта конкуренция със старите куртизантки.
92
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
явно това е най важния въпрос на държавата в момента за това и трима министри се занимават
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що ходят, направо да пускат една декларация със съответният подпис.
90
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде може и без балове. Няма да умрат.