Колко ще се плаща за чадър и шезлонг по Черноморието

Цените трябва да са намалени с поне 50% според Закона за здравето
25 май 2020 08:02, Елка Василева
78
 Колко ще се плаща за чадър и шезлонг по Черноморието
Снимка: Bulgaria ON AIR

Изтича срокът, в който концесионерите и наемателите на плажове трябва да уведомят министъра на туризма за цените на плажните принадлежности за предстоящия летен сезон, съобщи Bulgaria ON AIR.

Според текстове от Закона за здравето, приети от парламента, от 1 юни 2020 г. концесионерът и наемателят на морски плаж трябва да предоставят на посетителите плажните принадлежности на цени, намалени с не по-малко от 50% от цените за сезона миналата година или от максималните по съответния договор.

Предвидена е имущecтвeнa caнкция в рaзмeр нa 50 хил. лв. за тези фирми, кoитo нe изпълнят зaдължeниятa cи. При повторно нaрушeниe глобата ще е двойна - в рaзмeр нa 100 хил. лв.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
4
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
Никой не разбра колко ще се плаща! Все пак кажете?
62
0
 
4
 
! Отговори
Сбъркано заглавие ! преди 3 години
Аз пък питам: за какъв грездейни е това МИНИстерство на туризма ?
61
0
 
17
 
! Отговори
Men преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРХАХАХАХ гроздето е кисело да - а вашето освен че е кисело и е най-евтиното в цял свят. За малко повече пари получаваме гръцко грозде, което няма нищо общо с вашето дето все на кафяв отенък ко докарва - една година планктона бил кафяв, после бум на кафеви водорасли, после бум на кафява кал....
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
все ми е тая колко струват чадърите,не помня през живота си да съм дал пари за такава простотия,ако искам ще си купя чадър и ще си го бода в пясъка,където реша,но не съм имал нужда от такова нещо,това са лиготии,все пак ако реша някога да стоя семейно цял ден на плажа може би бих дал 2 до 5лв за сянка
59
9
 
13
 
! Отговори
Комунист преди 3 години
Тука си пишете 5 човека едно и също.Ако искате ходете ако искате не ходете кой го интересува.Всичката ни простотия в българия е отражение на нас самите.Не мислете че сте по различни от мутрите по черноморието.Ако ви вкарам в парламента до един ще почнете да крадете иначе сте много хрисими.
58
2
 
25
 
! Отговори
БГ чадър преди 3 години
България е страната на чадърите. Чадъри по плажа, чадъри в парламента, в съда, в общината, в КАТ, в медицинските заведения, чадъри навсякъде. За мутрите и нашите хора са безплатни. А другите, понеже ги мразим, ги караме да плащат все едно са на френската ривиера. България е страната в ЕС с най-лошите и прости хора! Ако хората бяха добри, нямаше обликът ни да е толкова жалък.
57
2
 
15
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРНе бе нищо против нямам, лекувайте си крастата с каквото там намерите за добре. Кафяви, жълти, редки с люспи от домати водорасли.
56
1
 
26
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Помня преди повече от 25 год. Созопол, беше морско градче за безпарични студенти. Преди 7г. минах оттам - не можах да го позная, бяха застроили даже и заливчето извън града - направо нов квартал. Седнахме на едно заведение до плажа - облъчиха ме с чалга, сервираха ми студени кюфтета и топла бира, без ''добър ден''. Повече не съм стъпвал на курорт по нашето Черноморие, само веднъж в Албена, и то да заведем децата на аквапарка, където между другото, за семейство с деца,си е приятно,но е скъпо.
55
2
 
17
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До дедо ТашункоЕдин чадър може да струва и 100 и 1000лв на ден. Въпросът е какво получаваш срещу тия пари. В Бг е ясно - получаваш мръсно море, нагъчкан плаж, разстройство и гадно обслужване. В Гърция за 300е на ден получавам вила с частен плаж и двор само за мен. Тук на аркутино за 550лв на ден получавам апартамент в хотел на плажа нагъчнан с чадъри. Благодаря....
54
5
 
20
 
! Отговори
Мен преди 3 години
По скоро е колко пари ще ми платят за да ида до клоакоморието. ЕЕ на мен колкото и да ми платят няма да стъпя. Гърция отваря на 15ти. Точка. Нашето море не може да се конкурира нито като природа, нито като разнообразие нито като чистота нито като обслужване. Киснете си в стария несебър и се радвайте на кафявата вода, която ни обясниха, че е от планктон. В Гърция планктон няма...
53
1
 
28
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Защо липсват конкретни цифри за цената на чадърите? Типично българско шикалкавене. Един чадър не бива да струва повече от 2 лева на ден! Нищо чудно да кажат, че цената е била преди - 100 лв, сега да искат 50. Всички в този бранш са мо.шен.ни.ци и крад.ци.
52
1
 
29
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Съборете берлинската стена на централния плаж във Варна. Безплтен достъп до морето за всички граждани, както някога. Разчистете ивицата от безбройните заведения бълващи пушек и настанали се вече почти във водата. Време е гражданите да се намесят активно и да се сложи край на мутренската политика и собственост.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Prevyrnaxte chernomorieto ot mqsto spokoino preddi 30 g za semesitva s deca naistina za zdrave v Edna kloaka pylna s pustinqci ,drogirani ,pieni ,nenormalni ,koito skitat denonoschto po brega na tumbi mersiiii kak da si zaveda deteto tam a?
50
1
 
28
 
! Отговори
Някои преди 3 години
Бизнес модела е тотално сгрешен по нашите плажове, миналата година бях във Турция Алания, хотела имаше плаж със чадъри и шезлонги на който се сервираше (безплатно) кола фанта или подобни безалкохолни.Сервитьора беше винаги усмихнат и любезен, а водата на морето... по чиста и бистра не бях виждал.
49
1
 
31
 
! Отговори
След дъжд преди 3 години
качулка.Съсипаха цялото черноморие с бетон,хотели - чудовища,храна с качество като за прасета,обслужване като в...и аз нямам думи.И сега елате да спасявате.Е сега.Нема ви забава ич.Беж към Гърция.И по-евтино,и по-качествено,и всички усмихнати и те гледат като клиент а не като все едно си някакъв слуга ***,дошъл да им вземе имота и живота.
48
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова години терор на нашето море и мизерия не знам какво искатате
47
1
 
24
 
! Отговори
мед сестра преди 3 години
О не! Колкото и да ме агитират с разни залъгалки ,просто ходенето ми на мутроморето няма как да се случи! И мисля че повечето българи са на моето мнение.
46
1
 
14
 
! Отговори
Boikot narode преди 3 години
Boikot na mutrite dokrai tova pone moem a zad mutrite sa polticite nqma politik bisch ili nastoqt bez xoteli i brqg
45
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господа хотелиери и министри, въпреки опитите ви за реклама, не може да ме накарате да отида на нашето море. Защо ли - заради таксата за входа на плажа, паркинга от 20 лв. на ден, чадърите за 70 лв., замразената или вчерашната претоплена храна. Най-отвратителното е обявената невъзвращаема стойност, независимо от времето на резервация. Как пък не да ги съжаляваме. Ясно е, защо много хора отиват другаде.Например в Хърватия, където наистина туристите са платежоспособни, не са такива наглеци.
44
1
 
18
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Калкулаторке, защо в статията не отговаряш на въпроса, който поставяш в заглавието? Липсата на въпросителен знак в заглавието я подминавам като традиционен резултат на най-отявлена неграмотност.