МС даде още пари за пакети с храна за засегнати от епидемията

До 800 000 лева ще бъдат дадени на БЧК за купуването им
27 май 2020 20:00, Анисия Иванова
62
МС даде още пари за пакети с храна за засегнати от епидемията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Одобряват се допълнително до 800 000 лева за закупуване на храни и хранителни продукти за лица, засегнати от епидемичната обстановка, съобщиха от МС.

На днешното си заседание правителството одобри допълнителни разходи от резерва по Закона за държавния бюджет.

С постановлението се одобряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 г. за Българския Червен кръст в размер до 800 000 лева за закупуване на хранителни продукти и предоставянето им под формата на хранителни пакети на лица, засегнати от епидемичната обстановка от COVID-19.

Помощта е хора, които не получават социални помощи по реда на Закона за социално подпомагане и не са включени в списъците за подпомагане с храни по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
какво има в пакетите.................. немам вера
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34 ! Боко Ви дължи 2000 еврро , а комунистическата партия ,която е забранена със закон от 05.05 2000г. , колко Ви дължи ? На мен ,и на стотици ,ни дължи отровеното детство ,младените и при прехода ограбения пенсионен фонд , старините ! Те са истинските грабители! У кого са големите пари на народа, кои носят червения байряк :Баневи, Василев, Гергов, Божков и много други ! Няма да ми стигне полето за писане, за да ги изброя ! БКП,я забраниха, но вълкът се облече в овча...!
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Якудза в БГ вариант. Какво даваш и какво си взел? В това е въпроса. А въпрос няма защото и на децата е ясно че само взимаш.
45
1
 
13
 
! Отговори
ББ преди 3 години
поредното порн. на властта...ние не сме просяци бе асфалт паша,с нашите пари на петорно по скъпи цени купуваш от ваши хора и ни...даряваш,ние ти плащаме да търсиш решения да живеем добре и в справедлива Държава,не да ни ограбвате и унижавате...правнуците ви ще плащат греховете ви,моите знаят,че твоите са богати защото сте ограбили животите ни...нема правда нема мир,Обичайте България дома на децата ви
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Fake news.
43
1
 
10
 
! Отговори
сокол преди 3 години
Ле-ле,колко е тежка царската корона! А и това царство с този" лош матреял"как се командва? Лесно ви е на вас,смъртните...Сега пак пари,пари,пари...Колко още ще ми дадат този път за масрафа?То маски,то карантини,то белина...Не е лесно,ей!
42
1
 
17
 
! Отговори
хм преди 3 години
На мен в тази статия пък ми харесвя снимката която са избрали.По-голям диктатор с "меки ръчички " няма в историята . Мазно граби ,тежко се налага и все е прав. Затова е диктатор с методи да не го разбрерат всички. Добродушко ,лисица ,пор ,невестулка и в крайна сметка един голям демон с лъжовни помисли.Нищо даром не дава ,ако не взима душата ви.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо слагаш минус, бе кое не е верно, ми ти явно също нямаш нито душа нито сърце.
40
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек да се дадат тия пари на мутрите за пакети с некакви храни, които никой не иска да купи с пари от магазина. Въздесъщата леща предполагам колко ток ще се натрупа докато се свари. Защо не дадете на хората ваучери да си купят каквото обичат. Нямате нито сърце, нито душа. На бежанците дори в Европа и по света дават пари.
39
2
 
18
 
! Отговори
мале-мале преди 3 години
Големи помощи дават тия икономически (икономия) министри .ЕЙ ще вземат да забогатеят българите . Борисов не го мисли това ,нали е гения на нацията ,цицията на европа и рекламно лице на всички времена .А за спорта да не говориме -вамп на всички сезони .Дава та се невиди ,на свой хора.
38
5
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Са на първо време юруш по нашето Море,Гърция,Турция,Хърватия,Италия,Испания и по нощните клубове:):):):)Шопска салата става положението:):):):)
37
10
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Ние къде оставаме тук все някакси ше се оправим и без вас:):):):)
36
9
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Може и в Северна Корея,там е още по-ОК:):):):)Бегайте от това блато България,както казва президента Радев:):):):)П)
35
8
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Който бега да бега в Русия или Китай:):):):)Там е ОК:):):)
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре бегай половин народ ви е ***. Кошница с храна
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре вече да не жалвам, а си тегля камшика в чужда страна и аз като другите. И да живея по достойно.
32
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ни дължи по 2000 евро обезщетение на всеки, защото ни затвори цялата държава. Лично той е отговорен за икономическата криза, хайде сега да развързва кесията!
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога?От толкова години съм безработна от както се върнах от чужбина , досега нищо не съм получила от тая държава. Опитвам да се реализирам, но роднини и партията са на първо място. Е, съжалявам и казвам помощ получават точно тези, като през комунизма. Или угодни на партията.Казват набирахме работни, но не сетихме за, вас. Е, Господ да не сети за вас, когато се сбъдне най лошия ви кошмар
30
0
 
17
 
! Отговори
Бахти преди 3 години
Грамадните измами в БГ.
29
5
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ЯСНОА едно време Дон Цеци като ги даваше тези 600 000 гласа на Бесепето що нИ рИвахтИ,а си натискахтИ парцалкитИ?:):):):)