Отдпадна ограничението върху инвитро процедурите

Бяха спрени заради грешка в заповедта на здравния министър
14 май 2020 14:05, Ния Христова
4
Отдпадна ограничението върху инвитро процедурите
Снимка: Pixabay
От полунощ отпадна ограничението върху извършването на ембриотрансфери, предаде bTV. До този момент те се правеха само по изключение, съгласно заповедта на здравния министър. 
 
Ембриотрансферите са последният етап, който е включен в лечението на двойки. Това процес, при който развитият ембрион се връща в утробата на майката. Без да е извършен ембриотрансфера не може да настъпи бременност при семейства с репродуктивни проблеми и се подлагат на инвитро. 
 
Министреството на здравеопазването призна, че е допусната грешка в заповедта и казаха, че тя ще бъде коригирана. С влизането в сила на извънредната епидемиологична обстановка изискването отпадна, тъй като никъде не е посочено в новите заповеди свързани с противоепидемичните мерки.  
Още по темата
 
Разрешени са и женските и детските консултации, имунизациите, плановите операции и плановия прием в лечебните заведения. След като имаше обществени прояви по въпроса, премиерът обяви, че забраната се отменя веднага. Дни след това стана ясно, че е допусната грешка, която предизвиква ново ограничение - върху ембриотрансферите. 
 
Всички ограничения вече са отменени и лечението на двойки с репродуктивни проблеми може да се провежда, както и лечението на всички останали пациенти.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам отношение по темата.Абсолютно ми е все тая как ще процедират от Министерството.Проблем с темата нямам,нямам деца.Но,напишете малко повече за неволите на болните от рак ,в духа на ''всичко е ковид'' лайтмотива.Колко отложени лечения ,заради ''безопасност и профилактиране''се случиха.Но важното е ''Гологлавият Исус'' от ВМА да е хепи.На хората искащи покълнала сп ер *** в този луд свят,желая успех,
3
0
 
0
 
! Отговори
мнение преди 3 години
Аз съм фамилно обременен от ... диабет, поради което не пожелах да имам биологични деца. Имам 5 осиновени деца ...Навремето баба казваше, че семена от домати не се вземат нито от 1-вия, 2-рия, а от 3-тия и 4-тия завръз; от 5-тия завръз също не се вземат.Като искат биологични деца, да стегат миндера и да блъскат по цял ден за деца, а не да скиторат от един здравен център, в друг ...Щом нямат деца, значи там има проблем ..!
2
1
 
1
 
! Отговори
М е н г е л е преди 3 години
Това изкуствено заплождане трябва да.се забрани в целия свят!! Щом си болен и недъгав не е нито редно нито морално от генна гледна точка да раждаш.деца! И без това е пренаселено!!Само инвалиди се раждат които се мъчат живеят в мъки и страдания и около тях страдат семействата им и лекарите обгрижващи ги!! Освен това обществото не е длъжно да плаща за издръжката на сакати и болни деца поради безотговорността на техните родители!!
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас!ада ще е пълен до горе с деволи!