Държавата - още един играч на пазара на горива

Дончев отдаде критиките на Радев на недобра информираност
Обновена: 15 май 2020 15:28 | 15 май 2020 15:10, Веселина Йорданова
142
Държавата - още един играч на пазара на горива
Снимка: БГНЕС

Държавата ще участва в конкурентен пазар и ще се конкурира с останалите, от което полза ще има потребителят.

Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев по въпроса за създаването на верига бензиностанции от държавата.

Още по темата
На пазара ще има още един играч, нито един пазар не е пострадал, ако на него има повече конкуренция, заяви Дончев. Според него когато държавата се включи и продава горива с минимална надценка, това ще е добре за потребителя. Обособено предимство няма да има, посочи той.

Икономическият министър Емил Караниколов каза, че едно такова дружество ще спазва всички законови правила.

Ще бъдем равнопоставени с всички други субекти, които са на този пазар, каза Караниколов, но призова проектозаконът да стане факт преди конкретно да се коментира, защото предстои работа и дълго обсъждане.

Целта е да се свали напрежението по отношение на цената и качеството на горивата, което е почти всяка година и да се изпълнят европейски директиви по отношение на държавния резерв, каза министърът.

Според него това ще направи сектора доста по предвидим и не е прецедент в Европа.

Отдавам критиките на недобра информираност, каза Томислав Дончев, попитан за критиките на президента Румен Радев за прилаганите икономически мерки от правителството.

Вицепремиерът каза, че ако се получи добро предложение, то ще бъде обсъдено. Съвети и щабове имаме много, въпросът не е в безкрайни съвети да се правят безкрайни дискусии, каза още той по повод предложението за социален и икономически щаб.

Над 290 хил. са заетите в моловете, тяхното неучастие в икономиката вреди и на бюджета на самата държава, каза Караниколов по повод отварянето на моловете от понеделник. По думите му целта е максимално много хора да се върнат на работа, но при спазване на всички здравни мерки за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако има държавен хранителен магазин само с българси продукти , ще пазарувам само от там. Същото важи и за бензиностанция , аптека и нт ....Вие ако искате купувайте им *** в лъскавите опаковки Сто пъти предпочитам Морена пред Сникърс
119
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте каква е схемата - държавата набива едни 200-300 милиона лева народна пара за строеж на верига бензиностанции, които ще разкажат играта на лошите частници. Почва да продава на сензационно ниски цени и да урежда наши хора да управляват фирмата. До няколко години фирмата минава на загуба, заради неефективно управление и източване чрез всевъзможни схеми. Държавата прави няколко спасителни транша в бездънната каца....накрая приватизира...Шиши купува веригата за 50 милиона, заем от ББР
118
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Държавата - още един играч на пазара на горива"ХА-ХА-ХАПак никой не е в час каква СХЕМИЧКА са подготвили Прасчо и Тиквьо.Лукойл ИЗГОРЯ, глупацЕ.Явно и там ще върви схемата Ветко-Черепа и т.н. или ще купуват обратно рафинерията.По-вероятно ми изглкежда да им вземат лиценза.А Валката ЗлатИв на топло.Ей това става ама нали сте прости като Бибитко и бавно загряватИ.П.П. А после започва готината схема "вход-изход" точене.Още от Мултигруп играта е ЕДНА както и 'ОРАТА са едни и същи.
117
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 108 Ти не си добре , чесно !Никой не иска да връща каквото и да било , тук говорим за разбиване на порочни монополи , които пазара не успя да озъпти и за това е добре държавата да се намеси . За какво крадене говориш? Сега те крадат от всяко нещо . Нали не мислиш, че кило краставици в Кауфланд ако е 4 лв , че струва толкова . Кога си ял краставици на такива цени ? Всъщност не искам да ти обяснвам - вземи прочети някоя дебела книга , може и да научиш нещо
116
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви огромни пари играят в тоя бизнес бе, вие сте смешни... Виж, зарядните за електромобили може да са полезни.
115
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биби заграбва всичко печелившо, вече не е доволен само на рушвети. Първо хазарта, сега и горивата...
114
5
 
34
 
! Отговори
Другари преди 3 години
Сакън! 30 години успешно бранехте монопола, не трябва да посягате сега на него. Ми как ще си плащаме "ДАНЪК РУСИЯ"!?
113
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каво мрънкате не мога да разбера . Сега по добре ли е ? Всички вериги , ЕРПта , мобилни оператори си изнасят печалбата и почти нищо не влиза в бюджета на държавата Представете си един магазин като Кауфланд , печлбата да е за държавата , а те използват 1000 начина да не плащат данъци Според мен , ресурси , храна , лекарства трябва да има държавна намеса На мен в Румъния ми продадоха опаковка аспирин за около 27 стотинки и това стана миналата година , а нас ни дерат със всичко .
112
0
 
39
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До 1111ами нали всичко беше такова преди бре?!-За какво беше тоя напън за "раздържавяване",когато сега ОТНОВО апелирате за одържавяване?!..Впрочем,нещата са пределно ясни:-Тъй като Мафията стана ДЪРЖАВНА,вече "одържавяването" ще отиде в "правилните ръце".СЪЩОТО стана и с лотарията на Божков-просто го пуснаха да я развие,а след това най-брутално му я отнеха..."Къде сме ние?".......
111
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие плюете държавната намеса , ама като тока тока беше държавен цената беше една , после като ви вкараха ЕРП та ,всеки месец плащате надути фактури
110
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селското стопанство в ЕС работи на загуба и субсидии. Затова е евтино в Германия.Имаме си комунизъм в Германия и ЕС. Капитализмът е за колониите и бедните.
109
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да няма държавна бензиностанция ?По време на пандемията петрола бележеше отрицателни стойности , а цените при нас бяха 2 лева . Добре , че е Марешки да го свали на 1.39 , че другите от кумова срама го направиха 1.80 тоест 1.79 , че звучи по ниско
108
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хранителна верига само за български стокиМи прави бе, кой ти пречи?Другото дори не го коментирам, щото това го пробвахме 45 години. Не работи в нашите условия. Яко крадене, а качество никакво.
107
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще съм доволен и ще си зареждам евтинко в държавна бензиностанция.Точно колкото ти излизат евтини Топлото и БДЖ :) Каци без дъно, в които редовно се наливат пари. Пък ти си мисли, че ти е евтино. Пак ще ти е скъпо, просто ще ти вземат кинтите по друг начин - я "държавна помощ", я нещо друго :)
106
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската мафия е на всички етажи в държавното управление и затова е такъв резултата.С тези хора справедлива цена на горивата няма да видим.
105
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психодесните от София, либертарианците като Каролев и НПО-тата на ОО и А за Б ще си пълнят от скъпото гориво на олигарсите. Ще правят бойкот на държавните бензиностанции.
104
7
 
37
 
! Отговори
1111 преди 3 години
Според мен това е страхотна идея . Ние си имахме държавна бензиностанция -Петрол, но сега е частна , това сега няма значение Има значение , че със създаването на държавни бензиностанции, аз като зареждам ,печалбата ще отиде в държавния бюджет което е хубаво за цялото общество .По същата логика може да има и аптеки , хранителна верига само за български стоки , мобилен оператор , газо-разпределител, ЕРП държавно и тн. Ние като общество можем само да спечелим от това
103
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин така изгони олигарсите, които смучеха народната кръв, пари, петрол, алуминий, стомана, диаманти.
102
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 98И какво ще стане когато държавата свали цените чрез конкурентното предимство да не плаща ДДС, акциз и да си сменя законите както и хареса!? Останалите частни играчи на пазара да не са ***!?....просто ще се изтеглят...и без това сме крайно неначителни като пазар за тях.След това ще остане само държавата с перфектните си цени. И после тръгваме в посока БДЖ и Топлофикация. Щото държавата е фикция. Тя управлява с чиновници на заплатка, търсещи схемички и подкупчета...
101
7
 
37
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Момчета, слагате ми минуси, това онова, ама аз си държа на своето. На този етап мразя Лукойл и ако това стане ще съм доволен и ще си зареждам евтинко в държавна бензиностанция. Вие ако искате си подкрепяте Лукойл и надутите им цени :-)