Абитуриенти при Борисов, подготвят протокол за изпращането им

МОН и МЗ ще разпишат мерките, които ще се спазват
Обновена: 13 май 2020 11:42 | 13 май 2020 11:40, Веселина Йорданова
135
Абитуриенти при Борисов, подготвят протокол за изпращането им
Снимка: Правителствена пресслужба

Ще има Протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на зрелостниците през настоящата учебна година.

Решението е било взето днес след среща на министър-председателя Бойко Борисов с представители на завършващите 12-и клас. Протоколът ще бъде изготвен от Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката.

Още по темата
Премиерът се срещна със Симона Бонева и Дарина Георгиева, след като те се обърнаха към него с писмо, в което отправят молба да бъде разрешено провеждането на изпращане на учениците от 12-и клас за учебната 2019-2020 година в цяла България, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Нашето желание е да се съберем в училищния двор, всеки в съответното училище, да се събере випускът на зрелостниците, да имаме възможността да отброим до 12, и да изпратим уважително изминалите години“, отбелязват в писмото си до премиера Борисов зрелостниците.

Те специално подчертават, че изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал.

"Всички ние приемаме ситуацията зряло, отговорно, съвестно и разбираме, че абитуриентският бал ще се проведе тогава, когато обстоятелствата позволяват това", се посочва още в писмото.

По време на разговора в Министерския съвет двете дванайсетокласнички отново изразиха желанието на своите съученици да проведат в двора на училището си тържествено изпращане на завършващия випуск, което се състои в края на всяка учебна година. Заявиха още, че имат готовност и желание да предложат на своето училище различен подход за завършването тази година, с което едновременно да бъде спазена традицията и да се съблюдават противоепидемичните мерки.

Премиерът Борисов разпореди на министрите Кирил Ананиев и Красимир Вълчев протоколът да бъде изготвен в най-кратни срокове и да бъде изпратен до директорите на всички училища в страната, които изпращат своите зрелостници в края на настоящата учебна година.

В срещата участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
1
 
! Отговори
Хаджи Смион преди 3 години
Е, сега не само папи са го галили по главата. :D
128
1
 
9
 
! Отговори
в последния им път преди 3 години
Къде да ви изпращаме, *** кифли? Към околовръстното ли? За друго и не ставате.
127
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни с маски други не двоен стандарт
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова млади и вече ще ги изпращат?
125
1
 
4
 
! Отговори
Лъжльото от Банкя преди 3 години
Вярнo e, чe Бългaрия e прoизвoдитeл нa БЦЖ, кaквитo ca oщe двaйceтинa държaви, нo aнтитубeркулoзнaтa вaкcинa имa фрeнcки прoизхoд. Cъкрaщeниeтo БЦЖ нe e кaтo БДЖ, кaктo вeрoятнo звучи нa Бoриcoв, a e BСG - Bасillus СаlmеttеGuérin - и нocи инициaлитe нa двaмaтa фрeнcки биoлoзи Aлбeр Кaлмeт и Кaмий Гeрeн, кoитo ca нeйни cъздaтeли. Тя e изпрoбвaнa първo oт Инcтитутa "Пacтьoр" прeз 1921 г., a oт 1950 г. e въвeдeнa cъc зaкoн кaтo зaдължитeлнa във Фрaнция. Вcички кърмaчeтa ca били вaкcинирaни и рoдитeлитe ca знaeли, чe дeцaтa им нe мoгaт дa пocтъпят в дeтcкa грaдинa или училищe бeз ceртификaт,
124
0
 
19
 
! Отговори
Пич преди 3 години
Минисърът на образованието седи зад дивана като наказан? И двете момичета все едно са на изпит пред директора. Така е в държавата на муутрите ...
123
0
 
10
 
! Отговори
Абе преди 3 години
тази година бала ще е с маски..
122
1
 
5
 
! Отговори
За съжаление... преди 3 години
Толкова им е 'образУванието ' на абитурентите при цара! Просто абсурдни искания демонстриращи пълна липса на каквито и да е знания по биология и химия!
121
0
 
14
 
! Отговори
Готино преди 3 години
Спокойно мили абитуриенти, дори и нямането на бал си е голям спомен.. :)
120
0
 
7
 
! Отговори
Олеле преди 3 години
Всеки има искания! Значи всички при Борисов трябва да ходим..?!
119
0
 
2
 
! Отговори
от борсата преди 3 години
До Анонимен Чакаме те като завършиш. Тук при нас има много като теб От 1 до 12 те чакаме.
118
0
 
8
 
! Отговори
Борсата. бг преди 3 години
Чакаме ви от 1 до 12 да дойдете при нас Много обичаме да ви броим.
117
2
 
8
 
! Отговори
Любо преди 3 години
Навсякъде е нашия любим Вожд, да се свети името му!Какво щяха да правят абитурентите без Бойко а....Иначе го плюете всекидневно а бат Бойко се грижи за всички, без изключение, но вие все се оплаквате....:)
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това в къщата му в банкя ли е, тази задушевна обстановка. Вижте само какво отношение - финансивия министър като виден *** на първа линия, нищо че не е ясно какво го касае въпроса, а този на образованието понеже е по-културен натирен в дъното..
115
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вуйчовото,я отстъпи дивана на вожда,че не се побира на стола.
114
0
 
3
 
! Отговори
БЕЛОДРОБНА БОЛНИЦА преди 3 години
След изпращането, ние сме подготвили посрещането!На добър Път!
113
1
 
12
 
! Отговори
Оффф преди 3 години
Малките кифлеси трябва да си покажат новия силикон в новите рокли, че закво са дали толкоз пари...? Пет години пилили нервите на даскалите после едно реване, сополи и плюнки навсякъде, колко ги обичат и не искат да се разделят. Не, благодаря!
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пик.... недораслите момиченца много им се искало да се видят облечени в рокличките дето са си избирали цялата предишна година!Как да им откажат ?! ...тиквите
111
0
 
13
 
! Отговори
Заспал ТУЛУП преди 3 години
Събуждам се и пак врели -некипели!Кво изпращане, кво викане до 12, кво достийно ?Защо трябва да се вдигне риска от пандемия заради безмисленото събиране на бъдещото електорално стадо на едно място?
110
1
 
19
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Поредната ПР акция! Аз не вярвам да има нормален ученик, който да прави петиции и да ходи на срещи, за да издейства... отброяване до 12 в училищния двор!!! Не знам и 12-класник, който да е щастлив да се нареди на досадното кибичене в училищния двор, докато се изреждат директорки и образователни чиновници да им изнасят скучни речи! И защо да няма бал, след като заведенията са ОТВОРЕНИ?! Аз не виждам причина децата да си отидат в което си искат заведение, напълно законно!