Заповедта е факт: От 1 юни в заведенията на закрито

От днес е разрешена работата на танцови зали и театри
Обновена: 26 май 2020 21:07 | 26 май 2020 20:53, Веселина Йорданова
61
Заповедта е факт: От 1 юни в заведенията на закрито
Протестът за отваряне на танцовите зали даде резултат. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която отпадат част от мерките, въведени заради COVID-19.
 
Считано от днес се разрешават културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и други), при заетост на местата до 30% от общия им капацитет на закрито и до 50% от общия им капацитет на открито.

Това се разрешава при максимален капацитет на използване на залите (читалища, детски комплекси, културни домове, младежки центрове, училищни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други) според квадратурата на помещението при заетост на местата не повече от 20 човека за груповите занимания, и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ.

Още по темата

В заповедта на здравния министър се казва още, че считано от 01.06.2020 г. се разрешават посещенията в закрити площи на ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, в т.ч и тези в търговски центрове тип МОЛ, барове, с изключение на дискотеки, пиано-бар и нощен бар.

Също считано от 1 юни се разрешават всички извънкласни занимания като занимални, клубове, детски центрове и други.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
4
 
! Отговори
До30 преди 3 години
Разбрах те, аз като цяло съм твърдо против тези парцали просто трябва да има дистанция между хората и това е
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 29 Искам друго да му обясня на този папагал умрял!Като ще допускаш хора в заведения за пиене и ядене на закрито без маски, защо остава забраната за хранителни магазини на закрито??? Той това не може да разбере от малоооумната наредба на Ананиев тоя, щото е същият малоомник като него!
29
1
 
11
 
! Отговори
До София преди 3 години
То щото ако кихнеш в затворено помещение на завидение другите няма да се заразят. Прав е човека преди мен това е двоен стандарт за едни може за други не.Пс дискотеки, нощни барове няма да отварят според въпросната заповед.
28
13
 
3
 
! Отговори
Pepi преди 3 години
Браво на министъра. Мерките дават резултат, в другите държави колко смъртни случаи има, а тук е добре. Поне засега.
27
3
 
7
 
! Отговори
Винету от Банкя преди 3 години
Чалга барове може ! Музеи и театри - Не!
26
5
 
13
 
! Отговори
:) преди 3 години
Газ! Чалга, секс и ментета :) Радост за избирателя на Тиквун Великолепни :)Колко се радвам, че си бих камшика от тази *** :)
25
1
 
6
 
! Отговори
Генерала каза преди 3 години
Дискотека и пиано бар да не се отварят
24
1
 
1
 
! Отговори
поправка преди 3 години
юрИдическо право
23
3
 
9
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Ами туй си е направо голям ужас бе! Отвориха и кръчми и молове, пък сега и дискотеки, та и танцувалните зали...ами ний направо ша са скършим бе...то избягахме от вируса ама дископатията ни е в кърпа вързана, та туй е даже още по-зле бе
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 21 бе ти олииигофрееен ли си бе? Говоря ти за двойния аршин!За заведенията да си пиеш биричката на закрито не ти искат маска, но да влезеш в закрит магазин да си вземеш хляб е задължителна маската.За тази идиииотия на Ананиев ти говоря..смооотанякооо малоооумен!
21
9
 
5
 
! Отговори
София преди 3 години
До 20 в магазина докато пазаруваш, ако кихнеш и си болен ще заразиш всичко живо около теб, затова ще си с маска, а щом ти е зор да си пиеш уискито вътре, си е твой проблем, няма да те мислим всички теб
20
2
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До Анонимензатова Орбан им е отрязъл квитанциите и вече няма да имат юредическо право да бъдат друго освен мъж или жена,за да не тормозят останалите хора,статията е в СкандалноПравилно е постъпил Виктор Орбан - истински мъж и достоен политик! Унгария на умния и достоен Виктор Орбан не толерира извратеняци! А защо статията е в Скандално, явно днес.бг са много простички
19
9
 
8
 
! Отговори
Аман от мрънкалници преди 3 години
До 14има много такива държави, даже в Испания и Италия маските се носят и навън, тук за навън отпадна, ти пак ревеш, айде аман от лигльовци
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Току-що разбрах,че имало 70 пола и всеки пол си действа като тероризират останалите със своите права в съда и затова Орбан им е отрязъл квитанциите и вече няма да имат юредическо право да бъдат друго освен мъж или жена,за да не тормозят останалите хора,статията е в Скандално
17
10
 
4
 
! Отговори
Гошко преди 3 години
Искам карантина цял живот за всички, никой да не пътува никъде, да няма бизнес и богати, всички да сме равни, както от март насам, праят ми се на интересни, по почивки ми ходят, по кръчми, учат у Англия, и у фейса качват снимки
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква е таз снимка със знамена бре,да не сме се класирали най накрая на голям футболен форум?
15
3
 
3
 
! Отговори
Гост преди 3 години
" Протестът за отваряне на танцовите зали даде резултат."Само определени танци да се танцуват и това да са предимно народни български хора и балет. Останалите са танци, свързани с гнусно анадолско - турско кенефеджийско чалгаджийско мислене.
14
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо не мога да схвана...значи в заведенията да си пиеш уискито е позволено от 1 ви юни без маска, но не можеш да влизаш в магазин без маска???Няма такава държава!
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фотографа да си счупи апарата, не знае а-б, тоя отпред с рогата така каза
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Точно, то много други неща са забранени, но се случват, справка пушенето на закрито.