След падането на карантината хората тръгнаха по очни лекари

Работата с телефони и компютри са напрегнали очите ни
20 май 2020 21:09,
9
След падането на карантината хората тръгнаха по очни лекари
Снимка: БГНЕС

Дългият престой в затворено пространство и прекаленото ползване на компютри в дните на карантината изпращат десетки българи в кабинетите на очните лекари, съобщиха от Отделението по очни болести и очна хирургия в пловдивска болница, информира Радио "Фокус".

Още по темата

Едновременно с традиционните оплаквания през пролетта - сърбежи, сълзене и зачервяване на очите, които са типични симптоми на конюнктивит, зачестиха и оплакванията от хора, които са прекарали дълго време срещу монитора, заяви д-р Димитриос Власиадис.

При тях обикновено лечението не налага лечение в стационар, нито оперативна намеса. Предписват се капки и мехлеми, задължителен е режим, който изключва работа пред монитор, таблет или телефон.

Офталмологът напомня на хората, склонни към алергични реакции, да внимават сега повече, защото след дългия престой вкъщи излизанията навън и особено контактите с природата, може да изострят проблемите им.

"След отхлабване на карантинните мерки възстановихме плановия прием на пациенти както за консервативно, така и за оперативно лечение. И въпреки, че при нас нямаше нито един случай на пациент с COVID-19, доста от хората споделят, че са имали желание и най-вече нуждата от лечение много по-рано, но са се въздържали", посочи завеждащият.

Хората, които имат проблеми в никакъв случай да не отлагат консултацията с лекар, съветват специалистите. „Дори ако се притесняват да посещават, лечебни заведения, могат да се свържат с нас по телефон, имейл, вайбър и т.н. , заяви д-р Димитриос Власиадис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поинтересувайте се малко за влиянието на микровълните върху здравето Нервната система и зрението са сред първите засегнати Докато съюзниците ни пръскат и облъчват ще цъфтим и процъфтяваме По техен план това ще спре едва когато и последният здравомислещ тук се гътне Над главите ни кръжат стотици военни сателити Разработка на програма за контрол на населението
8
2
 
3
 
! Отговори
1925 преди 3 години
"Работата с телефони и компютри са напрегнали очите ни" Мили ми неграмотничета, не е нужно човек да е завършил магистратура, за да знае, че когато подлогът "работата" е в единствено число, сказуемото също е в единствено число. Правилното е: РАБОТАТА с телефони и компютри Е НАПРЕГНАЛА очите ни"
7
6
 
1
 
! Отговори
Геймъри преди 3 години
Докато играят на игри на компютрите и телефоните си по цял ден нямат проблеми, но когато учат има проблеми, хайде стига! Занимавам се с компютри от вече над 20 години в началото като ученик седях по 6-8 часа на компютър, а след това съм достигал и до 16 часа на ден защото на работа работех по едни проекти, у дома по други! Все още не съм сложил очила и зрението не ми е намаляло! Даже и когато имам време чета книги на таблет!
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да кажем за дигиталното обучение, което нанася вреда на очите на учители, на родители и на деца. Министерството не му пука за това, вчера обясняваха, че всяка грипна ваканция щяла да бъде дигитална, което е абсурдно от където и да го погледнеш. Хората трябва да се грижат сами за себе си, А ОЧИТЕ ТЕ СА ПРОЗОРЕЦ КЪМ СВЕТА.
5
3
 
9
 
! Отговори
минувач преди 3 години
А какво казва по въпроса манекена на генералски униформи?
4
3
 
4
 
! Отговори
Стоянов преди 3 години
Глупостите ви край нямат.
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе осъдени вируси има на всякаде около хората са няма смисъл да се разхождате из гората там има повече вирос
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то е близко до ума. Това е една от причините, поради което и дистанционното обучение и електронните учебници нямат бъдеще.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом тръгнаха по лекари, смъртността ще си дойде на мястото. Че казват намаляла доста.