Рашидов: 24 май е изключително български празник, чист като сълза

Според него намаляването на ДДС за книгите на 9% е добра стъпка
Обновена: 25 май 2020 21:50 | 25 май 2020 21:40, Анисия Иванова
93

Без шествия страната ни вчера отбеляза Деня на славянската писменост и култура. Въпреки ограниченията стотици намериха начин да отдадат почит пред делото на светите братя Кирил и Методий. Колко важно е словото днес и как го използваме?

"Словото е важно за всеки народ. Разумът не позволява на човека да бъде човек без словото. Имах спор с Желю Желев по повод 24 май. Национален празник трябва да бъде онзи, който може да обединява цялата нация. 24 май е национален празник, защото на този език ние комуникираме, пеем, обичаме се и се мразим. Това е много събирателен празник", каза за "Денят ON AIR" председателят на Комисията по култура в Народното събрание Вежди Рашидов.

По думите му 3 март не е от най-обединяващите празници, тъй като касае една част от историята.
"Всеки ден е един празник за Левски, за тази светиня се сещаме не само на празник. Левски е като герба - олицетворява националните ценности, събира ги в едно. 3 март е една война между две империи", коментира Рашидов. Той добави, че 24 май е чист като сълза празник, изключително български и граждански.

"Разединяваме се ние - хората, от лошите си характери, от лошите си думи, които казваме. И разединението не можем да го правим без езика. Разделя ни проклетията, лошотията, простотията", отбеляза Вежди Рашидов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него народът е като парче пластилин и ако е в ръцете на добър майстор, е прекрасен народ.

"Липсата на страх идва от това, че не се спазват законите. Ако яде тоягата всеки ден, ще го е страх след това. Ако някой смята, че ние в парламента сме регулировчици на улицата, не е разбрал какво е парламент", изтъкна председателят на Комисията по култура в НС.

Рашидов заяви, че изкуството да правиш изкуство е съдба и подчерта, че намаляването на ДДС за книгите на 9% е много добра стъпка.

"Като всичко останало, и тази криза ще мине. Ще се възстанови и България. Светът замря, трябва да разберем, че сме в кризисна ситуация, без душа няма да излезем", заключи Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 29/33Имам предвид конкретно това му мнение конкретно по този повод.:)
34
3
 
6
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Ако бъда честен бих се гордял повече ако пеед народното събрание има паметник или на кан Аспарух или на кан Крум, поне са българи.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да Уважаеми Господине, всеки един от нас е длъжен да бъде чист като сълза, обаче това не е само до изкуството, при цялото ми уважение, но не искаме да има кражби, побои и лъжи. Всичко това обаче ми бледнее пред ГОЛЯМАТА ЛЪЖА и трябва да се сложи край на това, в противен случай нито изкуството, нито нищо няма цена, освен истината, а тя е лъжа, докъде ще стигнем така, като отнемаме човешки права не е ли малко неудобно това, да се отнемат права на хората, потресена съм от това....
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29 Да особено с муслимански имена, щеше да получи инфаркт за загубените милиарди от ктб ,веждата ли ми хфвалиш
31
0
 
6
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Ако имаш предвид хората крали България през последните 30 години прав си те наистина не са българи
30
3
 
5
 
! Отговори
Ръжди Мултаков преди 3 години
Ти ще искаш да ти кажа и за новата си къща в "Изток" ,и за стр. си бизнес !!? Къш, лош матрял...
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай ГaняВсъщност, Хенри Форд е описвал единсвения цвят в който е боядисван Модел Т. И е имал чувство за хумор.Бай *** ..... си е Бай ***.
28
3
 
6
 
! Отговори
Хахах преди 3 години
Ако не беше Гочо тарабата никога 9 септември нямаше да бъде национален празник и чучелото в Борисовата градина нямаше да го има.
27
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28Явно е по-българин от някои хора с български имена.
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вежди не е българско име така че да не коментира български празници
25
5
 
2
 
! Отговори
Бай Гaня преди 3 години
Ето какво е казал Хенри Форд: Можете да си изберете, който си искате цвят автомобил, стига да е черен. Така е описал амариканската демокрация и туй, че всички президенти са масони и членове на Череп и Кости. Позитивната свобода е тази, при която държавата често се намесва и предлага на хората обща визия, един колективен проект, в който всеки може да участва. Тя обещава идентичност и реализация, освобождаване от безцелния и безсмислен живот, който водят повечето хора.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвайте на муслимани
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше 3 март господин Рашидов щяхме още да сме с фесове и шалвари сигурно ако кажат господарите ще махнат и паметника на царя освободителя да не гледат руски цар пред народното събрание
22
4
 
9
 
! Отговори
GG преди 3 години
И кога ще се изкорени тази руска пропаганда за славяните ?! Какви са тези глупости. Французите са си французи, немците - немци. Скандинавците са си на полуострова и иберийците също. Ние защо трябва да търпим простотиите на СССР ?!
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До :-) до 16/18"Тогава ще заминете"Хохохо. Ти си мислиш, че дръпнатите ще ти признаят заслугите на *** във форума ли? Ахахаха. Купичката ориз, ако имаш късмет, супичката от прилеп и 16 часов работен ден в завода. Решетки на прозорците, за да не ти дойде някоя идея да скочиш оттам от отчаяние. Даже и Путин няма да те спаси. А аз пак ще съм ти шеф, защото съм по-къдърен от теб. Новите китайски комунисти не са *** като ***.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не пишете за фитнесджията, изнасилил дете в Мездра ?
19
2
 
5
 
! Отговори
Бай Гaня преди 3 години
Искат си хората американската мечта ама забравиха да кажат, че тази американска мечта ще я постигне един на милион за останалите хора тази мечта е кошмар. Държавата трябва да се крепи на сигурност законност и ред тези неща трябва да гарантират свободата на индивида, а не демокрацията и стремежа към американската мечта. Днешната демокрация е тази на подчинението и сервилността.
18
7
 
4
 
! Отговори
:-) до 16 преди 3 години
Рано или късно САЩ ще ви изоставят, както изоставиха виетнамците, афганистанците, иракчаните, тогава ще замините по концлагерите и каменоломните.
17
2
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
И ние сме дали нещо на светът - на вси славяни книга да четат. Това е най-голямата българска гордост и 24 май трябва да е националния ни празник.
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До :-)Ех, ако рушитата можехте да измислите нещо повече от това да се тюхкате за нероден Петко.:))))))