Абитуриенти при Борисов, подготвят протокол за изпращането им

МОН и МЗ ще разпишат мерките, които ще се спазват
Обновена: 13 май 2020 11:42 | 13 май 2020 11:40, Веселина Йорданова
135
Абитуриенти при Борисов, подготвят протокол за изпращането им
Снимка: Правителствена пресслужба

Ще има Протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на зрелостниците през настоящата учебна година.

Решението е било взето днес след среща на министър-председателя Бойко Борисов с представители на завършващите 12-и клас. Протоколът ще бъде изготвен от Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката.

Още по темата
Премиерът се срещна със Симона Бонева и Дарина Георгиева, след като те се обърнаха към него с писмо, в което отправят молба да бъде разрешено провеждането на изпращане на учениците от 12-и клас за учебната 2019-2020 година в цяла България, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Нашето желание е да се съберем в училищния двор, всеки в съответното училище, да се събере випускът на зрелостниците, да имаме възможността да отброим до 12, и да изпратим уважително изминалите години“, отбелязват в писмото си до премиера Борисов зрелостниците.

Те специално подчертават, че изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал.

"Всички ние приемаме ситуацията зряло, отговорно, съвестно и разбираме, че абитуриентският бал ще се проведе тогава, когато обстоятелствата позволяват това", се посочва още в писмото.

По време на разговора в Министерския съвет двете дванайсетокласнички отново изразиха желанието на своите съученици да проведат в двора на училището си тържествено изпращане на завършващия випуск, което се състои в края на всяка учебна година. Заявиха още, че имат готовност и желание да предложат на своето училище различен подход за завършването тази година, с което едновременно да бъде спазена традицията и да се съблюдават противоепидемичните мерки.

Премиерът Борисов разпореди на министрите Кирил Ананиев и Красимир Вълчев протоколът да бъде изготвен в най-кратни срокове и да бъде изпратен до директорите на всички училища в страната, които изпращат своите зрелостници в края на настоящата учебна година.

В срещата участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
16
 
29
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Каква наглост от страна на тия ученици. При 2000 и кусур болни ще ли да крещят до 12.Една от причините да върлува този грип още, са те те. Ходят като углави без маски , крещят по парковете. Групирват се и т. н. Просто никаква дисциплина. Пък и нагли бе !
88
7
 
9
 
! Отговори
Скъсах се от смях! преди 3 години
Не е ли по-коректно статията да се казва: Абитуриенти при Новият собственик на ФК "Левски", подготвят протокол за изпращането им
87
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е къв е Диков?!?Човек, който иска да се срещне с премиера.Аз понякога се чудя защо въобще храним администрация, като всичко така и така се решава на едно място - от протокола за абитуриентските балове до собствеността на футболни клубове :)
86
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
До до 83 ,а он да не е господ,че се вживява толкова.
85
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо ми подсказва, че това е само началото на униженията, които е подготвил Черепа за Бойко.
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 83Абитурент,как какъв.За едни може,за други-не.Дискриминация!
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ще и Папата да викне, вече цял свят му се смее, след гаврата на Божков.
82
0
 
19
 
! Отговори
Доц. д-р Чоко Боков преди 3 години
Много добър кадър. Особено профила на изтъкнатия и световноизвестен специалист по всичко Boko the Pumpkin Skembelieff.
81
6
 
0
 
! Отговори
до 83 преди 3 години
Е къв е Диков?!?
80
0
 
14
 
! Отговори
сценарий преди 3 години
Извика некви абитуренти в точния момент,за да не приема Диков....
79
0
 
13
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Еееее абе тия момичета няма ли по един бонбон ги почерпят бе, то толупите седнали на трапезата, пък дяцата кат изгонени отстрани гледат.Ама добре, че устите и носът са си закрили, та да не дишат на бойко пръдните бе.То, по-голям корем от на мойто магаре е отпрал и пръдня в него колкоз си щеш, инак ония дето са около него са му свикнали де...
78
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ние ще сме първите абитуриенти без бал.Това не е ли дискриминация спрямо нас?Трябва ако не се организират да ни изплатят обезщетение за това, че сме дискриминирани.Решила съм да уча право.
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са глезотии. То, министерския съвет стана главна приемна на БГ. Всеки плаче и при Бойко, е той да не ом-будс-мен.
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимката е много странна, тия девойчета гледат в земята, все едно не са при някакви чиновници, ами ще ги продават за бели робини.
75
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господи,махни сатаната Борисов.Имай милост!
74
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога ще се прави толкова голяма работа от един абитуриенски бал! То не са пози, то не са събирания на родата, като че ли кой знае какво събитие е това. Да не говоря за безумните средства, които почти всяко семейство отделя. За нашия бал навремето затвориха бул. Стамболийски (завърших немската)...Кому е нужно това! Да, празник е. В БГ се превръща обаче в едно избиване на комплекси и едно приемане на фалшива идентичност, ако ще и само за една нощ. Не само от абитуриентите, а и от техните близки. Толкова е нелепо, че чак тъжно....
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И малките вече разбраха къде е държавата и ходят при началника.
72
3
 
15
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Наистина не мога да схвана идеята,на заигравката с тоя вирус...Идните поколения,роби или живи роботи ще ги правят?!Гледам тук,по цяла Европа,стрелки от къде и как да минаваш!По телевизията показаха,в асансьора на евро парламента стъчици нарували,за двама души,седящи с гръб!!!Абе.....
71
1
 
19
 
! Отговори
1 преди 3 години
Стига сте ходили при този индивид,след посещение ,при него,не спира да се хвали,че е направил нещо,но всъщност,прави нищо от сърце.
70
0
 
12
 
! Отговори
От дек на дек бе преди 3 години
Защо са без маски!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!¡!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????.