"Българската Коледа" подпомогна още 67 деца

С част от парите ще се купи и медицинска апаратура
20 май 2020 16:52, Анисия Иванова
2
"Българската Коледа" подпомогна още 67 деца
Снимка: БГНЕС

Още 67 деца са подпомогнати в рамките на благотворителната кампания на президента "Българската Коледа“. Експертният съвет към инициативата одобри постъпилите молби за помощ на базата на приложените към документите на всяко дете актуални медицински документи и изразените становища от лекуващи лекари. Дарените средства на 67-те деца са на обща стойност 86 072 лв., съобщиха от прессекретариата на Президентството.

От началото на новото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ са дарени общо 530 143 лв. за 314 деца с различни заболявания – ендокринологични, нефрологични, неврологични и др.

Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа“, което стартира през месец декември 2019 г. и ще продължи до 30 ноември 2020 г. е с фокус „Да дарим бъдеще на болните деца“.

Инициативата протяга ръка за поредна година към всички деца с различни заболявания, състояния и увреждания, които се нуждаят от средства за осъществяване на диагностика, лечение и рехабилитация. Заявления за подпомагане на деца със средства от благотворителната инициатива „Българската Коледа“ се приемат целогодишно.

Кампания 2019/20 си постави за цел и да осигури високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, лечение и рехабилитация в университетски и многопрофилни лечебни заведения, които имат изградени компетенции и ясна стратегия за подобряване на грижата за детското здраве.

Във връзка с реализиране на целите на Кампания 2019/2020, ще бъде открита процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на медицинска апаратура, финансирана със средства от „Българската Коледа“.

Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечение или рехабилитация, може да подаде молба за подпомагане. На сайта на „Българската Коледа“ е публикуван редът за кандидатстване и документите, които родителите трябва да попълнят и изпратят на посочения адрес - http://www.bgkoleda.bg/red-na-kandidatstvane

Повече информация за дейностите по подпомагането на деца и лечебни заведения със средства от благотворителната инициатива е на сайта www.bgkoleda.bg, както и на www.president.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да харчат 200 милиона за държавни бензиностанции, който после да дадат на някой техен за 1 лев, да направят нещо за децата в нужда. Не просто да чакат народа да събира капачки и дарения като в Африка