Колко ще се плаща за чадър и шезлонг по Черноморието

Цените трябва да са намалени с поне 50% според Закона за здравето
25 май 2020 08:02, Елка Василева
78
 Колко ще се плаща за чадър и шезлонг по Черноморието
Снимка: Bulgaria ON AIR

Изтича срокът, в който концесионерите и наемателите на плажове трябва да уведомят министъра на туризма за цените на плажните принадлежности за предстоящия летен сезон, съобщи Bulgaria ON AIR.

Според текстове от Закона за здравето, приети от парламента, от 1 юни 2020 г. концесионерът и наемателят на морски плаж трябва да предоставят на посетителите плажните принадлежности на цени, намалени с не по-малко от 50% от цените за сезона миналата година или от максималните по съответния договор.

Предвидена е имущecтвeнa caнкция в рaзмeр нa 50 хил. лв. за тези фирми, кoитo нe изпълнят зaдължeниятa cи. При повторно нaрушeниe глобата ще е двойна - в рaзмeр нa 100 хил. лв.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
30
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
В Гърция ще ходят все повече хора! Селцата са близко и сравнително спокойни, стават за уикенд разходка. Лаврака е 15 евро, но към него идва разядка, хляб. Салтата е 5-6 евро, но е като за двама и с хубави продукти! 200мл пломари е 7-8 евро. Кеф и спокойствие. Плажове колкото искаш. Не е супер лукс, но е хубава почивка. Само си помислтете, коя друга държава в ЕВропа с хубав климат като нашия, половината и граждани ходят по съседни държави на море, при положение, че си имаме такова?
42
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С *** матерял нищо не става - вчера на кръстовището спира Ауди, отваря се прозореца, изхвърля се фаса и прозореца се затваря. Следва поглед, аз съм господ защото съм с Ауди, и така е масово...*** натод, бедна държава, продажни политици
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
na vyzduxa danyk nqma li da turite i da go prodavate v butilki vaschta ma.ma koito ne plati da mre
40
1
 
8
 
! Отговори
hunter преди 3 години
До ХаИ кой ти е виновен за фасовете. Нали същите коментатори, които тук плюят, утре ще си хвърлят фасовете по плажа или през прозореца на колата.
39
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 11г не съм стъпвал на бетономорието и нямам намерение да го правя.Искам почивка а не доене и на всеки ъгъл да ми искат по 5-10лв.Привет любома Гърция и Турция, добре си прекарваме там и е в пъти по-евтино
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Otkydq nakydq schte plaschtam bojiite dadenosti na edni mutri tva u svqt go nqma be vij za spasitel i doktor moje no na mutri ne i ne
37
4
 
13
 
! Отговори
Безумие преди 3 години
Извинете,кой *** е измислил,че трябва да има -Закон за здравето? Според тоя закон-трябва да си здрав ли или какво? Как въобще може да има идиотщина да се мисли такъв закон? Що не измислите и -Закон на слънцегреенето,Закон за изглева и залеза на слънцето,Закон за посещение на тоалетна при различни видове нужда, и най-вече-Закон за предпазване от простотия! И кво сте написали в закона за здравето,а?Безплатни чадъри ли да ползваме? И кой е автора на тая тъпотия-Ангелкова ли или някоя друга?
36
1
 
25
 
! Отговори
Счетоводител преди 3 години
Имам конструктивно предложение : Мутрите и величията,чиито са хотелите и ресторан тите по Черноморието да си привикат широкия кръг от приятели и да си се къпят,да си се гощават,да си се наслаждават на тукашните "обичаи " за ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ СКЪПО ПЛАТЕНИ чадъри и шезлонги,за ограбващото обслужване и липсата на прозрачна и чиста морска вода...а ние - простосмъртните ще се наслаждаваме на плажовете по Гърция,Турция,Италия,Испания / където е възмпжно,де.../
35
1
 
7
 
! Отговори
Хм преди 3 години
До SharkОк, не се разбрахме, да - безплатно е в нормалните държави , ако има консумация към бар или ресторант. Но дори и да си платиш отделно за чадър или шезлонг, цената не е много висока, и което по-важно - няма чадъри , заемащи 90% от плажа , най-много до 30%. В България не знам как е, не съм ходил от 7-8 год. на хотел, или платен плаж, само на палатки, край Крапец, с компания.
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Edni mutri schte mi slagat cena na pqsyka i brega deto bog nie dal.Otkydq nakydq
33
3
 
20
 
! Отговори
Joko преди 3 години
Ако Баце и МИНИщерката на туризма четат какви са коментарите, би трябвало да се самогръмнат. Ама нали са типи'гьози седнали на голямата софра, т не им пука.
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е хубава работа, нали ще е безплатно.Такива лъжци никъде няма.
31
2
 
31
 
! Отговори
Доктора преди 3 години
За мен ще е колкото и миналата година. Нула. В Гърция ще харча
30
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С най-голям кеф ще гледам как мутрите фалират и умират от глад. Абсолютно не ме интересува какъв ще го дървите и с колко ще намалявате цените, няма да стъпя. Удавете се в ешерихията и алчността си.
29
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно с подкрепата на мутренското лоби в правителството стана това дерадже. Презастроено и да плащаш за всичко. И преди имаше чадъри и шезлонги под наем, но никой не те задължаваше да ги взимаш. Ако си носиш собствени си ги слагаш на плажа и кеф.
28
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз от 10-15 години, след като започнаха масовото презастрояване по мутроморието реших вместо да харча парите си за да обогатявам алчни мутри, които на всичкото отгоре са и нагли да почна да влагам парите за почивка по облагородяване на вилата в Софйиско. Сега шезлонга ми е безплатен, басейнчето също, градината е прекрасна и напълно автоматизирана поливна система, самоходна косачка, слънчеви колектори за топла вода и ток. Разходите вече са ми минимални а си почивам с кеф.
27
10
 
5
 
! Отговори
Хм преди 3 години
До SharkКои са тези нормални държави, където не се плаща за чадър и шезлонг? Бил съм в Италия, Испания, Португалия - и навсякъде се плаща за тези екстри. Единствено, ако има заведение на плажа , и си купиш нещо, седнеш да пиеш една бира, кафенце - тогава имаш и чадър и стол безплатно.
26
2
 
19
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До 21. В нормалните държави за чадър и шезлонг нищо не се плаща. Затова, а и не само заради това, ще ходим в Гърция,пък вие тук каквото щете правете. И 50% от миналогодишната цена е много. Нямам намерение да ви плащам занещо, което в нормалните държави се ползва срещу купуването на бира,фраме или нещо друго. Ай баста!
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последното ми бг море беше на Аркутино и като видях какви кафяви неща пливат из водата единия ден ...повече не!
24
2
 
16
 
! Отговори
Albanian, Plovdiv преди 3 години
Препоръчвам ви албанските брегове, но най-вече албанските Алпи - омагьосваща планина. Последните 4 години рискувах на българското море, мисля доживот да не повтарям. Уредихме уж евтини апартаменти на Кабакум в един семеен хотел, собственикът дразнещо увеличаваше цената на нощувката с по 5-10 лв., щото еди-кой си го бил резервирал, пък го дал на нас. Направо край с Черно море.