Колко ще се плаща за чадър и шезлонг по Черноморието

Цените трябва да са намалени с поне 50% според Закона за здравето
25 май 2020 08:02, Елка Василева
78
 Колко ще се плаща за чадър и шезлонг по Черноморието
Снимка: Bulgaria ON AIR

Изтича срокът, в който концесионерите и наемателите на плажове трябва да уведомят министъра на туризма за цените на плажните принадлежности за предстоящия летен сезон, съобщи Bulgaria ON AIR.

Според текстове от Закона за здравето, приети от парламента, от 1 юни 2020 г. концесионерът и наемателят на морски плаж трябва да предоставят на посетителите плажните принадлежности на цени, намалени с не по-малко от 50% от цените за сезона миналата година или от максималните по съответния договор.

Предвидена е имущecтвeнa caнкция в рaзмeр нa 50 хил. лв. за тези фирми, кoитo нe изпълнят зaдължeниятa cи. При повторно нaрушeниe глобата ще е двойна - в рaзмeр нa 100 хил. лв.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зимата е левче
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото му е кеф на онбашията...
21
3
 
25
 
! Отговори
A преди 3 години
И драконовски данъци за тия които са затворили достъпа до плажа, щото са си оградили имота. Който 100% е продобит по съмнителен начин. Ограда-50 пъти по висок данък
20
3
 
38
 
! Отговори
A преди 3 години
Точно обратното. Ако искате да върнете хората на черноморието вдигнете поне 10 пъти данък сгради и такса смет за хотели и кватири за гости. Дигнали бетонна кула и го затворили и чакат. Скапаха плажовете. Изгониха персонала по чужбина. Да се събарят. Да се отворят плажовете и драконовски проверки за качеството. Да си върнем черноморието от мутри и мафиози
19
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Цените трябва да са намалени с поне 50% според Закона за здравето"---В нормалните държави, с нормални закони, няма подобни глупости!Ще се намаляват цените на чадърите с 50% спямо миналата година. Миналата година цените на чадърите със закон ли бяха определени, та сега се променят със закон?Коя е базата за промяна, известна ли е на някого?А, на сладоледите, а на царевицата? Там с колко и в кой закон?Защо всеки не.до.кла.тен толуп, може да стане дупетат или министър?
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка следваща година слизам със семейството ми все по на юг. Миналата година бях в Царево, тази май ще съм оттам Резовска река или по гръцкото крайбрежие...
17
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбаха ли че няма да стъпя на мутроморието ако ще и без пари да са шезлонгите? Още повече ако сега заради тях вдигнат данъците.
16
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме интересува. Там нестъпвам
15
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕСТИТО НИ 111 /ПОСЛЕДНО/ МЯСТО ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО. ПОЧВАМ ДА ВЯРВАМ, ЧЕ Е НЯМАЛО ТУРСКО РОБСТВО КАТО СРАВНЯМА ОНОВА ВРЕМЕ СЪС СЕГАШНАТА "СВОБОДА".
14
3
 
36
 
! Отговори
цирк преди 3 години
е за тва е целия цирк - за да се ходи на море. Затова ден след ден ще броим до 3 заразени. Днес дори са много. Щото, нали се сещате, че ако се каже, че има 50-60 дневно, никой няма да ходи никъде, хората все пак се притесняват.
13
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще намалят цените на чадърите с 50% да не скършат хатъра на управляващите , а управляващите няма да ги закачат като вдигнат бирата и санвича със 150% на плажа. Добра зделка викай ураааа народе и благодари най-вече.
12
32
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7 незнам къде си ходил но море в Гърция но на местата където ходя там плащам за сте по 18евро.И то на всичките им плажове.Гърция има 20000км плажна ивица и по голямата е без концесионери което я прави и евтина.Аз нямам проблем с това да си платя 20 лв общо за посещение на плажа важното е обслужването да е на ниво и да има места за паркиране.Отишъл си 1 път в годината на почивка и да се стискаш като мишшка не е нормално.Ако нямате по 5 лв за шезлонг незнам на каква почивка сте тръгнали.
11
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво сотоно пак ве? Нали министерката преди два месеца каза , че ще са безпланти? Пак ли грешка?
10
3
 
12
 
! Отговори
СКИТНИК 13 преди 3 години
пълна измама е това като пове4ето не6та тук за6тото никой не ни споменава колко 6те ни струва достапът до плажа,паркингът или паякът които 6те трябва да заплатим и колко 6те ни струва безалкохолното или бирата докато се пли4каме в го*ната и ни праъскат с дезинфектант-мнооого яко-аз бих искал да се изпана краи министър Ангелкова и ако може да ме снимат докато ме маже с плажно масло
9
2
 
47
 
! Отговори
Ужасът преди 3 години
Да "почиваш" на нашето черноморие означава да наливаш пари в мафията.
8
1
 
38
 
! Отговори
циник преди 3 години
Ако приемем, че 100% е една ръка 50% е точно до сгъвката на лакътя! Сещате ли се за какъв традиционен български жест ще ви посрещнат ? С 50% намаление..... не, благодаря , у тях да си седи и намалението и морето... На Балканите морета бол, баламите взеха да свършват...
7
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз нищо няма да плащам ... в Гърция и Турция са безплатни
6
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма част от българите този въпрос не ги интересува.
5
1
 
45
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
нали щеше да бъдат безплатни
4
3
 
60
 
! Отговори
Ха преди 3 години
Нула.Оправете си бизнес модела - във фекални води, пясък осеян с фасове и ***, 30лв за паркинг, 5лв за преминаване до плажа, 20лв за шезлонг и чадър... как въобще успявате да излъжете някой!?Освен алкохол и дрога туристи.Черноморието е огледало на държавата ни.Принудихте ни да ходим в чужбина.