Доц. Мангъров оптимист: Няма да има втора вълна на коронавируса

Според него съвсем скоро ще се върнем към напълно нормален живот
26 май 2020 15:05, Нели Христова
428
Доц. Мангъров оптимист: Няма да има втора вълна на коронавируса

Доцент Атанас Мангъров продължава да е оптимист за бъдещето ни след коронавируса. Според него, втора вълна на COVID-19 няма да има и съвсем скоро ще се върнем към напълно нормален начин на живот.

"Трябва малко по малко да минаваме към нормален ритъм на живот и отварянето на детските градини е една съвсем правилна стъпка", каза доц. Атанас Мангъров пред БНР.

Още по темата
Децата са тези, които са най-малко застрашени от тази инфекция, уточни той.

По думите му е "много хубаво, че родителите, които са успели да преодолеят страховете си, са пуснали децата на градина".

Според доц. Мангъров не е нужно да се правят тестове на персонала, защото един тест може да бъде един ден – било положителен, било отрицателен и само след няколко дни човекът да бъде заразен, но по думите му в това няма нищо страшно.

"Мисля, че нещата вървят към приключване и много скоро ще се върнем изцяло към нормален ритъм на живот и ще си спомняме с умиление всички тези изпълнения, които ни се случваха през края на зимата и началото на пролетта", посочи доц. Мангъров.

И допълни: "Мисля, че няма да има втора вълна или ако има, тя няма да бъде същата, защото виждате, че всъщност тук нищо не се случи особено. Какво бихме могли да очакваме да се случи през есента или през зимата – да дойдат нови хора от някъде – никой няма да дойде. Ние ще сме си пак същите, каквито сме си били", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте Мангъра иначе пак ще дремете по КПП-тата и ще пишете фалшиви декларации .Годжито дебне изодзад!
298
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!! 2760Ха-ха! Като те гледам колко си се прехласнал в този ***, т.нар.- доцент, явно нещо интимно те гони, та така активно го защитаваш! А!!! Но, нищо. Любовта е двигателя на живота! Разбирам защо си заслепен! Успех!
297
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как практически на концерт ще спрете/накарате публиката да не се скупчва най-отпред пред сцената??? Или просто ще си измиете ръцете, че сте го описали в глупавите си наредби?
296
3
 
2
 
! Отговори
до 313 от славянин преди 3 години
Твоята вяра във ''сериозността'' на източниците знаеш ли на какво прилича!? Прилича на искане на мнение например от производителят на ГМО култури ''Монсанто'' да се произнесе за вредата от тези култури! Нали разбираш какъв ще бъде отговорът на всеки ''сериозен'' производител за качествата на произведенията си!? Аз деля източниците на ИСТИННИ и НЕИСТИННИ, а не на сериозни и несериозни, защото всеки сериозен източник се захранва с ПАРИ, а както знаем ''който плаща, той поръчва музиката''!
295
2
 
4
 
! Отговори
до 313 от славянин преди 3 години
Сериозността на едно инфо не зависи от трибуната от която то се разпространява, а от истината или неистината, която то носи! Та не ми се прави на интересен с помпозните имена на ''сериозните'' си източници!
294
3
 
4
 
! Отговори
до 313 от от славяни преди 3 години
След като ти смяташ моето инфо за несериозно, аз на какво основание да смятам твоите източници за сериозни!? В инфото ми говори лекар, който заедно с посочени имена на други лекари е спечелил дело срещу лъжите на производителите на ваксини в сащ и американското правителство! Естествено е когато една информация не ти изнася да я обявиш за несериозна само че така не става! Това че публикацията на инфото е в група от фейсбус не го прави несериозно!
293
4
 
1
 
! Отговори
до славянин преди 3 години
Още чакам за 5те ти източника от които се осведомяваш.Аз ти дадох моите (даже повече от 5), смятам, че е коректно да отговориш по същия начин. Благодаря предварително!
292
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен За какво, браво! За това, че в главата му е само кой ще му пусне, ли! Или за това , че повтаря като папагал това , което е учил някога за вирусите! Щеше да е БрАВО АКО КАТО ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАР СПЕЦИАЛИСТ БЕШЕ ЛЕКУВАЛ ЗАРАЗЕНИ БЪЛГАРИ, и вследствие на това си благородно начинание,си е направил изводите за един напълно непознат на човечеството вирус. Но не !!! За какво му благодарите?!!!
291
1
 
9
 
! Отговори
до 290 от славянин преди 3 години
Ти щом смяташ СЗО-то за гнездо на ''кадърни лекари'', значи си полезен ид.от! СЗО е всичко друго освен гнездо на ''кадърни лекари''! Та точно твоето СЗО твърди, че масовият имунитет е лекарстото срещу вируса, ама масов имунитет получен единствено чрез ваксини, а масовият имунитет получен по естествен път не бил надеждна защита срещу тази вирус! Ами това е достатъчно, за да се разбере какви шизофреници са тези ''кадърни лекари'' от СЗО-то!
290
2
 
3
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Източници колкото искаш,и дадени публикации винаги обслужват силните на деня.Лично аз предпочитам реалноста,и най вече да мисля като съпоставям разни информации.
289
1
 
2
 
! Отговори
R _ка преди 3 години
"С един месец се удължава безплатният телефон за психологична подкрепа и съвети от лекари-специалист в областта на различни заболявания, по времето на COVID-19."Препоръчвам доста хора имат нужда като гледам.
288
1
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Грешка до 299.
287
1
 
2
 
! Отговори
R _ка преди 3 години
Ах как се промени тона. Ще правя каквото и както си искам комплекасарче.
286
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТъпомерНе знам какво те навежда на мисълта, че не го правя.Я, така и така се включи в разговор, дай ти 5 източника от които се информираш.
285
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 301 Сигурно е , че и ти си се довлякъл от там! Но се мъчиш да го забравиш. Защото е лесно да напуснеш селото, но селото НИКОГА не те напуска! И при теб това много ясно си личи!! Не можеш да се скриеш!!!
284
1
 
1
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
300,ти много езици знаеш бре,хубаво четеш ама да беше помислил малко не е излишно.
283
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОСТАЦИ!Слагайте маските и се крийте на село, откъдето се довлякохте в града!!!
282
2
 
1
 
! Отговори
R _ка преди 3 години
За съжаление в интернет пространството много хора могат да бъдат каквито си по искат. И с тази кратка автобиография която даваш, за мен е 99.9% сигурно че хич не си това което пишеш
281
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 282 от славянинТи сериозен ли си?Казах ти да ми дадеш 5 ИЗТОЧНИКА от които се информираш. Аз Фейсбук дори не ползвам, толкова ниско мнение имам за всичко което се случва там.Та, чакам 5 сериозни източника. НЕ видеа от "групи"
280
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВО НА МАНГЪРОВ, БРАВО!!!