Ангелкова: Вътрешният туризъм е номер 1 в стратегията ни!

Водят се преговори с евродържави за сезон от 15 юни
87
Ангелкова: Вътрешният туризъм е номер 1 в стратегията ни!
Снимка: БГНЕС, архив

Винаги вътрешният туризъм е бил номер едно в нашата стратегия за развитие на сектора и за неговото насърчаване. Това каза ресорният министър Николина Ангелкова пред БНР.

Още по темата
Тя обясни, че в кризисната рекламна стратегия за развитието на летния туризъм на министерството на второ място са поставени туристите от съседните ни страни.

"Това е по обясними причини, защото най-лесно могат да ни посетят с автомобилен транспорт", уточни Ангелкова.

През 2019-а румънците са били на първо място с над 1 милион туристически посещения само през лятото.

Министърът изтъкна, че се водят преговори с европейски държави, които имат сходна епидемична обстановка с българската, за да може от 15-и юни да започнат пътувания на туристи от тези страни към България.

Големите туроператори потвърждават, че от 15-и юни нататък няма анулирани чартърни полети, които са били резервирани за България, заяви министърът на туризма.

Експертът по туризъм Бранимир Ботев коментира, че проблемите на туристическата индустрия са глобални.

По думите му предвижданията на всички световни анализатори са за спад в летния туризъм, който може да стигне до 70% и България не прави изключение. Според Ботев, който е бивш зам.-министър с този ресор в три последователни правителства, хората от туристическия бранш ще изнесат на гърба си този сезон и ще успеят да го спасят.

Ботев определи като глътка въздух днешните договорености между премиера Бойко Борисов и колегите му от съседните страни за отпадане на 14-дневната карантина при пътуване до Гърция и Сърбия.

Политическото решение за намаляването на ДДС за ресторантьорите на 9% по думите на експерта е помощ за бранша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
ман преди 3 години
Стига вече с тези чадъри, пешкири и джапанки! От сутрин до здрач, се вълнуваме от бройката туристи, нямали някоя друга тема?
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберасти това са най- некадърните управляващи и крадящи недоразумения !!!
63
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До В България На три часа от София ,ама със хеликоптер ли ? За три часа си там ,само със свободна ,,писта и Формула 1, или ако пред тебе има полицейски ескорт . Лъжеш като Тулупа .
62
0
 
9
 
! Отговори
Влюбен турист преди 3 години
Неземна красота, като сградите по черноморието! Направо губя ума и дума!
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимена ве кой ще дойде като влизаш през капитан андреево веднага си мислиш това афганистан ли е
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВАЖНОТО е араби и турци да бягат ДАЛЕЧЕ от България.. АКо имат пари, трябва да пътуват с ЕКСКУРЗОВОД само по курорти и Хотели. Да харчат пари, по Хотели Таксита и Казина- 1-2 милиона долара за 1 седмица и да бягат ОБРАТНО към Турция. НЕ ни трябват араби и китайци да се разхождат по кварталите на градовете, нито по селата.
59
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм си на перфектното място хотел Lucky Famili в Равда
58
0
 
6
 
! Отговори
Край преди 3 години
Подозирам че министър Ангелкова е тайния диктатор на България - ББоросов, Ахемед Доган и Пеевски са нейни марионетки а тя се прави на глупава. И понеже е много хитра така хубаво се прави че всички я мислят за глупава. Направо е досущ като глупава. Даже и физиномията си е направила на глупава.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интериорен турист 1
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризмът на закрито е приоритет номер ено за Ангелкова.
55
6
 
2
 
! Отговори
В Гърция? преди 3 години
Само по островите! Крит, Кипър, Санторини. Там сме почивали без забележки!На ХалкидикИ веднъж ходихме в Сани Бийч - пълна мизерия като база. Пристигнахме в 21 ч. - няма къде да изядеш един сандвич! Беше краят на септември 2009 г. Нямаше и да идем, ако не ни бяха подарили екскурзията наши роднини.Теракот по коридорите? В 8 часа сутринта ставаш, щеш, не щеш. Вратите нямат никаква изолация. Плажът беше буквално 4 метра широк. Но, персоналът беше изключително любезен - което си е така, така е.
54
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
За Мария адресирах коментара си!-:)
53
4
 
1
 
! Отговори
В България преди 3 години
До МарияХодим вече само в "Сънсет" на Поморие. Пет звезди на три часа от София. Не сме имали никакви проблеми. 90 процента от туристите са холандци и руснаци. Българи има само на плажа.Но, въпрос на организъм. Ние и в Созопол, Царево, "Ривиера", "Оазис" и нагоре от Варна в Лайтхаус-а и Белк Сий Рама не сме имали. Нито с морето, нито с храната.Всеки да си ходи, където иска естествено, ние проблеми у нас не сме имали.В чужбина сме имали. Не в Гърция, естествено. Хубавото си е хубаво.
52
6
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
Хайде бе госпожо? Гърците д по чисти от нас ли? Лицемерието дС вземеш парите на клиента е еднакво нз всякъде мисля по света! Или дай д опваме нашето,щото сме били вече веднъж на чуждо? Дреме ми къде си била!-:) Аз държа на нашето черноморие! Тук и въздуха си е български! Нищо че някое миячка на тоалетми я е подгонил хормона на морето!-:) Човешко е ,та забравил да си изпълни задълженията-:) Човешко е! И ти точно тогава ти се препишкало?!-:) Ти да видиш!
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БГ на море не отивам повече - там е тотално безобразие, на планина може...
50
1
 
4
 
! Отговори
турчин преди 3 години
чакаме ва в Турция това лято у нас е много евтино отелите са най добрите в България няма сервис няма нищо и е много скъпо
49
1
 
4
 
! Отговори
Всемогъщия преди 3 години
До МарияДо някъде си права, храната е от най ниско качество.Аз съм от Варна и съм бил на доста обекти охрана и се отвратих от някои места...хахах.В крайна сметка, който има пари си почива където иска, който няма го духа....За мен е несправедливо това, но хей кой ме пита...:)
48
2
 
12
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Последното ми ходене на нашето черноморие беше в Поморие край едно закътано заливче ,което от едноседмичната ми почивка, пет дни водата миришеше на WC и изглеждаше ужасно . В предпоследният ден се развали времето и явно от вълнението водата се обнови ...после три дни прегръщах едно легенче ....Еми предпочитам Гърция и 14 дни карантина отколкото нашето и болки в корема ......
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И другате градят стратегии. В Белгия на плаж ще се ходи с резервация, за да могат да се проследяват плажуващите в случай на заразяване.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, хайде и вие сега.Може да не е ней-умната, но пък е много красива.