Танева за търговците: Чуждите мениджъри бяха по-разбрани от нашите

Не исках да се стига до администрантивен акт, но се наложи, припомни министърката
Обновена: 23 май 2020 20:20 | 23 май 2020 15:00,
68

Не исках да се стига до администрантивен акт, но се наложи,“ каза за предаването „Брюксел 1“ по BulgariaONAIR ресорният министър Десислава Танева по повод постановлението на МС, задължаващо големите търговски вериги да предлагат повече български земеделски продукти.
Още по темата

„Имахме безплодна поне двуседмична комуникация с търговски вериги, откъдето нямаше нито инициатива, нито разбиране за ситуацията, нито предложение. Най-тъжното е, че това са и български мениджъри,” заяви министърът по повод трите най-големи вериги.

„„Мога обаче да кажа и за друга верига, чийто генерален мениджър, представете си,  не е българин, но той от 2 години работи с българските производители по модела, който ние въведохме. Но на практика трите най-големи вериги, които държат над 50% от търговията с храни в България, не приемат постановлението и не направиха нищо доброволно като мярка в хода на предварителните дебати и затова предложих административен акт,“ обясни министър Танева.
 

Кое провокира бързането? Един телефонен разговор

„Тук (в МЗХ) звъни един производител, който дори не познавам. Каза ми: Аз съм бенефициент по  ПРСР. Имам милион и половина платена субсидия. 6 млн отделно кредит за стопанството – голяма оранжерия за краставици и домати. Нито една верига не проявява интерес. Те вече имат договорени доставчици. Във веригата всичко е чуждо. А аз съм принуден да хвърля продукцията.

Целия разговор на Милена Милотинова с министър Десислава Танева вижте днес от 17.30 часа в предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 8/14Ми, те тия дето ги вярват тия работи са тия дето търсят вкусни оранжерийни домати. Общото е, че са неграмотни, просто за различни неща.
14
1
 
12
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Не е вьпроса в някакви притенций.То е ясно че са оранжерийни,Но нали се трьби че бьлгарското е по хубаво.По хубаво е от селския двор но такава продукция няма да си купиш от магазина даже и когато вече я имаСамо от някоя вьзрастна жена пред селската и кьща
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До срамота 12И аз си купих от тях не бяха много сладки.
12
1
 
23
 
! Отговори
срамота преди 3 години
Вчера си купих български фурми.Много помагали срещу Вируса.Един високопоставен гербаджия ми ги продаде.А тая дебелата министърка ,дето станала милионерка на 20г, явно само фурми е яла.И сигурно не си спомня как купи 10 Тойоти по 160 000лв , от своя съученик в Сливен с голяма отстъпка.А същите джипове бяха по 123 000лв с всички екстри.Е как да не се вслушаш в съветите на дебелото Деси?
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трагедията е, че тя или самата не осъзнава как се квалифицира деянието и или нас смята за мало умни.
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебелата сливенска *** е просто една далавераджийка от орбитата на Мулти.Барбас Ганьос само такива ги намира-простовати ,неграмотни и грозновати.Хем да са му верни ,хем да не личи колко простоват е самия Ганьос.
9
3
 
26
 
! Отговори
любо преди 3 години
Когато на една продукция е лепнат етикет БЪЛГАРСКО, но е много по скъпа от чуждата, а на вкус са еднакви защо трябва да я купувам?
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Не мога да разбера какво точно искате: ами, в България СЕЗОНА на доматите НЕ е декември май. Каквито и домати да си купите ще са оранжерийни и аз поне не знам оранжерийни домати, които да не са "изкуствени". Имам чувството, че хората забравят елементарни зависимости
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 4-5 дена сьм сложил на сльнце 2 домата.Сльнцето не им действа,Като каменни са.БГ производство,на тях производителя гордо е сложил лепенка с нашето знаме.Нямат абсолютно никакьв вкус на домат,сьщо Като турските.с две разлики:лепенката и че са по скьпи
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Злоупотреба със служебно положение, от което са произтекли негативни последици за цялата държава.
5
1
 
16
 
! Отговори
Сата Н. преди 3 години
Министърката е издала постановление, с което дава привилегия на частен производител, който и се обадил по телефона? Бойко, моля ти се, слизай и се махай!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало, Ваньо, но с други лица!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази продължава да идиотее. Тьп, по-тьп, най-тьп -> гербаджия....
2
1
 
13
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Нашите "високоефективни меринджеи - патреотаре" най-обичат да внасят чесън от Китай! Така хем ще подбият конкуренцията с ниските цени на отглеждания от концлагеристи токсичен ***, хем ще вземат подкуп от китайският си контрагент.
1
2
 
22
 
! Отговори
Така не става преди 3 години
Танева, така няма да стане. Тоя производител, не стига че Европа му е осигурила финансиране, ами сега трябва и да му пласира продукцията. Кой му е виновен, че не знае как се прави бизнес? То само с "усвояване" на субсидии не става. И защо не може да отиде да си продава продукцията свободно на пазара? Или там са ваши хора и не можете да ги пуснете "по веригата"? Само дето Европа ще ви пита същите въпроси и там ще трябва да давате отговори.