Моловете отвориха, малко посетители, магазините останаха празни

Очакванията за наплив не се оправдаха
Обновена: 18 май 2020 13:55 | 18 май 2020 11:53, Камелия Цветанова
146

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От понеделник моловете отвориха врати, след като бяха затворени в продължение на месеци заради въведеното извънредно положение заради коронавируса.
Още по темата

Наплив от посетители обаче нямаше. Магазините в моловете пак си останаха празни.

Съгласно заповедта на здравния министър Кирил Ананиев в големите търговски центрове се спазват строги мерки на хигиена и спазване на дистанция между хората.

В моловете има определени врати за вход и изход. Навсякъде ще има разлепени стикери, които посочват къде трябва да се изчаква.

В асансьорите не бива да се качват повече от четирима души, а на ескалаторите ще се допускат до седем човека на разстояние от 1,5 метра между тях.

Във всички вътрешни пространства е задължително носенето на маски. Наемателите на магазините ще осигуряват дезинфектанти за клиентите и спазването на нужната дистанция. Само на терасите ще може да се консумира храна. Пробването на дрехи и обувки е разрешено.

Пробните и тоалетните ще се ползват през една.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
2
 
! Отговори
Енчо Петров преди 3 години
В България пак изоставаме. Първият мол в САЩ създаден в Сиатъл около 1950 г. от средата на миналото лято вече се преобразува в жилищни и офис площи. Сега покрай коронакризата може да го направят изцяло жилищен комплекс. Причината да го затворят като мол са все по-малкото посетители заради увеличаващия се дял на онлайн продажбите, където разходите на търговците са по-малко и цените са по-добри. В България трябваше да дойде коронакризата, че да почнем да пазаруваме повече онлайн. Изоставаме.
115
0
 
1
 
! Отговори
Хората по обедняха преди 3 години
Глупавите мерки срещу ковид ГРИП-а причиниха това.Сега ще отнеме време, докато хората се възстановят финансово и емоционално за да започнат отново да си харчат парите за дрешки, услугу, аксесоари и други глезотийки в Мола!
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Златка:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Да не съжали, че не си отишла?
113
0
 
7
 
! Отговори
Златка преди 3 години
Тези на снимка 5 , са 100% натопорчени млади българчета, които търсят нещо за осеменяване!
112
0
 
7
 
! Отговори
Вечната Амбър преди 3 години
Що малко бе! Ходете повече, блъскайте се, цункайте се!Ние какво ще правим без Вас!
111
3
 
8
 
! Отговори
ggg преди 3 години
Ега фалират
110
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рядко *** статия.1-во: понеделник е, работен ден.2-ро: намордниците са задължителни, както и други безумни мерки.Че кой ще има желание, пък чак и наплив да има!!??
109
0
 
26
 
! Отговори
Гъчканак преди 3 години
Да отпаднат всякакви нормативни ограничения свързани с епидемията, нека да са просто препоръки. Защото започват да мрънкат едни хотелиери, ресторантьори и фитнесинструктори как държавата със закон им съсипвала бизнеса и не можели да направят 100% уплътняване на обекта и искат компенсации. А гъченето вече е невъзможно, всеки умен се страхува от нагъчени пространства и не влиза там. Неумните, които обаче обичат да се гъчат, обикновено пък нямат нагъчени пари, които да разгъчат в гъчканака! :-)))
108
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оказа се , че мога без онлайн пазаруване , без МОЛ и без ресторантВече гледам по друг начин на живота Не знам как ще ме върнат към предишния ми начин на живот Видях че тези неща не носят щастие
107
1
 
25
 
! Отговори
:)) преди 3 години
Моловете отвориха, малко посетители, магазините останаха празни-------------Очакванията за наплив не се оправдаха----------------Моловете и преди бяха празни / има много молове /на 1 човек колко ли мола се падат? Не са очаквания/прогнзи, а празни/нереалистични надежди!
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 84Еее, то само за мола обидно! Защо да е обидно? Все едно, че ще ходиш на опера, та да не ти загрози официалния тоалет.
105
3
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
сега де-били-те ще налазят моловете където да кърмят децата си
104
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А? : Ами ти ще поискаш тоя генерала да ти даде и пари да си имаш за харчене за следващите шест месеца най малко. Плачковци. Че ако не може да ти оцелее бизнеса 2-3 месеца без приходи явно си си сбъркал професията. Защо не отиде в селското стопанство или на полето да поработиш през това време вместо да ревеш. Големи сте бизнесмени, няма що. И *** за зеле не става от вас.
103
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С беден народ търгували се бе. Те хранителните магазини са празни бе. Шлангажията го извикайте да пазарува той има милиарди.
102
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега *** ще се сети да спре да дава пари за скъпи парцалки.
101
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1234И що пак обвини евреите?МОЛове има и в арабските страни, и в Турция и в други държави, които не се дишат с евреите.
100
6
 
14
 
! Отговори
Pepi преди 3 години
Моловете са готини, има пичета на килограм.
99
7
 
17
 
! Отговори
1234 преди 3 години
По принцип мола е еврейски глобалистичен бизнес. Всичко на едно място за харчене на пари.сиреч пазр на закрито но луксозен. Това не е нормален бизнес, същия е като с горивата. Едно и съшо навсякъде и като цени и като стоки. Светът ще се убеди, че може и без мол, много важно! Жалко а хората, чиито доходи идват от там, но ще се пренастроят
98
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мога да ви разкажа , как 6 пъти връщах едни маратонки и накрая сезирах КЗП но е дълга история . След подозрение , че ми сменят чифта със"същия чифт" сложих една малка точка с маркер от вътрешната страна на стелката и направих снимки с час и дата Познайте колко пъти ми пратиха едно и също нещо .Око да види ,ръка да пипне
97
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 104По закон всяка онлайн стока може да се върне.Добрите онлайн търговци не създават никакви проблеми.Е, ако си я купил от някой в ромската махала, едва ли ще успееш да върнеш пяарцалката.