Ангелкова: България е добра дестинация за туризъм

Причината е малкият брой на заболели от коронавирус
20 май 2020 12:23, Нели Христова
76
Ангелкова: България е добра дестинация за туризъм
Снимка: БГНЕС

Това, което се постигна като споразумение между Борисов и лидерите на съседните страни, е от 1 юни да се отворят границите без карантина. Ние предложихме да се пътува с декларация, така че да не се създават допълнителни усложнения. Предложихме и да се пътува не само по бизнес, но и с цел туризъм. Тепърва ще се уточняват детайлите", обясни министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова тв.

Още по темата

"Това, което е изключително важно за нас, е вътрешният пазар и ние, българите, да изберем България за своята лятна почивка. На следващо място е регионалният принцип и възможностите за пътуване между съседните на България страни. Водят се интензивни разговори с държави, които са със сходна епидемична обстановка, за да може от 15 юни да се възобновят и чартърните полети", обяви тя.

Според Ангелкова предимство за страната ни е фактът, че броят на заразените е малък. По този начин България се рекламирала като туристическа дестинация. Относно протестите на превозвачите, Ангелкова заяви, че исканията им са обсъдени с министра на транспорта Росен Желязков. Тя увери, че никой няма да бъде изоставен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Ангелкова, Ангелкова, мъжът ти е достоен за орден "Стара планина", с ленти и мечове!
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой нормален българин не предпочита българското море вече близо 15 г. Защото идиотизираните мутри съсипаха всичко, изляха бетон за 20 петилетки, изляха милиони тонове лай*а в морето, изнудват те, гледат те заплашително, а обслужването и качеството на храната е отвратително.Ако ще да дойде бубонна чума, няма да стъпя в клоаката, в която првърнахте черноморието. И моля да не си говорим за патриотизъм. Вашия патриотизъм къде е, след като 10 (30) години ни убивате с алчността и простотията си?
48
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Чудо, фекална тръба във Варна с лечебна вода за посетителите на черноморието. Лекува : ишиас, подагра, ломбаго, COVID, артрит, птичи и правешки грип, както и 99,9 % от всичкидруги познати и непознати заболявания.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беше !Преди 30 години.
46
0
 
2
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Поредния " ЕнтИлигентен " коментар от човек, който не вижда по - далеч от носа си. Твърде много от тия са активни с коментарите си днес ....
45
0
 
3
 
! Отговори
Мъдрец преди 3 години
България е с уникално разнообразна природа и черноморието е само част от нея. Но , знаете ли, да, туризма безспорно носи пари , но за да се запазят природата и видовете трябват железни закони и интелигентни и отговорни туристи. А до тогава, предпочитам по-малко туристи. Ние тука си имаме достатъчно "не особено качествен " човешки материал, че да пристига и допълнително .
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махнете акциза на алкохола и България ще е 1 допълнителни палатки ще трябва да опъвате. Ай да сте живи и здрави.
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
някой ден ако черноморието не е на българите може и да отида на почивка до тогава да си ядат лаяната в морето те! жалко че и гърция е близо, колкото по- далече от тия изостанали *** по- добре
42
0
 
7
 
! Отговори
така ще е и тук преди 3 години
Три курортни града в северозападната част на Франция затворихаплажовете си само дни след като те бяха отворени следдвумесечната карантина, като причината е, че твърде многопосетители са нарушавали правилата за социална дистанция нафона на пандемията, предава АFР.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
прекрасна е да направо на варненския залив да пращат хората хем риба хвърля морето няма нужда да се лови даже
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е кък бе много ясно да не им намали само музиката пак г-н Симеонов.
39
1
 
14
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
министърката нещо да каже за спуканата тръба във Варненския залив която излива хиляди куб м фекалии .... те така от 9 месеца насам , кафяво море , мъртва риба , смрад и мизерия .... тя тръгнала реклама да му прави ...
38
0
 
4
 
! Отговори
до сВетозар преди 3 години
Да ти обърна внимание на една подробност - коментиращите каквито и да са, не са тръгнали да се врат по телевизии и медии, и да напират да управляват.Но съм и убеден, че трудно ще намериш по-отблъскващо същество от тая.Пък ти какъв си, дето ми се правиш на пУзитивен, бедна ми е фантазията. Но че не е нещо читаво, нямам съмнение.
37
1
 
10
 
! Отговори
несведущ преди 3 години
Тая как не я е срем от самата нея!?Че тръгнала да се вре и под светлините на прожекторите.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коня си е кон - колкото красив, толкова и умен. За интелекта всеки вижда защо й се присмиваме.А иначе има и по-грозни от нея, ама те не ходят нарочно да се снимат с повод и без повод, че и финансирано от народа...
35
2
 
21
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Всъщност единственото предимство на България в туризма е ниската цена. Нито природата е уникална, нито хотелите, нито обслужването. За сметка на това от 1 година пълним морето с отпадните води на цяла Варна. Човек трябва да откровено откачен, за да иде на нашето море тази година.
34
3
 
18
 
! Отговори
Стелариум преди 3 години
Потресаващо е министър на туризма да разсъждава по този начин. Предимството ни със сигурност не е в мутробароковите стоманобетонни чудовища по морета и слабата зараза, а изцяло в културно-историческия туризъм. По време на криза шансовете ни да привлечем таргета от хора с най-нисък туристически/дамаджанов бюджет (както правехме до сега) е нулев. Трябва стратегия, а не шезлонги.
33
1
 
20
 
! Отговори
бай х преди 3 години
тая бърка думата ,,природа ,, - която ни е дадена от бога , и успяха да я съсипят и морето и балкана със думата ,, туризъм ,, която е крайно непозната за мутро хотелиери и кръчмари
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Причината е малкият брой на заболели от коронавирус"Междувременно САЩ евакуира всичките си граждани от България.
31
1
 
14
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
"Причината е малкият брой на заболели от коронавирус"Тоест, сега заразените трябва драстично да се увеличат, за да достигнем "европейските стандарти" ли?