Най-младите майки в ЕС все така са в България

Расте средната възраст за раждане на първо дете в евространите
37
Най-младите майки в ЕС все така са в България
Снимка: БГНЕС

България остава страната в ЕС с най-ранна възраст на жените за раждане на първо дете.

Само в две страни-членки средната възраст на жените, които раждат за първи път е под 27 години – у нас тя е 26,2 г. и в Румъния 26,7 г.

Най-възрастни са раждащите първото си дете жени в Италия – средно 31,2 г. Следват Испания (31  г.), Люксембург (30,9 г.), Ирландия (30,5 г.) и Гърция (30,4 г.).

Средната възраст на жените в ЕС, които раждат за първи път постепенно се е увеличила от 28,8 години през 2013 г. до 29,3 г. през 2018-а. Увеличението й е във всички страни членки за този период, според публикувани днес данни на Евростат, цитирани от БНР.

Най-голяма промяна има в Естония, където средната възраст се е увеличила с 1,2 г. до 27,7 г. през 2018-а. Следват Латвия и Литва с по 1,1 г.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега българките раждат много възрастни след 35 г., защото преди това според хората те са "малки", за да раждат деца.Като, че ли не са пълнолетни, ами все едно са на 15-16 г., та да са "малки".Повечето българки цял живот не могат да си намерят мъже и си остават неженени и бездетни завинаги.Така е, защото българите са много строг и лош народ.За българите да се ожениш и да имаш деца млад е нещо срамно и лошо, защото за тях то се свързва само със с кс, а не с нещо добро и свято.Глупав народ сме си!
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да българките сега раждат възрастни, защото според българския манталитет е "неморално" една жена да роди млада пр. 30 г., въпреки че е пълнолетна. Не само, че не трябва да ражда преди 30 г., ами тя не трябва да си има и приятел пр. 30 г. Българките до 35-40 г. не трябва да си имат приятели, не трябва да излизат с никой. Такъв ни е народа с монашески разбирания! После се сърдим, че българчета не се раждат. И да не се раждат много важно, без никой света няма да свърши. Малко са други народи!
30
1
 
6
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Ми то пьлно с млади маики и в столипиново и у факултето , само са пропуснали да отбележат в статията , че дечицата са от - италианчетата
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като всеки социален проблем - На теория всичко е в рамките на нормалното ,а какво става на Практика - Един Бог ЗНАЕ.
28
2
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 28 преди 3 години
В наше време не е много разумно да се ражда преди 21-22 г. Говоря за момичетата, които имат поне средно образование и дипломите им не са без покритие. След като завърши средно, трябва поне две години да поработи, за да се ориентира в живота и да се научи да оценява младежите според характера им.Ако е решила да продължи да учи, по-разумно е да изчака с раждането поне до последния курс. Времената са такива, ако няма кой да ти дава наготово трябва да си вземеш най-напред хляба в ръцете,деца после
27
0
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Българката учи до 19 годишна възраст, после едни почват работа, други продължават да учат до около 24 годишна възраст. След като завършат е най-удобният момент да раждат, преди да са започнали сериозно да работят, но зарази мизерията малко хора се решават на деца, както жените, така и мъжете, които ги е страх да станат бащи. Това е основното - мизерията.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българката ражда на 35-42 години първото си дете, много често с ин витро забременяване. Знае се кои раждат на по 11-12 години. От медицинска гледна точка не беше ли най-добре първото дете да е при около 20-23 годишна възраст на жената? При всички случаи първото дете е добре ЕС се роди преди жената да направи 30, а при българките това обикновено става след 30-тата година.
25
0
 
7
 
! Отговори
Само да вметна преди 3 години
Току що по бул."Патриарх Евтимий" в София с тупурдия минаха два автомобилас абитуриенти.Продължавам 25 - Ако етническата българка е по-хитра и безотговорна, записва няколко магистратури и е студентка докъм 28-30 г. на издръжка на родителите си. После съдбата и е горе-долу същата като на добросъвестните. Две-три години търси хубава работа, после се задоволява с каквато и да е и, ако не срещне сериозен мъж да й предложи брак, на 36-38 г. започва опити да забременее. Към 40 г. може и да роди.
24
1
 
1
 
! Отговори
чарли преди 3 години
Веселина Йорданова: тук ....иганките раждат по на 12 / дванадесет / години,какви са тези 26,27,години.Веднага да ни класират на първо место.
23
2
 
10
 
! Отговори
Логично е преди 3 години
Етническата българка учи до 25 г. После, ако е без връзки, 2-3 години търси свястна работа и като не намери такава, прави и докторантура. Свободната докторантура отнема 4-5, дори повече години, защото трябва и да работи каквото и да е, за да се храни - мама и татко вече са пенсионери. И така, на 33-35 г. отчаяно започва да търси съпруг, за да има дете. Или намира такъв, или става самотна майка на 40 г.Ромката ражда на 12 г.40 + 12 = 5252 : 2 = 26 Ето ти средната възраст на родилка първескиня.
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук повечето жени освен да бременеят за друго не стават. Мързи ги да учат и бачкат, хващат гасджето от гимназията и хайде деца да правим...мега злето
21
5
 
4
 
! Отговори
При християнството преди 3 години
Е забранено на жена да командва мъж и да има власт над него. Жената има две професии. Съпруга и про0ституткаа. Модерната жена избра втората професия. Ако една жена не принадлежи на един мъж, тя е публична собственост, демек ***.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До DЗначи българките на по 32-35 и така се осреднява до 26.
19
1
 
11
 
! Отговори
D преди 3 години
Как я докарахме до 26, незнам. С малцинството трябваше да я смъкнем на 20. Те на 16 вече имат три деца.
18
0
 
9
 
! Отговори
Пенчо преди 3 години
Българките на 32-33 другите на 15, ето как е
17
2
 
1
 
! Отговори
гост преди 3 години
Уви най-простите също са у нас.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е за кого говорят. По интересното е как да се ограничат.
15
1
 
21
 
! Отговори
уточнение преди 3 години
това че най младите майки са в България не означава че са българки !
14
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас. Ако една жена става майка за първи път на 31 години, то очевидно едва ли ще има повече от едно дете. Европа ще бъде претопена от африканци и азиатци. Хвала на радикалния феминизъм. Съсипаха Европа с философиите си.
13
2
 
27
 
! Отговори
Пет преди 3 години
Сините венци не ги бройте!