Абитуриенти при Борисов, подготвят протокол за изпращането им

МОН и МЗ ще разпишат мерките, които ще се спазват
Обновена: 13 май 2020 11:42 | 13 май 2020 11:40, Веселина Йорданова
135
Абитуриенти при Борисов, подготвят протокол за изпращането им
Снимка: Правителствена пресслужба

Ще има Протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на зрелостниците през настоящата учебна година.

Решението е било взето днес след среща на министър-председателя Бойко Борисов с представители на завършващите 12-и клас. Протоколът ще бъде изготвен от Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката.

Още по темата
Премиерът се срещна със Симона Бонева и Дарина Георгиева, след като те се обърнаха към него с писмо, в което отправят молба да бъде разрешено провеждането на изпращане на учениците от 12-и клас за учебната 2019-2020 година в цяла България, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Нашето желание е да се съберем в училищния двор, всеки в съответното училище, да се събере випускът на зрелостниците, да имаме възможността да отброим до 12, и да изпратим уважително изминалите години“, отбелязват в писмото си до премиера Борисов зрелостниците.

Те специално подчертават, че изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал.

"Всички ние приемаме ситуацията зряло, отговорно, съвестно и разбираме, че абитуриентският бал ще се проведе тогава, когато обстоятелствата позволяват това", се посочва още в писмото.

По време на разговора в Министерския съвет двете дванайсетокласнички отново изразиха желанието на своите съученици да проведат в двора на училището си тържествено изпращане на завършващия випуск, което се състои в края на всяка учебна година. Заявиха още, че имат готовност и желание да предложат на своето училище различен подход за завършването тази година, с което едновременно да бъде спазена традицията и да се съблюдават противоепидемичните мерки.

Премиерът Борисов разпореди на министрите Кирил Ананиев и Красимир Вълчев протоколът да бъде изготвен в най-кратни срокове и да бъде изпратен до директорите на всички училища в страната, които изпращат своите зрелостници в края на настоящата учебна година.

В срещата участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
5
 
! Отговори
Имат право преди 3 години
ПОДКРЕПЯМ ГИ !!!
8
0
 
26
 
! Отговори
Ъъъ преди 3 години
Абе пикльовци, ако от сега, от училищна възраст, вече сте свикнали с мисълта, че всяко нещо в България трябва да бъде решавано еднолично от тиквата, вашето бъдеще вече е провалено, и пред България няма бъдеще!
7
4
 
1
 
! Отговори
Поля преди 3 години
До Оставка!ХА, ХА,ХА!!!
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ли измисли ПР-ката на Толупа за да отклони вниманието от мегаскандала с акциите на Левски.
5
4
 
17
 
! Отговори
:) преди 3 години
И като отброят до 12 са гОлЕмата работа.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Усещате ли как до края на годината Боката ще изчезне ? Или ще се разболее от нещо и ще трябва да се лекува в...Испания примерно, или просто няма да го има у тях една сутрин :)
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕ СЪБЕРЕТЕ СЕ БЕ ДА НЕ СТЕ МУ РОБИ ЧЕ ДА МУ ИСКАТЕ РАЗРЕШЕНИЕ
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
цирка става все по-голям :) просто нема такава държава
1
8
 
23
 
! Отговори
Оставка! преди 3 години
Борисов си отива до дни.