"Преоткрий България" – да почиваме у нас и да ядем хубава българска храна

Платформата ще предлага най-добрите оферти в туризма
287
"Преоткрий България" – да почиваме у нас и да ядем хубава българска храна
Снимка: БГНЕС

Платформата за резервации в туризма "Преоткрий България" ще предлага най-добрата възможна оферта, увериха инициаторите на идеята и министри на брифинг в МС.

Предвижда се тя да стартира в началото на юни и да подпомага малкия и среден бизнес у нас, зает в сектора - хотелиери и ресторантьори.

Гарантираме, че нашите партньори ще дадат най-качествения и безопасен туристически продукт, каза на брифинг в МС Филип Анастасиу, директор "Човешки ресурси" на верига хипермаркети.

Инициаторите на платформата искат да върнат в ресторантите и хотелите българските храни с още по-добро качество на услугата. Менютата ще се разработват от Българската асоциация на професионалните готвачи.

Икономическият министър Емил Караниколов посочи, че тази година в условията на пандемията ще се разчита най-вече на вътрешен туризъм. Той съобщи, че целта на държавата е да няма междуфирмена задлъжнялост, което може да се гарантира през застрахователна полица.

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че платформата е начин държавата и бизнесът да обединят усилията си за подпомагане на българския туризъм. До момента има предложения на 15 плажа концесионерите да предлагат безплатни чадъри и шезлонги, съобщи министърът.

Ангелкова каза, че ако искаме българския турист да се върне у нас, не трябва да "хитруваме на дребно" с цените на плажните принадлежности.

Земеделският министър Десислава Танева каза, че се надява да видим в платформата най-добрите хотели, които да предлагат традиционно българско меню. Поемаме ангажимента за контрол чрез БАБХ, каза още Танева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ееее щом министрите са казали...няма начин, така ще да е
223
2
 
2
 
! Отговори
Чико преди 3 години
При нас водата е по чиста от тази в Средиземно море-просто ние се превърнахме в супер мрънкалници
222
0
 
4
 
! Отговори
Тази работа преди 3 години
с "преоткриване на българското" спонсорирана от Метро ми прилича като онази с "подкрепа на кърменето" спонсорирана от Нестле. Няма начин заинтересованите от ликвидиране на фермерите и от продажба на изкуствени храни да подкрепят това дето най-им бърка в джоба. Просто още една платформа с цел ликвидиране на българския фермер и отрязване на пътя му до пазара, захранвана от нашите данъци.
221
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 3 години
през януари направих резервация в Синеморец. След няколко дни получих съобщение,че не могат да потвърдят резервацията ,защото била много напред във времето.Ние все пак да заповядаме ,а те може да ни намерят място като пристигнем.Отказах я,тогава все още не се знаеше ,че ще има такава ситуация в света.Сега и безплатно да ме настанят ,няма да отида. Винаги от януари правя резервации ,но за Гърция до сега нито една не е била отменена. Да си спасяват сезона сами!
220
0
 
3
 
! Отговори
! преди 3 години
Попаднах на оферта за БГ Четноморието - 585лв. за 5 дни и се зачетох, бла, бла, бла и накрая - 585лв. за 1 нощувка за легло в двойна стая, а иначе ол инклузив - за двама на нощ=2х585лв. - да ни е честито българското черноморие! На друго недалчено място толкова плащам за 7 дни на човек и не плувам в л.....
219
0
 
1
 
! Отговори
БКП преди 3 години
До думи без дела... Правят мечтите в дела!
218
1
 
1
 
! Отговори
думи без дела... преди 3 години
преоткриване-преображение-пераждане-перестройка-претворяване-възраждане и т.н.твсички думички започващи с буквичката П..............
217
0
 
1
 
! Отговори
светло бъдеще на БКП преди 3 години
До Добре деПревърнало се в тъмно настояще и ново светло бъдеще!
216
0
 
2
 
! Отговори
дар от Бога преди 3 години
До 92943- превърнат в Ад за народа! Европейските цени плащани с български заплати...
215
0
 
1
 
! Отговори
слънчака преди 3 години
До До оху бохуОт убежище но змии и гущери с немски бетонни бункери от ВСВ превърнато в курорт.Ке се върне там откъдето е започнал. Тежко и горко за местните жители-***!
214
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ядем хубава храна? Това от кой филм е точно, нормални ли сте. Години наред цъкат българите с грамажи, стари замразени храни, ниско камество и пред разваляне ... и изведнъж ще го променят. Да добре, хахахаХора, въобще не се лъжете ... в Гърция и Турция всички цени са наполовина, а качеството и обслужването в пъти по добро.Дано всички мутри фалират
213
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20 години ни наричаха българейшани и ни отбягваха за второ качество пред чужденцитеа сега ще ни търсят под дърво и камък за самозадоволяване с български туристи. Мерси!
212
0
 
5
 
! Отговори
умрял кон рита ли? преди 3 години
преоткриване или възкръсване на мъртвото ни *** черноморие?????
211
0
 
1
 
! Отговори
хубава храна преди 3 години
До ШопТова е единственото ни наследство от братята турци! Турските ахчии по сборовете....
210
0
 
6
 
! Отговори
чиста работа преди 3 години
До PfПриродата даром го дава туризма и морето с планините а те го изпърдяха!
209
0
 
6
 
! Отговори
Pf преди 3 години
Трябваше почти да фалираме,за да почнат някои хора в правителството и институцийте да работят. Чак сега започнаха да се чудят какво да правят,за да се развива бизнесът. Иначе преди единственото с което се отчитаха беше да изберът някоя рекламна картинка нарисувана срещу милион лева ,дадени на автора и. Можело да работят,но ги мързи.
208
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава храна има навсякъде. Това че е българска, не я прави автоматично хубава.
207
5
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Хубава българска храна? Къде бе?
206
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бактисълНе си прав. На последните кметски избори в София половината му познати не отидоха на втория тур, защото кандидатите им отпаднаха още на първия и обясняваха - "защо да гласувам, като кандидатът ми не участва".После мрънкаха как фъдъкова пакс спечелила....А реално имаха шанс да променят нещата, но не харесваха и двата кандидата.
205
2
 
11
 
! Отговори
Преоткрий Кочината ! преди 3 години
Хахахахахахахахахахахахахаха !