Държавата - още един играч на пазара на горива

Дончев отдаде критиките на Радев на недобра информираност
Обновена: 15 май 2020 15:28 | 15 май 2020 15:10, Веселина Йорданова
142
Държавата - още един играч на пазара на горива
Снимка: БГНЕС

Държавата ще участва в конкурентен пазар и ще се конкурира с останалите, от което полза ще има потребителят.

Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев по въпроса за създаването на верига бензиностанции от държавата.

Още по темата
На пазара ще има още един играч, нито един пазар не е пострадал, ако на него има повече конкуренция, заяви Дончев. Според него когато държавата се включи и продава горива с минимална надценка, това ще е добре за потребителя. Обособено предимство няма да има, посочи той.

Икономическият министър Емил Караниколов каза, че едно такова дружество ще спазва всички законови правила.

Ще бъдем равнопоставени с всички други субекти, които са на този пазар, каза Караниколов, но призова проектозаконът да стане факт преди конкретно да се коментира, защото предстои работа и дълго обсъждане.

Целта е да се свали напрежението по отношение на цената и качеството на горивата, което е почти всяка година и да се изпълнят европейски директиви по отношение на държавния резерв, каза министърът.

Според него това ще направи сектора доста по предвидим и не е прецедент в Европа.

Отдавам критиките на недобра информираност, каза Томислав Дончев, попитан за критиките на президента Румен Радев за прилаганите икономически мерки от правителството.

Вицепремиерът каза, че ако се получи добро предложение, то ще бъде обсъдено. Съвети и щабове имаме много, въпросът не е в безкрайни съвети да се правят безкрайни дискусии, каза още той по повод предложението за социален и икономически щаб.

Над 290 хил. са заетите в моловете, тяхното неучастие в икономиката вреди и на бюджета на самата държава, каза Караниколов по повод отварянето на моловете от понеделник. По думите му целта е максимално много хора да се върнат на работа, но при спазване на всички здравни мерки за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари