Доц. Мангъров оптимист: Няма да има втора вълна на коронавируса

Според него съвсем скоро ще се върнем към напълно нормален живот
26 май 2020 15:05, Нели Христова
428
Доц. Мангъров оптимист: Няма да има втора вълна на коронавируса

Доцент Атанас Мангъров продължава да е оптимист за бъдещето ни след коронавируса. Според него, втора вълна на COVID-19 няма да има и съвсем скоро ще се върнем към напълно нормален начин на живот.

"Трябва малко по малко да минаваме към нормален ритъм на живот и отварянето на детските градини е една съвсем правилна стъпка", каза доц. Атанас Мангъров пред БНР.

Още по темата
Децата са тези, които са най-малко застрашени от тази инфекция, уточни той.

По думите му е "много хубаво, че родителите, които са успели да преодолеят страховете си, са пуснали децата на градина".

Според доц. Мангъров не е нужно да се правят тестове на персонала, защото един тест може да бъде един ден – било положителен, било отрицателен и само след няколко дни човекът да бъде заразен, но по думите му в това няма нищо страшно.

"Мисля, че нещата вървят към приключване и много скоро ще се върнем изцяло към нормален ритъм на живот и ще си спомняме с умиление всички тези изпълнения, които ни се случваха през края на зимата и началото на пролетта", посочи доц. Мангъров.

И допълни: "Мисля, че няма да има втора вълна или ако има, тя няма да бъде същата, защото виждате, че всъщност тук нищо не се случи особено. Какво бихме могли да очакваме да се случи през есента или през зимата – да дойдат нови хора от някъде – никой няма да дойде. Ние ще сме си пак същите, каквито сме си били", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 268 от славянинТи май не можеш да четеш. Т.нар. "пророчества" (коректната дума е "прогнози") се базираха на това което се знае за вируса и как той се порявяваше в други страни и конкретно в Италия. Ясно се каза, че мерките се вземат да не се стигне до този вариант, тъй че не знам какво казваш че е "изобличено".
258
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!!На този етап, и като се има предвид, че аудиторията в коментарите в тоя сайт е почти една и съща, ефекта от опитите ви е на практика нулев. Никой не убеждавате, само се излагате все повече с всеки изминал ден. Не знам, може и да ви прави някакво мазохистично удоволствие да ви се смеят на небивалиците. Света скоро ще излезе он най-шоковото състояние, вие още няма да сте излезли от ступора за световните конспирации.
257
3
 
5
 
! Отговори
до 268 от славянин преди 3 години
''Не е имало такива пророчества. Пророчествата бяха, че АКО НЯМА МЕРКИ ще стигнем до това. Факта, че се налага да си измисляш неща, за да си оправдаеш позицията показва колко си сигурен в нея.''Винаги когато ви изобличават започвате да се силите да лъжете - ''пророчествата'' си бяха абсолютен факт и то на базата на ограниченията и репресиите, които от НОЩ ни наложиха, но лъжите една по една ще излизат наяве, ''няма да остане нищо скрито, което да не стане явно'', както се казва в една книга!
256
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 266 от славянинАнтиваксърите не са течение срещу грипните ваксини (от тях не се изгражда траен имунитет тъй или иначе), а срещу ваксини за МНОГО по-сериозни болести, тъй че явно не знаеш за какво става дума. Като ти гледам останалите изказвания тук просто ще приема примерите ти за недостатъчно информирани. Анекдоти от личните "архиви" на човек, който няма елементарни умения да наблюдава и прави изводи (целия свят пламти, но той си държи, че няма такова нещо), не са критерии за нищо.
255
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия зимата 2017/2018 год. от грип са починали 25 000 /двадесет и пет хиляди / души. Колко са починали сега от сегашната пандемия ?
254
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трола вика дръжте трола, абе я обратно в хралупата да си получиш дневните.
253
2
 
11
 
! Отговори
до 266 от славянин преди 3 години
Познавам в квартала достатъчно пенсии, които всяка есен се ваксинират от грип и редовно си карат по един -два грипа след ваксинирането, а моите родители, които никога не се ваксинират и са съответно на 70 и 69 години, грипът въобще не ги лови, а и двамата са заклети пушачи, а баща ми си е и порядъчен пияч! Та ''фактите'' с твоите ''пазещи'' ваксини си ги сложи някъде другаде, не тук!
252
6
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Колкото и да се плюнчат платените *** на властта срещу Мангъров, никой не може да отрече истината, че всичко, което твърдеше той с времето се оправда.Нямаше пик, нямаше камиони с трупове, вирусът се оказа един като другите, които сме срещали и с идването на топлото време изчезва.Благодарен съм на доцент Мангъров и на малцината честни медици като него, които не се продадоха ине се предадоха. Отстояваха мнението си. Защитаваха науката пред политиката !Много други не устояха на изкушенията
251
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това лекар ли е или пророк, господин сухи съчки е компрометиран и моля да не се изказва повече.
250
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинНе е имало такива пророчества. Пророчествата бяха, че АКО НЯМА МЕРКИ ще стигнем до това. Факта, че се налага да си измисляш неща, за да си оправдаеш позицията показва колко си сигурен в нея.:)
249
4
 
8
 
! Отговори
славянин преди 3 години
А и аз все пак така и не разбрах защо ''пророчествата'' на ''специалистите'' от НОЩ и Тиквата които така ''компетентно'' се грижат за нас от 3 месеца насам до едно не се сбъднаха! ''Чувалите с трупове'', ''камионите с трупове'', ''пиковете'', ''якия мор'' - е до едно не се сбъднаха! Е как да вярвам на такива ''специалисти''!? Няма как! Това което обаче натрапчиво ми прави впечатление е огромното желание на тези ''специалисти'' е да има изобилно болни и умрели, за да не им се срине реномето!
248
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 263 от славянинНищо не "разобличавате". Това е като твърденията на антиваксърите, които са заобколени от ваксинирани, че виждаш ли децата им и без ваксини оцелявали. Да, шанса им да не се разболеят става НЕИЗМЕРИМО по-голям когато са защитени от болестта отвсякъде. Същото е и с вас, ако около вас мерките се спазват и нямате контакт ... . Виждаме как болестта се вихри точно на огнища. Подозирам, че това се дължи точно на такива огнища от "гении".
247
1
 
8
 
! Отговори
жул преди 3 години
В страната докторите Първанова, Мангъров и Кунчев са най-близо до истината на фона на случващото се досега. На вируса песента е изпята.
246
6
 
3
 
! Отговори
до 263 от славянин преди 3 години
''Досега единственото сигурно нещо което разбрахме от "славянин" е, че в България има фирми с 50 плюс човека, които не спазват правилата в държавата за опазване на общественото здраве.''Точно тези ''неспазващи правилата за опазването на общественото здраве'', разобличават лъжите с които ежедневно и по няколко пъти дневно ни заливат вече почти 3 месеца по зомбовизорите!
245
4
 
8
 
! Отговори
до 262 от славянин преди 3 години
''Началник. Аз лично имам трима познати минали през ковид. Един във ВМА - тегави бяха нещата при него. Другите двама бяха положителни без почти никакви симптоми.''Добре, ще ти повярвам, но това доказва, че този вирус не е апокалиптичен както се опитват от почти 3 месеца да ни убедят! А ако някой се е разплул от хроничен скара-бираджийско-ракиджийски живот и е с половин дузина тежки хронични болести всяка настинка може да се окаже фатална за него!
244
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега единственото сигурно нещо което разбрахме от "славянин" е, че в България има фирми с 50 плюс човека, които не спазват правилата в държавата за опазване на общественото здраве. После се надявайте на нормална държава. Едно нещо е някой безотговорно да драска анонимно вИнтернет, съвсем друго да има действия, които застрашават живота и здравето ни. Всички трябва да помислим, дали така ще прогресираме.
243
0
 
6
 
! Отговори
Пламен преди 3 години
До СлавянинНачалник. Аз лично имам трима познати минали през ковид. Един във ВМА - тегави бяха нещата при него. Другите двама бяха положителни без почти никакви симптоми.
242
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 239 от славянин"За да не си навлича ..... гняв на ..... като вас"В това няма НИКАКВА логика. Ако приемем, че хората биха реагирали така на предложенията му така или иначе това няма да направи НИКАКВА разлика, тъй че ТОВА НЕ МОЖЕ ДА Е ОБЯСНЕНИЕ.И така търсим обяснение на въпроса ми, което има смисъл. ЗАЩО след като вируса не съществува или е нищо особено МАнгъров не предлага отпадането на ВСИЧКИ мерки?
241
6
 
9
 
! Отговори
до 256 от славянин преди 3 години
''Аз лично познавам трима починали с Ковид-19 - един генерал майор, един професор и един бивш шеф на университетска печатница.''Починал с ковид -19 е съвсем различно от ПОЧИНАЛ ОТ КОВИД-19! Само че на някои им е много трудно да направят тази разлика! А пък дали въобще са с ковид-19 е съвсем друг въпрос понеже според тестовете и папаята се оказа с ковид-19!
240
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 248 от славянинТова са официално потвърдените. Естеството на вируса е такова, че при фактора на разпространение всъщност имаме много повече заразени от официално регистрираните. Това мисля че е ясно и на малките деца. Обявяването на епидемия не е някакъв самоцелен формален акт: това има за цел да предотврати взривно разпространение на заразата, което при КОВИД действа по съвсем различен начин от това при грипа. Това мисля, е също е ясно на всеки нормален.